Rioolproblemen

Rioolproblemen

12 feb. '24 • Door MyGo redactie

Rioolverstoppingen vormen een veelvoorkomend probleem voor huiseigenaren en huurders. Het is essentieel om te begrijpen wie verantwoordelijk is voor het oplossen van deze verstoppingen, de verwachte kosten en wanneer het vervangen van het riool noodzakelijk is.

Verantwoordelijkheden

De verantwoordelijkheid voor het oplossen van een rioolverstopping hangt af van de locatie van de verstopping. Over het algemeen geldt dat als de verstopping zich buiten de perceelsgrens bevindt, de gemeente verantwoordelijk is voor het verhelpen ervan. Als de verstopping zich binnen de perceelsgrens bevindt, ligt de verantwoordelijkheid bij de huiseigenaar of huurder.

Verwachte kosten

De kosten voor het ontstoppen van een riool kunnen variëren, afhankelijk van de ernst van de verstopping en wie verantwoordelijk is voor het oplossen ervan. Indien de gemeente verantwoordelijk is, worden de kosten meestal gedekt door de gemeente. Als de huiseigenaar of huurder verantwoordelijk is, kunnen de kosten variëren van enkele tientallen tot honderden euro's, afhankelijk van de ernst van de verstopping en de benodigde reparaties.

Vervanging van het Riool

In sommige gevallen kan het nodig zijn om het riool te vervangen, met name als er sprake is van terugkerende problemen of ernstige schade. Wortelgroei, corrosie of structurele problemen kunnen leiden tot de noodzaak van vervanging. Hoewel dit een aanzienlijke investering kan zijn, is het soms de enige oplossing om verdere problemen te voorkomen.

Kortom, het is van cruciaal belang om te weten wie verantwoordelijk is voor het oplossen van een rioolverstopping, welke kosten te verwachten zijn en wanneer het vervangen van het riool noodzakelijk is. Bij twijfel is het altijd raadzaam om een professional te raadplegen om de situatie te beoordelen en passend advies te ontvangen.

Wil je een professional inschakelen voor je rioolprobleem? Via de de MyGo Matchmaker kom je heel gemakkelijk in contact met de juiste vakman bij jouw in de regio. Ook de medewerkers van het servicecenter staan graag voor je klaar via 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!