Terug naar diensten
Quooker installeren

Quooker installeren

De Quooker kranen zijn originele kokendwaterkranen en combi-kranen van het merk Quooker. Door middle van een speciaal reservoir waarin water wordt bewaard op een temperatuur van 110 graden celsius. Door dit water te combineren met koud water, of direct uit het reservoir te halen, heb je in een mum van tijd water op de juiste temperatuur.

Zelf Quooker plaatsen

Quooker kranen zijn relatief eenvoudig om zelf te plaatsen. Zo lang je geen twee linkerhanden hebt, en het geduld kunt opbrengen om te zorgen dat het goed gebeurt, moet dit dan ook een simpel klusje zijn. Er zijn echter wel een paar dingen waar je op moet letten. De Quooker kraan moet namelijk niet alleen worden aangesloten op de waterleiding maar ook op het lichtnet. Deze kranen zijn namelijk uitgerust met een lichtring die aan geeft of het water koud is, opwarmt of al warm is. Daarnaast mag een Quooker niet worden aangesloten op een waterontharder of een osmose-installatie. Een uitgebreide en gedetailleerde installatiehandleiding is gemakkelijk te vinden op internet.

Soorten Quookers

Er zijn een aantal verschillende soorten quooker kranen. Elke kraan heeft zijn eigen voordelen, en welke je het liefste aan schaft is uiteindelijk afhankelijk van jouw situatie.

Quooker Flex

De Quooker Flex is speciaal omdat dit de enige kraan van Quooker is met een uittrekbare waterslang. Deze slang helpt enorm om meer bereik te hebben voor het water, bijvoorbeeld bij het schoonspoelen van de wasbak. De Quooker flex geeft zowel koud-, als ook warm- en kokend water. Wanneer de slang is uitgetrokken kan de kraan geen kokend water geven door de kokendwaterstop. In combinatie met de Quooker CUBE geeft de kraan zelfs koel bruisend of gefilterd water.

Quooker Fusion

De Quooker Fusion doet eigenlijk hetzelfde als een quooker flex, behalve dat de kraan niet uittrekbaar is. Ook met deze kraan wissel je gemakkelijk tussen koud-, warm- en kokend water uit dezelfde kraan. Ook deze kraan kan worden uitgebreid met de mogelijkheid tot koel bruisend en gefilterd water. Wat wel een verschil is, is dat deze kraan in een extra kleur geleverd kan worden. Voor de liefhebber is deze kraan namelijk ook beschikbaar in de kleur goud. Er is ook een 'classic' versie van deze kraan, dezelfde kraan met een klassiekere uitstraling.

Quooker Nordic Twintap

De Nordic Twintaps van Quooker zijn twee vrijwel identieke kranen. De ene kraan geeft gemakkelijk warm-, koud- en gecombineerd water. De andere kraan geeft kokend water. De kraan die kokend water geeft is in hoogte verstelbaar. Zo kan je met het uiterlijk van de kraan zorgen dat deze herkenbaar is en vergissingen proberen te voorkomen. De kans dat iemand per ongeluk zijn handen probeert te wassen onder de kokendwaterkraan verkleind namelijk als het kokende water in een aparte kraan zit. De kokendwaterkraan is ook apart verkrijgbaar zodat je je eigen combikraan kunt laten staan. Wanneer je dit wilt ben je op zoek naar de Nordic Singletap. Ook deze is verkrijgbaar in het bovengenoemde klassieke jasje en in verschillende kleuren.

Hulp Quooker installeren

Wanneer het niet zelf lukt om de Quooker kraan te installeren, je het niet zelf wilt doen, of je de installatie graag even gecontroleerd wilt hebben kan je altijd een loodgieter inschakelen. Voor een loodgieter is het aansluiten van een Quooker kraan een koud kunstje, en je zult hier hoogstwaarschijnlijk niet meer voor kwijt zijn dan een uurloon van de loodgieter. dit uurloon ligt doorgaans tussen de €40 en €60 euro.

De loodgieters van MyGo staan altijd klaar om te helpen bij jouw klus, klein of groot. Via de MyGo Matchmaker vind je snel en eenvoudig een vakman uit jouw regio die past bij jouw wensen en behoeften. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan om te vergelijken. Liever telefonisch contact? Op telefoonnummer 085 106 1600 helpt onze klantenservice graag met het vinden van de juiste vakman.