Terug naar blog
Top 5 beste gereedschap merken 2021

Top 5 beste gereedschap merken 2021

11 mrt. '21 Door MyGo redactie

Ben je op zoek naar goed gereedschap? Dan is het verstandig om je eerst te verdiepen in de verschillende aanbieders. Er zijn er namelijk heel wat op de markt waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken. In deze blog lichten we 5 van de meest kwalitatieve merken toe, zodat je een idee hebt van de meest toonaangevende en hoge kwaliteit gereedschap merken.

  1. MAKITA
  2. BOSCH
  3. DeWALT
  4. FERM
  5. BLACK & DECKER

1. MAKITA

MAKITA staat bekend als een van de meest betrouwbare gereedschapsmerken. Het bedrijf is in 1915 opgericht door de Japanner Mosaburo Makita. Wat ontstond als een grote passie, is inmiddels uitgegroeid tot een multinational op het gebied van elektrische gereedschappen. Het wereldwijde assortiment bestaat uit meer dan 1500 verschillende machines, waarvan er ongeveer 600 via de vakhandel in Nederland worden aangeboden. Alleen de meest gebruikte machines worden aangeboden voor de doe-het-zelver in de verschillende bouwmarkten.

Tot slot staat duurzaamheid hoog in het vaandel bij MAKITA, waardoor de apparaten tot 70% te recyclen zijn.

2. BOSCH

BOSCH is waarschijnlijk één van de meest bekende merken in dit rijtje. Ook dit merk is al jaren een grote speler op de markt. Het bedrijf is in 1886 opgericht door Robert Bosch in Stuttgart, Duitsland. In eerste instantie richtte BOSCH zich op het oplossen van problemen in de autotechniek. Daarna gingen ze steeds meer zaken voor auto’s ontwerpen en eind jaren ’60 kwam BOSCH met het eerste draadloze elektrische gereedschap.

De gereedschappen van BOSCH zijn vooral erg populair onder de ‘gewone’ doe-het-zelver, omdat ze bekendstaat om haar goede prijs/kwaliteit verhouding. De producten zitten vaak in de relatief voordelige categorie, maar bieden een prima kwaliteit bij thuisgebruik. 

3. DeWALT

DeWALT is een Amerikaans bedrijf wat opgericht is in 1924 door Raymond Elmer DeWalt. Ooit begonnen als arbeider in een houtfabriek waar hij een systeem ontwierp dat het werk van 4 mannen kon doen. Dat systeem staat vandaag de dag beter bekend als de afkortzaag. Inmiddels wordt DeWALT wereldwijd door vakmannen geprezen om de hoge betrouwbaarheid en degelijke kwaliteit van de hand- en elektrische gereedschappen. Het gereedschap ligt volgens hen fijn in de handen.

Daarnaast blinken ze vooral uit in specifieke klussen, waarvan houtbewerking op nummer 1 staat. Om die reden wordt dit merk voornamelijk voor professioneel gebruik ingezet, maar is voor de gevorderde doe-het-zelver zeker geen onbekende.

gereedschap

4. FERM

FERM is een Nederlandse onderneming die opgericht is in 1965 in Genemuiden. Ooit begonnen als eenmanszaak en inmiddels uitgegroeid tot een multinational op het gebied van hoogwaardige powertools. Bij FERM vind je een veelzijdig aanbod waarbij de belangrijkste speerpunten zijn: kwaliteit, performance en ergonomisch ontwerp. Daarnaast staat de eindconsument bij FERM voorop: deze moet kunnen vertrouwen op zijn gereedschap.

Wanneer je kiest voor een tool van FERM, kies je voor betrouwbaar, een hoogwaardige kwaliteit en dat alles ook voor een betaalbare prijs.

5. BLACK & DECKER

Naast BOSCH waarschijnlijk het meest bekende merk in Nederland. Opgericht in 1910 als een kleine machinefabriek in het Amerikaanse Baltimore door S. Duncan Black & Alonzo G. Decker. BLACK & DECKER is één van de meest voordelige merken op het gebied van elektrisch gereedschap. In de regel van de elektronische apparaten geldt echter meestal: goedkoop is duurkoop.

Wanneer je liever voor een hoogwaardige en langdurige kwaliteit gaat, is dit niet de beste optie voor je. Maar als je liever niet teveel geld wilt uitgeven en niet te vaak klust, dan is BLACK & DECKER een prima merk voor de gematigde doe-het-zelver.

Hulp nodig bij het klussen?

Maak dan gebruik van de MyGo Matchmaker voor het vinden van een geschikte specialist bij jou in de buurt.