Terug naar diensten
Buitendeur afhangen

Buitendeur afhangen

Een buitendeur afhangen is doorgaans een wat lastigere klus dan een binnendeur afhangen. Een buitendeur is namelijk zwaarder dan een binnendeur. Een buitendeur moet namelijk extra inbraak werend en isolerend zijn. Op deze pagina vind je alle informatie over het afhangen van een buitendeur.

Ben je op zoek naar een deurspecialist voor het afhangen van jouw buitendeur? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde deurspecialist bij jou in de buurt.

Voordeur afhangen

Een buitendeur afhangen betreft meestal het afhangen van een voordeur, maar het kan ook gaan om een achterdeur of schuurdeur. Een voordeur plaatsen is doorgaans prijziger dan een binnendeur afhangen. Dit komt omdat een voordeur een stuk zwaarder is dan een binnendeur. De deurspecialist zal dus langer bezig zijn met het plaatsen van je voordeur. En dan heb je ook nog keuze uit extra opties zoals een brievenbus, een anti-inbraakstrip en een driepuntsslot. Een voordeur wordt doorgaans opgehangen met vier scharnieren van zware uitvoering, ze moeten immers een zware deur tillen.

Buitendeur afhangen

Buitendeur beveiligen

Een buitendeur, zoals een schuurdeur of voordeur, kun je op veel manieren extra veilig maken tegen bijvoorbeeld inbraak. Maar je hebt ook brandvertragende deuren en deuren die extra geluiddempend zijn. Een manier om bijvoorbeeld je voordeur extra te beveiligen is door dievenklauwen aan de zijkant van de deur te laten plaatsen. Je kunt ook kiezen voor kogellager-scharnieren met ingebouwde dievenpennen. Hoe inbraakbestendig een scharnier is wordt aangegeven door het aantal SKG-sterren (Stichting Kwaliteit Gevelbouw). Hoe meer sterren een scharnier heeft, hoe beter deze bestand is tegen inbraak.

Kosten buitendeur afhangen

De gemiddelde prijs voor het afhangen van een buitendeur hangt dus af van het eventuele deurbeslag, de extra inbraakbeveiliging en bijvoorbeeld isolatie. Een veilige voordeur is belangrijk, hierbij kun je denken aan meerpuntssloten, inbraakwerende scharnieren en stalen verstevigingsprofielen. Overleg met onze deurspecialisten wat er allemaal mogelijk is. Ook het soort deur bepaalt de prijs, kies je een houten deur, een kunststof deur of bijvoorbeeld een glazen deur of een stalen deur? Je hebt de keuze uit heel veel verschillende soorten en stijlen voordeuren. Voor het afhangen van een voordeur bijvoorbeeld betaal je gemiddeld tussen de 400 en 500 euro, inclusief deur. De prijzen van deuren kunnen echter nogal verschillen. Kijk voor uitgebreide informatie over de kosten van een buitendeur afhangen op mygo.nl/deur-afhangen-kosten.

Buitendeur afhangen

Bespaartips van MyGo

Je kunt op de volgende manieren besparen op de kosten van het afhangen van een buitendeur:

  • Vergelijk offertes. Vraag meerdere offertes op bij verschillende deurspecialisten, zo kun je goed prijzen vergelijken en de meeste geschikte specialist vinden die aan jouw wensen voldoet.
  • Doe zelf voorbereidend werk. Indien mogelijk, kun je zelf alvast de oude deuren verwijderen en ruimte maken voor de vakman. Hij zal dan minder tijd nodig hebben en minder in rekening hoeven te brengen.
  • Kies een specialist uit de buurt. Kies een lokale deurspecialist, je kunt zo besparen op de voorrijkosten.
  • Meerdere buitendeuren tegelijk. Wil je graag je schuurdeur, voordeur en achterdeur laten afhangen? Je kunt vaak een aantrekkelijke kwantumkorting krijgen wanneer je alles in één keer laat doen.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende deurspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.