Terug naar diensten
Snel je vaatwasser aansluiten

Snel je vaatwasser aansluiten

Een vaatwasser is tegenwoordig een onmisbaar onderdeel van iedere keuken. Het bespaart tijd en zorgt er ook voor dat de vieze vaat snel en goed gewassen wordt. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf en aansluiting van een nieuwe vaatwasser? Hieronder vind je een handig stappenplan voor de aansluiting van een nieuwe vaatwasser.

Vaatwasser aansluiting maken

Net als veel technische klusjes komt het allemaal aan op zorgvuldig werken. Neem de tijd en volg de instructies nauwgezet. Dan moet de aansluiting geen enkel probleem vormen. Wil je liever toch een expert in huis, zodat alles snel en vlekkeloos verloopt? Op Mygo kun je zelf een ervaren vakman inschakelen om je nieuwe vaatwasser te installeren. Ga je liever zelf de uitdaging aan, volg dan de checklist hieronder. Houd er wel rekening mee dat er veel verschillende vaatwassers zijn en daarmee ook kleine variaties onderling. De onderstaande stappen behelzen de algemene punten die je altijd zult moeten volgen. Controleer bij twijfel de handleiding van je vaatwasser.

  • Check eerst of je een wasmachinekraan hebt en een vaatwasser-aansluiting op de gootsteen sifon of eventueel een losse afvoerbuis. Deze zaken heb je simpelweg nodig. Zijn ze niet voorhanden, schakel dan een loodgieter in.
  • Controleer vervolgens de lengte van de slangen. Met name de toe- en afvoerslangen van de vaatwasser dienen lang genoeg te zijn. Indien dit niet het geval is, kun je ze altijd laten verlengen. De slangen moet ook genoeg ruimte krijgen, zodat ze niet door verdrukking beschadigd of bekneld raken.
  • De volgende stap is relatief simpel. Je hoeft alleen de toevoerslang aan te sluiten op de wasmachinekraan. Zorg er natuurlijk voor dat de slang goed vastgeschroefd zit, zodat hij niet kan gaan lekken wanneer de vaatwasser geactiveerd wordt. Een goede manier om dit te checken is door de kraan even open te draaien.
  • Nu moet je de afvoerslang en de sifon aansluiten. Draai de sifon open en kijk of de rubberen stop er nog zit. Is dit het geval, moet je deze eerst verwijderen. Daarna kun je de aansluiting weer bevestigen en de slangklem op het uiteinde van de afvoerslang zetten. Als je de slangklem goed vast hebt gedraaid, kun je de afvoerbuis gaan aansluiten.
  • De afvoerslang moet ongeveer 15 centimeter in de afvoerbuis worden gestoken, niet veel dieper. Anders loop je het risico dat de pompfunctie van de vaatwasser gaat haperen. Controleer nog even of alles goed vastgezet is, en draai dan een testbeurt.

Vaatwasser aansluiten kosten

Een loodgieter rekent doorgaans 40 à 60 euro per uur. Hier kunnen nog voorrijkosten bij op komen als je erg afgelegen woont. Voor een relatief simpele klus als het aansluiten van een vaatwasser zullen de kosten dan ook niet erg hoog uitvallen. Houd er wel rekening mee dat bij een oude, gebrekkige vaatwasser aanvullende kosten geen uitzondering zijn. Op Mygo kun je de verschillende loodgieters en hun tarieven eenvoudig met elkaar vergelijken.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij uw wensen en verwachtingen, verwijzen wij u door naar de ervaren monteurs van MyGo. Bel direct naar: 085 106 1600.