Tuintrends 2024

Tuintrends 2024

24 jan. '24 • Door MyGo redactie

In 2024 zijn er verschillende tuintrends die populariteit krijgen. Een tuinkamer wordt een must-have, waarin men kan werken, sporten of ontspannen terwijl je omringd wordt door de natuur. Duurzame materialen, het verbinden van binnen- en buitenruimtes, en het gebruik van kleuren en prints zijn ook belangrijke tuintrends voor 2024. Een klimaatbestendige tuin met zachte vormen en natuurlijke elementen, en het kweken van groenten, kruiden en fruit in de tuin zijn ook populair. Tuinbranche Nederland benoemt drie tuintrends voor 2024: Viva la vida, Gentle paradox en Meaningful earth.

De tuintrends van 2024 zijn gekenmerkt door:

1. Duurzame materialen: De trend van natuurlijke en duurzame materialen zet zich voort in 2024.

2. Klimaatbestendigheid: Klimaatbestendigheid en duurzaamheid vormen de basis van de nieuwe tuintrends van 2024.

3. Verbinden van binnen- en buitenruimtes: Het verbinden van binnen- en buitenruimtes heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen en wordt in 2024 nog verder ontwikkeld.

4. Kleuren en prints: Met kleuren en prints maak je van je buitenruimte een ware blikvanger.

5. Groenten, kruiden en fruit: In 2024 zien we steeds meer mensen groenten, kruiden en fruit in hun tuin kweken.

6. Verticale tuinen: Verticale tuinen worden steeds gebruikelijker.

Deze tuintrends bieden een hoeveelheid aan inspiratie om je buitenruimte te veranderen in een biodiversiteit en duurzaamheid. Tuinieren wordt niet alleen gaat over het verzorgen van bloemen en planten, maar ook over het milieuvriendelijk en verstandig omgaan met onze natuur.

Een tuinkamer is een belangrijke trend voor 2024. Dit is een ruimte waarin je kan werken, sporten of ontspannen terwijl je omringd wordt door de natuur. Een tuinkamer hoeft niet veel te zijn, maar het is belangrijk dat je er comfortabel in kan werken of sporten.

Duurzame materialen zijn een belangrijke trend in 2024. Natuurlijke en duurzame materialen zijn populair omdat ze milieuvriendelijk zijn en een positief effect hebben op de omgeving. Deze materialen zijn ook veel gebruikt in de bouw van tuinkamers.

Het verbinden van binnen- en buitenruimtes is een belangrijke trend in 2024. Dit betekent dat je je buitenruimte kan gebruiken als een uitbreiding van je binnenruimte. Dit kan je bereiken door de gebruik van glazen wanden, terrassen en andere elementen die je buitenruimte met je binnenruimte verbinden.

Kleuren en prints zijn ook belangrijk in 2024. Met kleuren en prints kan je je buitenruimte een ware blikvanger maken. Je kunt gebruikmaken van verschillende kleuren en prints om je buitenruimte een unieke en persoonlijke sfeer te geven.

Groenten, kruiden en fruit zijn ook populair in 2024. Steeds meer mensen kweken groenten, kruiden en fruit in hun tuin. Dit is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor de omgeving. Het kweken van groenten, kruiden en fruit is ook een manier om je buitenruimte te veranderen in een biodiversiteit.

Verticale tuinen zijn ook een belangrijke trend in 2024. Verticale tuinen zijn een manier om je buitenruimte te gebruiken als een uitbreiding van je binnenruimte. Dit kan je bereiken door de gebruik van verticale tuinbakken, klimplanten en andere elementen die je buitenruimte verticaal kunnen veranderen.

De tuintrends Viva la vida, Gentle paradox en Meaningful earth zijn drie belangrijke tuintrends voor 2024, bedoeld om je buitenruimte te veranderen in een groene en gezonde woonomgeving voor mens en dier.

Viva la vida: Deze tuintrend is gericht op het ontspannen en genieten van je buitenruimte. Het accent ligt op het creëren van een ruime, open en vrijgevende sfeer, waar je je kan ontspannen en je leven kan vieren

Gentle paradox: Deze tuintrend is gericht op het creëren van een harmonieus en rustig milieu. Het accent ligt op het gebruik van zachte, ruwe en natuurlijke elementen, zoals hout, steen en planten, om een gevoel van rust en harmonie te creëren

Meaningful earth: Deze tuintrend is gericht op het creëren van een verbinding met de natuur en de roots van onze cultuur. Het accent ligt op het creëren van een natuurlijke en verzamelde sfeer, waar je je kan ontspannen en verbonden voelen met de natuur

Deze tuintrends zijn bedoeld om je buitenruimte te veranderen in een groene en gezonde woonomgeving, waar je kan ontspannen en genieten van de natuur. Ze inspireren je om je buitenruimte te veranderen in een plek waar je kan ontspannen, genieten en duurzaamheid belangrijk maakt.

Ook je tuin met de trends mee laten gaan?

Wil je je tuin een upgrade geven en deze laten meebewegen met de nieuwste trends en ontwikkelingen? Dan staan de specialisten bij MyGo voor je klaar! Via de de MyGo Matchmaker kom je snel en eenvoudig in contact met een geschikte tuinman voor jouw klus in jouw regio! Liever telefonisch contact? Dan staan de medewerkers van het MyGo servicecenter voor je klaar via 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!