Terug naar diensten
Perilex aansluiten

Perilex aansluiten

Een Perilex aansluiting is een speciaal stekkersysteem dat je laat aansluiten wanneer je een apparaat met een hoog vermogen in huis wilt gebruiken. Net als een het normale stekkersysteem dat je kent, bestaat een Perilex aansluiting uit een stekker en een stopcontact. Het zit net even anders in elkaar, zodat zware apparaten aangesloten kunnen worden. Het stekkersysteem wordt vooral gebruikt voor ovens en elektrische kookplaten.

Perilex aansluiting: kookplaat

Wil jij een nieuwe kookplaat aansluiten? Er zijn nieuwe high tech kookplaten op de markt die veel voordelen bieden. Zo gaat er bij het koken op een inductie kookplaat bijna geen energie verloren. De kookplaat is direct afgekoeld op het moment dat de pan van het fornuis wordt gehaald. Een van onze elektriciens kan jou adviseren en helpen met de installatie van een Perilex aansluiting.

Perilex aansluiting: maken

Een Perilex aansluiting maken betekent niet alleen de installatie van de stekker en de wandcontactdoos. Indien uw meterkast nog niet ingesteld is op een Perilex aansluiting, dan zal er ook het een en ander in de meterkast moeten gebeuren. Afhankelijk van de grootte van het apparaat is er in de meeste gevallen een 2- of 3- fase elektriciteitsaansluiting nodig. Veel woningen hebben een 1-fase elektriciteitsaansluiting. Dit is een reguliere elektriciteitsaansluiting waarbij de spanning tussen de draden 230 Volt is. Deze hoeveelheid spanning is voldoende wanneer de apparaten in uw woning gezamenlijk minder dan 8000 Watt verbruiken. Vaak is dit het geval.

Wilt u een inductie fornuis aansluiten of een sauna, een grote oven of een keramisch fornuis met meerdere pitten? Dan zal een elektricien een 2- of 3-fase aansluiting en een Perilex stekkersysteem moeten installeren. Hiervoor moet ook het vermogen dat via de kabels jouw woning binnenkomen voldoende zijn en op een aparte groep staan. Indien dit niet het geval is, dan kan de netwerkbeheerder uw aansluiting verzwaren. Onze elektriciens kunnen u hierin bijstaan.

Perilex aansluiting: kosten

Een erkend elektra bedrijf zal andere prijzen hanteren dan een elektricien die als zzp’er werkt. De kosten die je aan het aansluiten van een Perilex aansluiting kwijt bent kunnen dus erg verschillen. Je kan vaak kiezen voor een totaalprijs of een uurtarief. Kies je voor een uurtarief, dan komen voorrijdkosten en materiaalkosten daar nog bovenop. Er bestaat dus niet een vaste prijs voor het aanleggen van een perilex aansluiting.

Wil je weten wat de kosten zijn voor het aanleggen van een Perilex aansluiting door een vakman bij jou in de buurt? Vraag dan gemakkelijk een offerte aan in de Matchmaker van MyGo of bel direct naar: 085 432 00 32