Terug naar diensten
Keukenblad vervangen

Keukenblad vervangen

Misschien heb je net een nieuw huis gekocht en zit er een prachtige keuken in, maar past dat grijze keukenblad echt niet bij je eigen smaak. Misschien heb je ook wel enkele jaren geleden je keuken hypermodern laten renoveren, maar is de stijl die je toen gekozen had nu weer volledig verouderd. Wat je situatie ook is, alleen je keukenblad vervangen kan je al het gevoel geven dat je je hele keuken hebt laten renoveren!

De eenvoudigste manier om je keukenblad te vervangen is om dit te laten doen. In dat geval ben je bij MyGo aan het juiste adres. Met behulp van de MyGo Matchmaker vergelijk je namelijk in een oogwenk offertes van verschillende klusbedrijven of keukenmonteurs met elkaar, zodat je direct ziet waar je keukenblad vervangen voor jou het voordeligst is.

Direct een keukenmonteur nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Je keukenblad vervangen: waarom je dat zou doen

Je keukenblad vervangen kun je om meerdere redenen laten doen. Bijvoorbeeld:

 • Je geeft je keuken een andere uitstraling met een nieuw keukenblad. Een nieuwe uitstraling voor de keuken is wel de voornaamste reden waarom mensen hun keukenblad vervangen. Met een andere kleur of een ander materiaal kun je namelijk een geheel nieuwe sfeer creëren. Kies voor een boerenkeuken bijvoorbeeld voor een houten keukenblad in plaats van kunststof, of laat een roestvrijstalen of zelfs glazen keukenblad plaatsen voor een moderne look.
 • Op een modern keukenblad kun je hygiënischer eten bereiden. Eigenlijk alle moderne keukenbladen zijn wel hygiënisch, maar als je huis ooit is opgeleverd met een oud keukenblad waarvan je niet weet hoelang het daar al zat, dan kan het toch hygiënischer zijn/aanvoelen om dat keukenblad te vervangen.
 • Een modern keukenblad is onderhoudsvriendelijk én gaat langer mee. Een materiaal als roestvrij staal is eenvoudig schoon te maken, eenvoudiger dan bijvoorbeeld hout, en het is erg duurzaam. Je kunt er bijvoorbeeld hete pannen op zetten zonder het risico te lopen dat je een enorme schroeiplek in je keukenblad krijgt. Door je keukenblad te vervangen door een dergelijk onderhoudsvriendelijk materiaal, hoef je dus ook niet snel wéér voor de vervanging te betalen.
 • De waarde van je huis kan licht stijgen dankzij een nieuw keukenblad. Een eigentijds huis dat er verzorgd en afgewerkt uitziet is nu eenmaal meer waard op de woningmarkt. Zeker een moderne keuken kan de waarde van je huis flink doen stijgen. Nu is je keukenblad vervangen maar een kleine aanpassing, maar dat wil niet zeggen dat het helemaal geen effect zal hebben op de waarde van je huis.

Kosten keukenblad vervangen

Breed gezegd betaal je voor het vervangen van je keukenblad tussen de 20 en 250 euro per m1 (strekkende meter, niet vierkante meter!), waarbij je 20 euro betaalt voor geplastificeerd spaanplaat en 250 euro voor marmer. Wie zijn keukenblad gaat vervangen, kiest echter meestal voor hout (40 euro per m1), graniet (120 euro per m1) of composiet steen (150 euro per m1) – tenslotte is de kans groot dat je eerder een luxer ogende keuken wilt creëren met je nieuwe keukenblad.

Voor een uitgebreidere uiteenzetting van wat het kost om een keukenblad te vervangen, kun je het beste ons artikel Nieuwe keuken kosten lezen. Daarin zetten we de voordelen van de verschillende keukenbladmaterialen nog eens voor je op een rijtje, én kun je zien wat andere aanpassingen aan je keuken je zouden kosten.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een keukenmonteur in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Je keukenblad vervangen: welke opties heb je?

Ga je je keukenblad vervangen, dan kun je kiezen uit allerlei opties. Hieronder hebben we die voor je op een rijtje gezet.

 • Keukenblad van geplastificeerd spaanplaat. Voor een keukenblad van geplastificeerd spaanplaat betaal je vanaf 20 euro per m1. Dit materiaal is dus erg voordelig. Bovendien kun je kiezen uit veel verschillende kleuren en stijlen spaanplaat, terwijl het door het geplastificeerde laagje een zeer onderhoudsvriendelijke keuze is.
 • Houten keukenblad. Kies je voor een houten keukenblad, dan kost je dat rond de 40 euro per m1. Hout heeft een warme, karakteristieke uitstraling en een unieke structuur waarmee je een knusse, landelijke keuken creëert.
 • Kunststof keukenblad. Kunststof is het materiaal waaruit de meeste keukenbladen in nieuwbouwhuizen bestaan. Heel indrukwekkend is het niet, maar ook niet opvallend. Bovendien kost een kunststof keukenblad je ongeveer 70 euro per m1, wat het nog altijd een voordelige keuze maakt. Daarbij is kunststof zeer eenvoudig schoon te houden.
 • Roestvrijstalen keukenblad. Laat je je keukenblad vervangen door een van roestvrij staal, dan kost je dat 75 euro per m1. Een roestvrijstalen keukenblad geeft je keuken een strakke, moderne uitstraling. Daarbovenop is dit materiaal hittebestendig en zeer duurzaam en sterk, waardoor het lang meegaat.
 • Granieten keukenblad. Graniet is een populaire keuze als het aankomt op het laten vervangen van je keukenblad. Aan een granieten keukenblad ben je circa 130 euro per m1 kwijt. Voor die prijs geef je je keuken een luxueuze uitstraling, en ben je gegarandeerd van een onderhoudsvriendelijke keuken.
 • Composiet stenen keukenblad. Een composiet stenen keukenblad is met 130 euro per m1 ongeveer even duur als graniet, maar is meestal iets matter en doet daarmee natuurlijker en onopvallender aan. Net als graniet is composiet steen zeer duurzaam en sterk, waardoor je je keukenblad niet snel weer hoeft te vervangen.
 • Keukenblad van gehard glas. Een keukenblad van gehard glas is een bijzondere optie voor een moderne keuken. Dit materiaal ziet er zeer strak en glanzend uit, en in sommige gevallen oogt het doorschijnend (hoewel dat niet altijd het geval is!). Laat je je keukenblad vervangen door een van gehard glas, dan komen de kosten uit op 150 euro per m1.
 • Marmeren keukenblad. Ten slotte kom je met een marmeren keukenblad uit bij de crème de la crème van de keukenbladen. Kies je voor een marmeren keukenblad, dan kost je dat minstens 250 euro per m1. Marmer heeft een exclusieve, klassieke uitstraling en is beschikbaar in meerdere kleuren met verschillende patronen. Bovendien is marmer een zwaar, goed bewerkbaar materiaal dat zich uitstekend naar jouw smaak laat vormen.

Keukenblad vervangen? MyGo geeft (bespaar)tips

Je keukenblad vervangen kan veel voordelen hebben, maar je wilt het natuurlijk wel slim aanpakken en zo voordelig mogelijk uit zijn. Daarom geven we hieronder wat tips om rekening mee te houden wanneer jij je keukenblad gaat vervangen.

 • Zoek uit of je keukenblad vervangen wel verstandig is. Als je al een wat oudere keuken hebt, zal deze op relatief korte termijn aan vervanging toe zijn. Je kunt dan wel alleen het keukenblad vervangen, maar als een complete renovatie straks noodzakelijk blijkt te zijn, is dat eigenlijk verspild geld geweest. Daarom kun je soms indirect besparen door niet je keukenblad, maar je hele keuken te vervangen.
 • Verkoop je oude keukenblad. Ook anderen laten hun keukenblad vervangen, en lang niet altijd door een gloednieuw keukenblad uit een woonwinkel. Op verkoopsites zoals Marktplaats is er daarom altijd wel vraag naar keukenbladen. Ga je jouw keukenblad vervangen, overweeg dan om je oude door te verkopen (als het materiaal dat toestaat). Zo bespaar je op de kosten voor de vervanging!
 • Kies voor een keukenblad dat aan de goedkopere kant is. Zoals je hebt kunnen zien, zijn keukenbladen verkrijgbaar in allerlei soorten, tegen sterk wisselende prijzen. Nu is een marmeren keukenblad natuurlijk heel elegant, maar als je er geen geld voor hebt, is het iets waar je zeker spijt van gaat krijgen. Kies daarom voor een keukenblad dat binnen je budget en bij je doeleinden past.
 • Kies ervoor om het werk zelf op je te nemen. Als je handig bent en je wat ervaring hebt met klussen, kun je ook je keukenblad zelf vervangen. Daarmee bespaar je in ieder geval op de arbeidskosten van de vakman. Doe dit alleen als je vertrouwen hebt in je eigen kunnen, want anders kunnen de herstelkosten achteraf net zo hoog oplopen als wat het oorspronkelijk zou hebben gekost om je keukenblad te laten vervangen.
 • Laat je keukenblad vervangen door een regionale vakman. Afhankelijk van de afstand die zij moeten rijden vragen de meeste vakmannen voorrijkosten. Laat je je keukenblad echter vervangen door iemand uit je eigen regio, dan worden die voorrijkosten flink ingeperkt of hoef je ze zelfs helemaal niet te betalen.
 • Controleer of de vakman (verborgen) arbeidskosten hanteert. Veel vakmannen geven op hun sites wel aan wat bepaalde klussen kosten, maar de arbeidskosten zijn niet altijd bij die prijs inbegrepen. De arbeidskosten kunnen er daarnaast van afhangen of je niet alleen je keukenbladen laat vervangen, maar ook andere werkzaamheden in je keuken laat uitvoeren. Vraag dus zeker een offerte op en vraag bij je vakman na hoe hoog de arbeidskosten zullen uitvallen.
 • Vraag meerdere offertes aan. Je keukenblad vervangen kun je alleen zo voordelig mogelijk laten doen als je weet welke kosten de verschillende klusbedrijven daarvoor hanteren. Vraag daarom vrijblijvend meerdere offertes aan via de MyGo Matchmaker om ze eenvoudig met elkaar te kunnen vergelijken.
Snel een keukenmonteur nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Je keukenblad vervangen laat je doen via MyGo

Wil jij nu je keukenblad vervangen? Schakel dan de vakmannen van MyGo in om dat klusje voor je te laten opknappen! Op welke optie je je oog ook hebt laten vallen, de keukenmonteurs met wie wij werken zijn ware specialisten die je keuken er weer als nieuw uit zullen laten zien.

Om direct online offertes met elkaar te vergelijken, maak je gebruik van de MyGo Matchmaker. Laat je je liever telefonisch matchen met een vakman? Bel daarvoor naar 085 106 1600.