Boot huren

Boot huren bij jou in de buurt | 2023

Vind eenvoudig de beste bootverhuurder

Zoek je een bootverhuurbedrijf dat aan al je wensen voldoet? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een geschikt watersportbedrijf met bootverhuur bij jou in de buurt. Je kunt online gebruikmaken van de Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600.

Fluisterboot huren

Veelgestelde vragen

Waarvoor kun je bij een bootverhuurder terecht?

Wil je regelmatig een middagje op het water doorbrengen zonder dat je je vervolgens druk hoeft te maken om onderhoud of stalling van de boot? Dan kun je een boot huren bij een watersportbedrijf. Als je de boot niet zelf wilt besturen, kun je bij veel watersportbedrijven ook een boot met schipper huren.

Doorgaans bieden watersportbedrijven een aantal verschillende verhuur boten aan. Daarbij kan worden gedacht aan fluisterboten, kruisers, kajuitzeilboten, open zeilboten, sloepen en motorboten. In enkele gevallen is het ook mogelijk om catamarans, zeiljachten, motorjachten, RIBs (Rigid Inflatable Boats) of jetski’s te huren. Wie voor langere tijd een boot wil huren, kan bij veel watersportbedrijven een boot leasen.

Wat kost bootverhuur?

Bij de meeste watersportbedrijven is het mogelijk een boot te huren voor een dag, een weekend of één/meerdere weken, waarvoor je een vast bedrag betaalt. Ook wordt er vaak tussen de 50 en 250 euro borg voor een boot gerekend en heb je een eigen risico dat uiteen kan lopen van 200 tot 1000 euro. Het is echter mogelijk om een eigenrisicoverzekering af te sluiten om dat bedrag te verlagen.

Het dagtarief voor een sloep ligt gemiddeld tussen de 75 en 245 euro; voor een motorboot ben je gemiddeld tussen de 95 en 400 euro per dag kwijt. Die tarieven zijn inclusief 21% btw. Wil je meer weten over de dag-/weekend-/(mid)weekprijzen van verschillende boten? Raadpleeg dan onze MyGo Matchmaker.

Welke factoren bepalen de kosten van bootverhuur?

De huurprijs van een boot wordt allereerst bepaald door het soort boot dat je huurt, de afmetingen ervan, het aantal plekken op de boot en de duur van de verhuurperiode. Wat echter ook meespeelt, is of je er een schipperstraining of begeleiding van een schipper bij wilt boeken.

Voor het meenemen van huisdieren op de boot betaal je vaak extra. Ook betaal je bij veel watersportbedrijven zelf voor de brandstof. Annuleer je je reservering, lever je de boot te laat in of vul je de tank voorafgaand aan het inleveren niet zelf bij, dan betaal je daar tevens extra voor.

Plezier vaartuig huren

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van bootverhuurders?

Wil je tarieven voor boten verhuur bij verschillende watersportbedrijven met elkaar vergelijken zodat je de optie vindt die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere bootverhuurders.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer over de huurprijs van verschillende boten kan vertellen? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een bootverhuurder en vervolgens ons nummer 085 106 1600  bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Welke voordelen biedt botenverhuur?

Het huren van een boot biedt veel voordelen. Als je overweegt om een boot te kopen, kun je aan de hand van boothuur eerst uitzoeken of varen echt iets voor jou is. Ook is het huren van een boot goedkoper dan het aanschaffen ervan, omdat je je geen zorgen hoeft te maken om (de kosten van) het onderhoud en de ligplaats.

Daarnaast ben je alleen gedurende de huurperiode verantwoordelijk voor de boot en betaal je er alleen voor op het moment dat je hem daadwerkelijk gebruikt. Bovendien krijg je altijd een boot aangewezen die aan alle veiligheidseisen voldoet en kun je rekenen op pechhulp als er onverhoopt iets misgaat.

Een zeilboot huren

Waarop letten bij het kiezen van een bootverhuurder?

 • Als je besluit om een boot te huren, is het handig om eerst een aantal dingen op een rij te hebben zodat je zeker weet dat je een betrouwbare deal sluit. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een watersportbedrijf in zee gaat:
 • Is het watersportbedrijf lid van een brancheorganisatie, bijvoorbeeld van de HISWA?
 • Communiceren de medewerkers van het watersportbedrijf op een manier die je bevalt? Is het bedrijf te allen tijde bereikbaar voor vragen?
 • Profileert het watersportbedrijf zich online op een manier die je aanspreekt? Worden er positieve reviews over het bedrijf achtergelaten?
 • Kunnen de medewerkers van het watersport bedrijf je uitgebreid informeren over vaarregels?
 • Heeft het watersportbedrijf ervaring met het soort boot dat jij wilt huren?
 • Zijn de boten van het watersportbedrijf in goede staat? Heeft het watersportbedrijf vastgelegd hoe vaak en wanneer er onderhoud aan de boten heeft plaatsgevonden?
 • Hanteert het watersportbedrijf heldere voorwaarden en verhuurperiodes en kun je gemakkelijk een boot reserveren?
 • Is voor beide partijen duidelijk wat er van de samenwerking wordt verwacht en wie waarvoor aansprakelijk is bij pech, schade of andere problemen?
 • Hanteert het watersportbedrijf heldere tarieven en is duidelijk wat daarbij inbegrepen is (btw, brandstof, borg, schoonmaakkosten)? Is helder hoeveel er extra wordt berekend als je een boot te laat of met een lege tank inlevert?

Hoe vind je direct de meest geschikte bootverhuurder?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende bootverhuurder voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een watersportbedrijf bij jou in de buurt dat aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 106 1600.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!