Terug naar diensten
Water in kruipruimte

Water in kruipruimte

De kruipruimte bevindt zich in de meeste huizen direct onder de vloer. De bodem is doorgaans bedekt met zand en isolerend materiaal, en je hebt hier toegang tot het leidingwerk van je woning. Zeker wanneer je huis onder zeeniveau is gebouwd kan het voorkomen dat de kruipruimte volstroomt met water. Het is dus altijd belangrijk om je kruipruimte periodiek te controleren, en eventueel een drainagesysteem aan te brengen.

Kruipruimte leegpompen

Wanneer je wateroverlast hebt in de kruipruimte is het als eerste zaak om het water weg te pompen. Als het water te lang blijft staan kan het via de muren omhoog kruipen. Mogelijke gevolgen zijn dan vocht- en schimmel plekken in de muren en vloeren van bijvoorbeeld de woonkamer. Daarnaast vergroot vocht in de kruipruimte ook de kans op ongedierte, een te hoge luchtvochtigheid en hogere energiekosten. Een rioleringsspecialist kan helpen met het leegpompen van de kruipruimte.

Nadat de kruipruimte is gedroogd is het van belang de oorzaak te zoeken. Als je hier niks aan doet heb je immers binnen de kortste keren weer water in je kruipruimte staan. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk voor wateroverlast in de kruipruimte.

Riolering kruipruimte verstopt oplossen

Een verstopte riolering in de kruipruimte gaat gepaard met vervelende neveneffecten. In het ergste geval kan de riolering zelf knappen, waardoor de vuiligheid de kruipruimte binnenstroomt. Meestal zal je echter vooral last hebben van vervelende luchtjes of een haperend toilet. Wanneer je een verstopping ontdekt, is het zaak om direct met de reparatie te beginnen. Een vakman kan bepalen of alleen het verbindingsstuk kapot is of dat de hele buis moet worden vervangen. Een goede loodgieter kan met infraroodtechnologie of ander hightech-apparatuur snel de oorzaak en de omvang van het probleem ontdekken.

Riolering kruipruimte verstopt kosten

De kosten voor het ontstoppen van een riolering in de kruipruimte zullen afhangen van de arbeids- en materiaalkosten. Loodgieters rekenen immers vaak verschillende tarieven, dus het is handig om dat vooraf op Mygo te vergelijken. Aan een gemiddelde ontstopping zal een prijskaartje van € 150,- euro hangen. Houd wel rekening met aanvullende kosten als de loodgieter een groot deel van het leidingwerk moet vervangen. Dan kan de ontstopping een stuk duurder uitvallen.

Zoek op professionele monteur in de regio. Vergelijk vakmensen bij Mygo en bel direct voor een afspraak: 085 432 00 32.