Duurzame dinsdag: De Investeringssubsidie voor Duurzame Energie en Energiebesparing!

Duurzame dinsdag: De Investeringssubsidie voor Duurzame Energie en Energiebesparing!

11 jul. '23 • Door MyGo redactie

Iedere dinsdag kun je op het blog van MyGo een duurzame dinsdag blog lezen, waar we wekelijks nieuwe inzichten en praktische tips delen om ons leven en onze omgeving duurzamer te maken. Bij MyGo geloven we dat duurzaamheid niet alleen goed is voor de planeet, maar ook voor onszelf en de generaties na ons. Daarom vertellen we elke dinsdag over een nieuw onderwerp om te verduurzamen, zodat we samen kunnen werken aan een gezonde, groene en duurzame toekomst. Lees vandaag alles over het verduurzamen van je huis, en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan een duurzame toekomst voor ons allemaal.

Als woningeigenaar is het belangrijk om te investeren in duurzame energie en energiebesparende maatregelen. Niet alleen draag je zo bij aan een groenere toekomst, maar het kan ook aanzienlijke besparingen op de energierekening opleveren. Gelukkig zijn er subsidies beschikbaar die je kunnen helpen bij het financieren van deze investeringen. In deze blog ontdekken we de mogelijkheden voor investeringssubsidies op het gebied van warmtepompen, zonneboilers, aansluiting op het warmtenet, elektrische kookvoorzieningen en isolatiemaatregelen.

Warmtepompen

Warmtepompen zijn een duurzaam alternatief voor traditionele verwarmingssystemen. Ze halen warmte uit de omgeving, zoals de buitenlucht, de bodem of het grondwater, en gebruiken dit om de woning te verwarmen. Daarnaast kunnen warmtepompen ook koelen in de zomer. Met de investeringssubsidie voor warmtepompen kun je een aanzienlijk deel van de kosten terugkrijgen, waardoor de aanschaf een stuk aantrekkelijker wordt. Voor het plaatsen van de warmtepomp heb je een monteur nodig die dit veilig en volgens de wetgeving kan plaatsen. Vul de MyGo Matchmaker in voor een monteur bij jou uit de buurt!

Zonneboilers

Zonneboilers maken gebruik van zonne-energie om water te verwarmen. Dit kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld het douchen, wassen en schoonmaken. Met een investeringssubsidie voor zonneboilers kun je een deel van de kosten dekken en profiteren van gratis warm water dankzij de zon.

Aansluiting op het warmtenet

Steeds meer wijken en steden worden aangesloten op een warmtenet, waarbij restwarmte van bijvoorbeeld industrieën of afvalverbrandingsinstallaties wordt gebruikt om huizen te verwarmen. De investeringssubsidie voor aansluiting op het warmtenet helpt je de kosten van deze aansluiting te verlagen en te profiteren van een duurzame en efficiënte warmtevoorziening.

Elektrische kookvoorzieningen

Het koken op gas is verleden tijd. Elektrische kookvoorzieningen, zoals inductiekookplaten, zijn energiezuiniger en veiliger. Met de investeringssubsidie kun je de overstap naar elektrisch koken gemakkelijker maken en bijdragen aan een gasvrije toekomst. Vul de de MyGo Matchmaker in zodat wij je kunnen matchen aan een elektricien bij jou in de buurt die de elektrische kookplaat voor je kan installeren.

Isolatiemaatregelen

Een goed geïsoleerde woning bespaart energie en zorgt voor een comfortabel binnenklimaat. Investeren in isolatiemaatregelen, zoals dakisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie, kan een aanzienlijke energiebesparing opleveren. De installatie hiervan kun je het beste overlaten aan de vaklieden die hiervoor zijn opgeleid. Via de de Mygo Matchmaker kom je erachter welke vakman bij jou in de buurt deze klus voor je kan oppakken. Met de investeringssubsidie kunt u de kosten van isolatiemaatregelen verlagen en de waarde van uw woning verhogen.

Als woningeigenaar heb je verschillende mogelijkheden om te investeren in duurzame energie en energiebesparing. Met behulp van investeringssubsidies kun je de kosten van deze maatregelen aanzienlijk verlagen. Of het nu gaat om een warmtepomp, zonneboiler, aansluiting op het warmtenet, elektrische kookvoorziening of isolatiemaatregelen, het is de moeite waard om te onderzoeken welke subsidies er beschikbaar zijn en hoe je hiervan kunt profiteren. Op deze manier kun je niet alleen besparen op uw energierekening, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst. Voor meer informatie over de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je terecht op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer verduurzamen?

Met de bovenstaande tips draag je al een aardig steentje bij aan een duurzame toekomst. Wil je nog meer verduurzamen en uiteindelijk flink besparen? Dan staan de specialisten bij MyGo voor je klaar! Via de de MyGo Matchmaker kom je snel en eenvoudig in contact met een geschikte specialist voor jouw klus in jouw regio! Liever telefonisch contact? Dan staan de medewerkers van het MyGo servicecenter voor je klaar via het 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!