Verstopte afvoer verhelpen

Verstopte afvoer verhelpen

11 apr. '24 • Door MyGo redactie

Een verstopte afvoer in de keuken of badkamer is een veelvoorkomend probleem dat het gebruik van de afvoeren belemmert en onaangename rioollucht kan veroorzaken. Gelukkig betekent een verstopte afvoer niet altijd dat je te maken hebt met een ernstige verstopping. Soms kun je het probleem zelf oplossen, terwijl in andere gevallen professionele hulp nodig is. Laten we eens kijken naar de  oplossingen voor een verstopt doucheputje.

Er zijn verschillende stappen die je zelf kunt ondernemen om een verstopt doucheputje aan te pakken. Allereerst is het belangrijk om het putje grondig schoon te maken. Haal alle onderdelen uit elkaar en verwijder alle vuilresten, die je vervolgens in de prullenbak gooit. Gebruik een borstel om de afvoer verder schoon te maken en ervoor te zorgen dat er geen vuil achterblijft.

Plopper

Een van de meest gebruikte methoden is het gebruik van een rubberen plopper. Plaats de plopper stevig op het putje en duw deze krachtig naar beneden en trek hem vervolgens snel weer omhoog. Herhaal dit proces meerdere keren, omdat de zuigende beweging kan helpen bij het oplossen van de verstopping.

Ontstoppingsmiddelen

Een andere optie is het gebruik van ontstoppingsmiddelen, die verkrijgbaar zijn in de winkels. Wees voorzichtig bij het gebruik van deze middelen, omdat ze vaak krachtig zijn. Je kunt ook zelf een ontstoppingsmiddel maken door baking soda en azijn te mengen in de afvoer. Deze combinatie veroorzaakt een chemische reactie die de verstopping kan oplossen. Laat het mengsel minimaal een halfuur zitten en spoel daarna door met en emmer warm water.

Ontstoppingsveer

Als deze methoden niet effectief zijn, kun je proberen de verstopping te verhelpen met een ontstoppingsveer. Let echter op dat je voorzichtig te werk gaat, omdat een ontstoppingsveer het leidingwerk kan beschadigen als het niet correct wordt gebruikt.

Als de doe-het-zelfmethoden niet werken, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen, vooral als de verstopping aanhoudt. Dit kan wijzen op een complexer probleem dat moet worden opgelost door een gespecialiseerd rioleringsbedrijf. Je kunt snel en eenvoudig een geschikte rioolexpert vinden via de MyGo Matchmaker, of telefonisch contact met ons opnemen via 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!