Keukenmonteur

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de kleinere klusjes in de keuken.

Via de links in de inhoudsopgave en de tekst kan je gemakkelijk navigeren naar de informatie die voor jou relevant is. Zo kan jij je perfect inlezen op de betreffende klus.

Quooker Repareren

Quooker Repareren

Het repareren van een Quooker kan soms hard nodig zijn. Door de grote hoeveelheden water die de Quooker te verwerken krijgt is deze namelijk erg gevoelig voor schade zoals kalkaanslag.

Quooker onderhouden

Gemiddeld genomen wordt het hierom ook aangeraden de Quooker minstens een keer in de 5 jaar een onderhoudsbeurt te geven. Je kunt hier zelf mee aan de slag gaan, maar kunt dit ook uitbesteden aan een professionele loodgieter. Om de Quooker het juiste onderhoud te geven is het vooral belangrijk dat je het reservoier schoon spoelt en het filter in de Quooker vervangt. Dit zijn de twee onderdelen die het snelst onderhevig zijn aan verval. Dit komt door de kalkgehalte dat het water in Nederland bevat. Hoe hoger dit gehalte hoe sneller apparaten die gebruik maken van dit water zullen beschadigen. De hardheid van het water in Nederland verschilt per gebied. Bij een water hardheid van meer dan 10 °dH (100 mg calciumoxide per liter water) heb je 'hard water' en is de kans op beschadigingen extra groot. Als je dus hard water hebt is het verstandig de Quooker vaker te onderhouden dan eens in de 5 jaar.

Quooker repareren

Als de Quooker ondanks goed onderhoud toch kapot gaat zal deze moeten worden gerepareerd. Ook hiervoor kan je altijd terecht bij een loodgieter als het niet lukt of je je niet wilt wagen aan de klus. Alle onderdelen van een Quooker kraan zijn vrij gemakkelijk los te bestellen en je kunt reparaties dus ook zelf uitvoeren. Het is dan zaak om te achter halen welk onderdeel aan vervanging toe is en deze nauwkeurig volgens de bijgeleverde instructies te vervangen. Als de Quooker binnen de garantieperiode van 2 jaar stuk gaat kan je ook een beroep doen op de garantie. De Quooker zal dan kostenloos worden gerepareerd of vervangen door een officiële Quooker monteur.

Voor hulp bij het onderhouden of repareren van een Quooker kraan heeft MyGo de juiste loodgieters opgezocht. Via de matchmaker vind je eenvoudig een loodgieter bij jou in de regio. Vergelijk offertes en profielen om de juiste vakman te vinden voor jouw klus. Als je liever telefonisch contact hebt staat onze klantenservice ook graag voor je klaar. Bel 085 432 00 32

Quooker installeren

Quooker installeren

Een Quooker is een handig keukenapparaat waarmee je snel kokend en warm water tot je beschikking hebt. Het geheim van de Quooker is een vacuüm-geïsoleerd reservoir, waarin het water tijdens gebruik op een temperatuur van 110 graden bewaard wordt. Door het mengventiel, dat onder andere bij de Quooker Combi geleverd wordt, kan ook eenvoudig warm water worden opgewekt. Het ventiel mengt dan koud leidingwater met water uit het reservoir.

Bij het installeren van een Quooker moet je een paar zaken in acht nemen. Ten eerste moet je de Quooker aan kunnen sluiten op zowel de waterleiding als het lichtnet. Aangezien een installeersetje bij de Quooker is bijgesloten, moet dit doorgaans geen problemen opleveren. Houd er ook rekening mee dat je de Quooker niet moet (en mag) aansluiten op een waterontharder die de Ph-waarde in je water verlaagt of een omgekeerde osmose-installatie.

Quooker flex installeren

Het voordeel van de Quooker flex is dat de mengkraan en de kokendwaterkraan zijn gecombineerd. De Flex heeft bovendien een uittrekslang voor zowel warm als koud water, en kan bij het uittrekken van de slang nooit kokend water geven. Het is hierdoor bijzonder veilig. Bij een Quooker flex installeren is vooral de plaatsing van het reservoir en het Flex koppelstuk belangrijk. Dit moet zich namelijk omhoog en omlaag kunnen bewegen. Verder is het noodzakelijk een inlaatcombinatie op de waterleiding te monteren. Deze inlaatcombinatie wordt bij de Quooker geleverd.

Quooker installeren kosten

Je kunt natuurlijk altijd een loodgieter inschakelen als je de Quooker liever door een vakman wilt laten installeren. Het uurloon van een loodgieter ligt meestal tussen de € 40,- en € 60,- Bij Mygo kun je snel zelf een vakman selecteren. Dat geeft immers de zekerheid dat het goed gebeurd. Op internet kun je echter ook eenvoudig een uitgebreide installatiehandleiding vinden. Met een beetje geduld en technisch inzicht kun je dan zelf de Quooker installeren. Voor hulp bel direct naar: 085 432 00 32.


Dit is het einde van de pagina

Hopelijk weet je nu voldoende over keukenmonteurs en hun werkzaamheden. Hieronder staan nog een paar gerelateerde onderwerpen.

Zoek je iets anders? Kijk dan eens rond in onze categorieën.