Terug naar diensten
Bus met chauffeur huren

Bus met chauffeur huren

Ga je op pad met een groep van 10 personen of meer en wil je daarom een bus huren met chauffeur? Op deze pagina geven we je meer informatie over verschillende soorten bussen met chauffeur die je kunt huren, hoeveel dat kost, wat de voordelen ervan zijn en waar je op moet letten.

Wil je direct contact met een bedrijf bij jou in de buurt waar je een bus met chauffeur kunt huren? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker of neem telefonisch contact met ons op via 085 106 1600.

Bus met chauffeur huren

Busje met chauffeur huren

Of het nu gaat om een bedrijfsuitje, schoolreisje, vrijgezellenfeest of beursbezoek: bij groepsvervoer per bus met meer dan negen mensen moet de bus worden bestuurd door een chauffeur. Wie een bus met chauffeur wil huren, heeft keuze uit verschillende soorten bussen. Hieronder lichten we alle opties toe.

Minibus en midibus

Wil je een bus met chauffeur huren voor 10 personen? Dan is een minibus een goede optie. Minibussen zijn geschikt voor groepen van 10 tot 20 personen en worden vooral aanbevolen voor korte reizen. Ze zijn voorzien van de basisopties, zoals airco, verstelbare stoelen, veiligheidsgordels en een audiosysteem. De compacte afmetingen zorgen er echter wel voor dat er doorgaans geen toilet of televisiesysteem aanwezig is en dat de bagageruimte beperkt is.

Wil je een bus met chauffeur huren voor 20 tot 30 personen? Dan kun je eerder denken aan een midibus, die vooral wordt gebruikt voor middellange reizen. Midibussen beschikken niet alleen over de basisvoorzieningen, maar hebben ook twee ingangen en redelijk wat ruimte voor bagage.

Touringcar en dubbeldekkerbus

Nog een maat groter dan een midibus is een touringcar, waar 30 tot wel 90 personen in vervoerd kunnen worden (de gemiddelde touringcar heeft 50 zitplaatsen). Touringcars zijn geschikt voor zowel dagtochtjes als lange reizen. Naast de basisvoorzieningen hebben ze vaak twee ingangen en een toilet, koffiebar en verschillende beeldschermen aan boord. Ook is er vaak aanzienlijk veel ruimte om bagage kwijt te kunnen.

De grootste bus met chauffeur die je kunt huren is de dubbeldekkerbus, geschikt voor het vervoeren van 60 tot 90 personen. Dubbeldekkerbussen worden door hun grote afmetingen vooral gebruikt voor vervoer bij grote evenementen. Ze hebben twee ingangen en in de meeste gevallen zijn alle voorzieningen aan boord, van verstelbare stoelen tot een toilet en gigantische bagageruimte.

Partybus

Een geval apart is de partybus, omdat dat de enige soort bus met chauffeur is die voor specifieke (feestelijke) gelegenheden wordt ingezet. Er zijn vaak veel verschillende voorzieningen aanwezig in een partybus, zoals een bar, grote geluidsinstallatie, rookmachine, DJ booth, discolampen en grote tv-schermen. Wil je voor een feest een bus met chauffeur huren voor 12 tot 50 personen, dan is de partybus de geschiktste optie.

Bus met chauffeur huren

Voordelen busje met chauffeur huren

Als je een busje met chauffeur huurt, profiteer je van verschillende voordelen. We hebben een aantal van die voordelen voor je op een rij gezet:

 • Je hoeft je zelf niet bezig te houden met het besturen van de bus, waardoor je tijdens de busreis kunt ontspannen of juist werk af kunt krijgen
 • Je weet zeker dat je in een voertuig zit dat aan hoge veiligheidseisen voldoet en dat wordt bestuurd door een gecertificeerde chauffeur
 • Het huren van een bus is goedkoper dan wanneer iedereen uit de groep met een auto of met de trein zou reizen
 • Omdat de hele groep in één bus past, weet je zeker dat niemand onderweg een andere route neemt en kwijtraakt
 • Het huren van een bus is milieuvriendelijker dan eigen vervoer met de auto

Bus huren met chauffeur prijzen

Wat kost een bus huren met chauffeur? Op die vraag kan geen eenduidig antwoord worden gegeven, omdat de kosten voor het huren van een bus met chauffeur afhangen van enorm veel verschillende factoren. We lichten de verschillende kostenbepalende factoren hieronder voor je toe.

Allereerst is het voor de prijs van belang met hoeveel personen je een bus wilt huren, wat voor bus het moet zijn en of het om één of meerdere exemplaren moet gaan. Ook de duur van de huurperiode en de bestemming spelen een rol. Bovendien kost het huren van een bus met chauffeur in het hoogseizoen een stuk meer dan in het laagseizoen.

Andere factoren die van invloed zijn op de uiteindelijke prijs die je betaalt, zijn kosten voor onder andere tol, benzine, belastingen en onderhoud en stalling van de bus. Je betaalt bovendien niet alleen voor het voertuig, maar ook voor het uurloon van de chauffeur (en eventuele overnachtingskosten). Tot slot betaal je extra voor speciale wensen of voorzieningen, zoals uitgebreide catering.

Wil je prijzen van verschillende bedrijven die bussen met chauffeur verhuren vergelijken? In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om offertes of prijsopgaven bij meerdere busverhuurders aan te vragen. Wil je liever telefonisch worden doorverbonden? Dan kun je bellen naar ons nummer 085 106 1600

Bus met chauffeur huren

MyGo bespaartips busje met chauffeur

Er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten voor het huren van een bus met chauffeur. Zo kun je kiezen voor een lokale aanbieder, waardoor je op voorrijkosten bespaart. Ook kun je kijken of je korting op de totaalprijs kunt krijgen als je meerdere bussen tegelijk huurt. Bovendien kun je vaak geld besparen door gunstige haal- en brengtijden te selecteren en door offertes van busverhuurders met elkaar te vergelijken.

Waarmee rekening houden bij huren busje met chauffeur?

Als je een busje met chauffeur wilt huren, zijn er meerdere zaken waar je van tevoren naar moet kijken. Stel jezelf de volgende vragen voor je met een busverhuurder in zee gaat:

 • Is duidelijk of je de bus moet reserveren?
 • Moet de groepsgrootte van tevoren worden doorgegeven?
 • Is het mogelijk om kosteloos wijzigingen door te geven, een eventuele reservering te annuleren of volledig af te zien van de overeenkomst?
 • Hoe moet er voor de bus en de chauffeur worden betaald? Moet dat voor of na de huurperiode gebeuren?
 • Heeft het bedrijf dat de bussen verhuurt de juiste keurmerken (SKTB, KNV, ANVR, SGR)?
 • Ziet de busverhuurder er streng op toe dat de chauffeur niet langer dan 4,5 uur achtereenvolgens achter het stuur zal zitten?
 • Hanteert het bedrijf dat de bussen verhuurt goede tarieven in verhouding tot de concurrenten?
 • Heeft de busverhuurder een goed bereikbare klantenservice en krijgt het bedrijf online positieve reviews?

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een bedrijf waar je terecht kunt voor een bus met chauffeur? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende busverhuurder bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.