Terug naar diensten
Perilex aansluiten

Perilex aansluiten

Een perilex aansluiting is een speciaal stekkersysteem dat je laat aansluiten wanneer je een apparaat met een hoog vermogen in huis wilt gebruiken. Net als het normale stekkersysteem dat je kent, bestaat een perilex aansluiting uit een stekker en een stopcontact. Het zit net even anders in elkaar, zodat zware apparaten aangesloten kunnen worden. Het stekkersysteem wordt vooral gebruikt voor ovens en elektrische kookplaten. Je kunt perilex laten aansluiten door een deskundige elektricien van MyGo.

Perilex aansluiting: kookplaat

Wil jij een nieuwe kookplaat aansluiten? Er zijn nieuwe high tech kookplaten op de markt die veel voordelen bieden.

  • bij het koken op een inductie kookplaat gaat erbijna geen energie verloren.
  • De kookplaat is direct afgekoeld op het moment dat de pan van het fornuis wordt gehaald.

Een van onze elektriciens kan jou adviseren en helpen met de installatie van een perilex aansluiting.

Elektricien maakt groepenkast klaar voor perilex

Afbeelding 2: De groepenkast wordt door een elektricien voorbereid op het aansluiten van perilex.

Perilex aansluiting: maken

Een perilex aansluiting maken betekent niet alleen de installatie van de stekker en de wandcontactdoos.

  • Als je meterkast nog niet is ingesteld is op een perilex aansluiting, dan zal er ook het een en ander in de meterkast moeten gebeuren.
  • Afhankelijk van de grootte van het apparaat is er in de meeste gevallen een 2- of 3- fase elektriciteitsaansluiting nodig.

Veel woningen hebben een 1-fase elektriciteitsaansluiting. Dit is een reguliere elektriciteitsaansluiting waarbij de spanning tussen de draden 230 Volt is. Deze hoeveelheid spanning is voldoende wanneer de apparaten in uw woning gezamenlijk minder dan 8000 Watt verbruiken. Vaak is dit het geval.

Een 2- of 3-fase aansluiting heb je over het algemeen nodig bij het aansluiten van:

  • een inductie fornuis.
  • een sauna.
  • een grote oven.
  • een keramisch fornuis met meerdere pitten.

In deze gevallen zal een elektricien een 2- of 3-fase aansluiting en een perilex stekkersysteem moeten installeren. Hiervoor moet ook het vermogen dat via de kabels jouw woning binnenkomen voldoende zijn en op een aparte groep staan. Indien dit niet het geval is, dan kan de netwerkbeheerder uw aansluiting verzwaren. Onze elektriciens kunnen u hierin bijstaan.

Perilex aansluiting: kosten

De kosten voor het laten aansluiten van een perilex stopcontact kunnen nogal uiteenlopen. Dit heeft vooral te maken met de huidige aansluitingen in jouw woning. Is er al een aparte groep beschikbaar in jouw meterkast of moet deze nog aangelegd worden? Heb je een verzwarig van jouw stroomnet nodig of niet? Kortom, een heleboel factoren die meespelen in de uiteindelijke totaalprijs. Je kunt vaak kiezen voor een totaalprijs of een uurtarief. Kies je voor een uurtarief? Dan komen de voorrij- en materiaalkosten daar nog bovenop. Meer informatie over de kosten voor het installeren van een perilex vind je hier. 

Wil je weten wat de kosten zijn voor het aanleggen van een perilex aansluiting door een vakman bij jou in de buurt? Vraag dan gemakkelijk een offerte aan in de Matchmaker van MyGo of bel direct naar: 085 432 00 32