Terug naar blog
Beroep van de week: VLOERENSPECIALIST

Beroep van de week: VLOERENSPECIALIST

25 mei '22 Door MyGo redactie

Elke woensdag zetten we een beroep in spotlight op het blog van MyGo. Wat houdt dit beroep exact in? Wat zijn de werkzaamheden? Welke opleiding heb je ervoor nodig? En wat weet je nog niet over dit beroep? Wij zetten het op een rij.

OMSCHRIJVING

Vloeren dragen alles wat in de ruimte aanwezig is. Naast het meubilair moet je hierbij denken aan de muren en jezelf. De vloer is het eerste wat je ziet wanneer je een kamer binnenkomt, en dus zeer bepalend voor de eerste indruk. Daarnaast geeft een vloer sfeer in de woning.

Per situatie verschilt het wat voor vloer het beste bij jou past. Wanneer je de kamer groter wilt laten lijken kun je kiezen voor lichte en koele kleuren. Wil je de kamer klein en knus laten lijken? Dan kies je voor een donkere en warme kleur.

Het is belangrijk dat het leggen van een vloer specialistisch gebeurd. Er kunnen namelijk vervelende problemen ontstaan als dit niet goed gebeurt. Zo kan de vloer kraken of veren en snel gaan slijten. Daarnaast is een slecht gelegde vloer niet mooi. Om deze reden kun je in sommige gevallen het werk beter uitbesteden aan een vloerenspecialist.

Blog vloerenspecialist

WERKZAAMHEDEN

Vloerenspecialisten voeren vrijwel alle werkzaamheden uit wat met de vloer te maken heeft. Sommige specialisten zijn enkel gespecialiseerd in slechts één soort vloer, terwijl andere specialisten alle soorten doen.

  • Advies over vloeren – Vloerenspecialisten hebben de kennis en expertise van de eigenschappen van de vloeren en hoe deze het beste onderhouden kunnen worden. Ze kunnen dus advies geven over welke soort vloer het beste bij jouw situatie past.
  • Vloer leggen – Wanneer je weet welke vloer je wilt kan de vloerenspecialist deze leveren en leggen.
  • Vloer onderhoudsbeurt – Een goed onderhouden vloer gaat het langst mee. Om deze reden is goed onderhoud nodig aan de vloer. Vuil kan al zorgen dat het gaat schuren en er krassen in de vloer ontstaan. Hiervoor is het belangrijk om regelmatig stof te zuigen en te dweilen. Om nog langer van je vloer te genieten is het aan te raden om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten plegen door een vloerenspecialist. De vloerenspecialist zet de vloer dan in de was of olie waardoor de vloer weer als nieuw lijkt. Als het nodig is kunnen ze de vloer ook schuren.
  • Vloer repareren – Het kan gebeuren dat er in de loop van de tijd een brandvlek, deuk of kras in de vloer ontstaat. Schades aan de vloer kunnen leiden tot meer gevolgschade. Daarom is het van belang de vloer zo snel mogelijk repareren. Vloerenspecialisten kunnen in dit geval de vloer repareren.

OPLEIDING

Met de mbo-opleiding allround parketteur leer je om zowel parketvloeren als andere soorten vloer te leggen. De opleiding tot allround parketteur is een 3 jarige BBL opleiding waarbij je 4 dagen werkt en 1 dag naar school gaat. Tijdens de opleiding leer je het leggen en afwerken van vloeren. Daarnaast leer je ook alles over het onderhoud van vloeren, bijvoorbeeld het oliën, in de was zetten en het lakken. Voor het onderhoud en reinigen van vloeren kun je de opleiding specialist vloeronderhoud MBO niveau 3 volgen.

Blog vloerenspecialist

WIST U DAT?

… eikenhouten vloeren duurder worden?

Ongeveer een derde van alle eikenhouten vloeren komt uit Oekraïne. Door het conflict tussen Oekraïne en Rusland stijgen de prijzen. Mocht dit voortgaan dan zullen de prijzen blijven stijgen.

… de wachttijd op eikenhouten vloeren langer worden?
Naast dat de vloeren duurder worden wordt de levertijd ook steeds langer. Mocht je dus nog een houten vloer willen leggen? Wees er dan snel bij!

… een houten vloer zorgt voor een meerwaarde van je huis?
Omdat houten vloeren lang mooi blijven en steeds schaarser en duurder worden zorgt het voor een meerwaarde van het huis.

… houten vloeren duurzaam zijn?
Voor het produceren van een houten vloer in minder energie en water nodig dan voor andere vloeren. Daarnaast kunnen houten vloeren gerecycled worden aan het einde van zijn levensduur.

… het gemiddelde salaris € 2300 per maand is?
In Nederland variëren de salaris voor een vloerenspecialist van €1 955 tot € 2 645. Dit verschilt verder per regio.

Blog vloerenspecialist

MYGO MATCHMAKER

Wil je een nieuwe vloer laten leggen of heeft je huidige vloer onderhoud nodig? Schakel dan een vloerenspecialist in. Kom eenvoudig in contact met een specialist bij jou in de buurt via de MyGo matchmaker. Bel je liever? Bel dan naar 085 106 1600. De medewerkers van het servicecenter staan je graag te woord om je in contact te brengen met een geschikte vakman.