Terug naar diensten
Kelder leegpompen

Kelder leegpompen

Nederland is een land van water. Meestal merk je dat alleen aan de talloze slootjes, rivieren, vijvers en meren die overal in ons land opduiken, maar soms vindt het water ook zijn weg naar je huis. Vooral de kelder is een kwetsbare ruimte. In huizen die onder zeeniveau zijn gebouwd, ligt de kelder soms al op het grondwaterpeil. Bij een lekkage in de vloeren of muur kan er dan al snel water naar binnen sijpelen. Verder kan het natuurlijk ook dat je kelder bij zware regenval en overstroming volloopt met water.

Wat kan je in een dergelijke situatie zelf doen? Woon je in een waterrijk gebied, bijvoorbeeld in de buurt van een rivier, en ligt je huis onder zeeniveau? Dan is het misschien geen overbodige luxe om altijd een waterpomp in huis te hebben. De meeste waterpompen kosten tussen de € 150,- en € 250,-. Dat is natuurlijk best wat geld, - het energieverbruik nog niet meegerekend - maar het is wel prettig om in een noodsituatie snel te kunnen handelen. Bovendien zullen loodgieters en rioolexperts tijdens zware regenval drukbezet zijn, waardoor het lang kan duren voordat je hulp krijgt.

Kelder leegpompen kosten

Het leegpompen van een kelder bestaat natuurlijk niet alleen maar uit het wegpompen van het water. Er moet ook worden gezocht naar de oorzaak van het lek en mogelijkheden om het te verhelpen. Dit kun je het beste aan een vakman overlaten. Hij kan bepalen of er nieuwe vloer- of wandbedekking moet worden aangelegd. Het uurloon van een vakman ligt meestal tussen de € 40,- en € 60,-. Voor specifieke projecten kan meer worden gerekend. Kijk bij Mygo naar de mogelijkheden en kies zelf een ervaren vakman. Bel direct naar: 085 106 1600.