Duurzame dinsdag: Duurzame vloeren

Duurzame dinsdag: Duurzame vloeren

15 aug. '23 • Door MyGo redactie

Op dinsdag kun je op MyGo een duurzame dinsdag blog lezen, waar we nieuwe inzichten en praktische tips delen om ons leven en onze omgeving duurzamer te maken. Bij MyGo geloven we dat duurzaamheid niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor onszelf en de generaties na ons. Daarom vertellen we elke keer over een nieuw onderwerp om te verduurzamen, zodat we samen kunnen werken aan een gezonde, groene en duurzame toekomst. Lees vandaag alles over het verduurzamen van je vloer in huis, en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een duurzame toekomst voor ons allemaal.

Bij het plannen van een vloerrenovatie of -installatie is het belangrijk om niet alleen te denken aan stijl en functionaliteit, maar ook aan duurzaamheid. Duurzaam vloeren aanleggen gaat hand in hand met het verminderen van ecologische impact en het creëren van een gezonde leefomgeving. In deze blog verkennen we verschillende duurzame vloermaterialen en geven we inzicht in welke vloer het beste bij jouw behoeften en levensstijl past.

Bamboe vloeren

Bamboe is een snelgroeiend en hernieuwbaar materiaal dat uitstekend geschikt is voor duurzame vloeren. Het heeft een vergelijkbare uitstraling als hardhout en is verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen.

Houten vloeren met FSC-keurmerk

Kies voor houten vloeren met het FSC-keurmerk, wat aangeeft dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Dit minimaliseert ontbossing en bevordert verantwoord bosbeheer.

Kurkvloeren

Kurk is afkomstig van de schors van de kurkeik en heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Het is veerkrachtig, geluiddempend en natuurlijk hernieuwbaar.

Linoleumvloeren

Linoleum is gemaakt van natuurlijke materialen zoals lijnzaadolie, hars, houtmeel en kalksteen. Het is biologisch afbreekbaar, duurzaam en verkrijgbaar in diverse kleuren en patronen.

Gerecyclede tegels

Gerecyclede tegels, zoals glas- of keramische tegels gemaakt van gerecyclede materialen, verminderen de vraag naar nieuwe grondstoffen en verminderen afval.

Tapijttegels met duurzame vezels

Als je de voorkeur geeft aan tapijt, kies dan voor tapijttegels gemaakt van duurzame vezels zoals gerecycled nylon. Deze zijn eenvoudig te vervangen bij slijtage.

Betonnen vloeren

Beton is duurzaam en kan worden gepolijst, geverfd of gestempeld om een aantrekkelijke en milieuvriendelijke vloer te creëren.

Eco-vriendelijke vloerbedekkingen

Overweeg natuurlijke materialen zoals kokos, zeegras en jute voor een duurzame en biologisch afbreekbare vloerbedekking.

Bij het kiezen van een nieuwe vloer is het essentieel om rekening te houden met duurzaamheid. Met diverse milieuvriendelijke opties beschikbaar, kun je een vloer kiezen die niet alleen bijdraagt aan een groenere planeet, maar ook past bij je esthetische voorkeur en levensstijl. Ga voor een duurzame vloerkeuze en geniet van de voordelen van een gezondere leefomgeving en een verminderde ecologische impact. Neem contact op met een professionele vloerspecialist om de beste opties voor jouw huis te ontdekken en zorg voor een duurzame basis waar je nog vele jaren van kunt genieten.

Ben je overtuigd door de voordelen van een duurzame vloer en wil je deze laten leggen in je eigen woning of appartement? Via de MyGo Matchmaker kom je in contact met een geschikte vloerenspecialist in jouw regio. Heb je liever telefonisch contact? Dan kun je bellen naar 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!