Jouw CV-ketel: Warm en veilig de donkere dagen doorkomen

Jouw CV-ketel: Warm en veilig de donkere dagen doorkomen

19 dec. '23 • Door MyGo redactie

Nu de dagen korter worden en de nachten langer, hebben we één trouwe metgezel aan onze zijde: de CV-ketel. Daarom is er niets vervelender dan een CV-ketelstoring net op het moment dat je lekker op de bank wil neerploffen met een kop warme chocolademelk en je favoriete kerstfilm. In deze blog ontdekken we hoe je niet alleen comfortabel maar ook veilig de donkere dagen kunt trotseren.

CV problemen kunnen de gezelligheid bederven

Over het algemeen wordt een temperatuur tussen de 18 en 21 graden Celsius als comfortabel beschouwd voor de meeste mensen. Onze CV-ketel is als een onzichtbare vriend die zorgt voor warmte tijdens gezellige avonden in huis. Echter, wanneer deze vriend plotseling besluit om onwel te worden, kan de gezelligheid binnen een ogenblik verdwijnen.

CV-problemen duiken vaak op de meest ongelegen momenten op, meestal tijdens de koudste dagen van het jaar. In zulke situaties beseffen we hoe afhankelijk we zijn van onze CV-ketel om ons huis warm en gezellig te houden. Er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om te voorkomen dat je plotseling in de kou komt te zitten. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig checken van de waterdruk van je CV-ketel en deze jaarlijks professioneel te laten controleren door een professional.

Een last minute wintercontrole voor je CV

Een grondige controle zorgt ervoor dat je CV-ketel optimaal functioneert in de winter. Door je CV te laten controleren en onderhouden door een professional, kunnen eventuele problemen of slijtage tijdig worden geïdentificeerd en verholpen. Op deze manier verklein je de kans dat je onverwacht in de kou komt te zitten.

Ben je op zoek naar een professional voor een last minute controle voor je CV-ketel? Met de MyGo Matchmaker vind je eenvoudig een vakspecialist bij jou in de buurt, of maak gebruik van onze handige zoekhulp. Heb je liever persoonlijk contact? Bel dan naar 085 106 1600. Onze medewerkers van het Servicecenter staan voor je klaar!

Het CO-vrij: veiligheid voorop

Jaarlijks zijn er nog honderden mensen die behandeld moeten worden voor een koolmonoxidevergiftiging. Om dit aantal terug te dringen is de CO-certificering (gasketelwet) sinds oktober 2020 van kracht gegaan.

Wat is het CO-vrij certificaat

Het CO-vrij certificaat is een Nederlandse wettelijke regeling die vereist dat CV-monteurs die met gasverbrandingsinstallaties werken, in het bezit zijn van een CO-certificering. Monteurs moeten een theorie- en praktijkexamen afleggen om het certificaat te verkrijgen

Naast het feit dat de CO-vrij certificering verplicht is voor de monteurs, moet ook jij als consument rekening houden met het inschakelen van een monteur met dit certificaat. Sinds 1 april 2023 zijn eigenaren van CV-ketels, geisers en gashaarden verplicht om een monteur met een CO-vrij certificaat in te schakelen voor onderhoud, installatie of reparatie.

Bij MyGo staat veiligheid voorop. Daarom kun je bij ons alleen kiezen voor CV-installateurs die CO-vrij gecertificeerd zijn. Met deze certificering ben je verzekerd van professionals die de hoogste standaarden voor veiligheid en vakbekwaamheid naleven.

Wat te doen bij problemen met je CV?

Problemen met je CV-ketel kunnen variëren van eenvoudige kwesties tot ernstige complicaties. Enkele veelvoorkomende problemen zijn:

Lage waterdruk: Dit kan komen omdat je vergeten bent de CV-ketel bij te vullen, of door een lekkage in het systeem. De foutcodes voor dit probleem verschillen per merk/model maar worden vaak aangeduid als F1 of E119 .

Geen warm water: Een kapotte warmtewisselaar kan ervoor zorgen dat de warmte niet effectief wordt overgedragen naar het water, wat resulteert in het ontbreken van warm water. Mogelijke foutcodes voor dit probleem zijn F28 of E168.

Geblokkeerde leidingen: Luchtbellen, kalkaanslag of lekkages kunnen de doorstroming van het water belemmeren. Mogelijke foutcodes, afhankelijk van het merk, zijn F61 of E25.

Schakel een CV-monteur in via MyGo

Kom je er zelf niet uit? Schakel via MyGo een CO-vrij-gecertificeerd bedrijf in voor jouw klus. Zo weet je zeker dat jouw gasverbrandingsinstallatie op een juiste en professionele manier onderhouden, geplaatst of gerepareerd wordt! Via de MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met een specialist bij jou in de buurt. Word je liever geholpen via de telefoon? De medewerkers van het MyGo Servicecenter staan voor je klaar via het nummer 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!