Terug naar diensten
Dagcursus theorie auto

Dagcursus theorie auto

Dagcursus theorie auto

Wil jij straks kunnen afrijden en moet je daarom eerst je auto theorie examen halen? En vind je het lastig om zelfstandig regeltjes te stampen en de auto theorie goed in je hoofd te krijgen? Dan is een dagcursus theorie auto misschien iets voor jou.

Als je last hebt van faalangst of wel wat extra begeleiding kunt gebruiken, is klassikaal de auto theorie oefenen waarschijnlijk een goed idee. Op MyGo vind je rijscholen die deze dienst aanbieden. Door gebruik te maken van de MyGo Matchmaker vind je snel en gemakkelijk rijscholen waar jij een dagcursus theorie auto kunt doen.

Wat kost een dagcursus theorie auto?

Voor een dagcursus theorie auto kun je uitgaan van een prijs tussen de 100 en 200 euro. Vaak zit de prijs van je theorie examen (37 euro in 2022) daar al bij inbegrepen. Hierbij is het goed om te weten dat deze bedragen gelden voor een dagcursus theorie auto op locatie. Kies je toch liever voor zelfstudie thuis, dan kost zo’n dagcursus eerder 50 euro, maar dan moet je zelf nog voor het theorie examen betalen.

Dagcursus theorie auto

Dagcursus theorie auto: thuis of op locatie?

Of je je dagcursus theorie auto beter thuis of op locatie kunt doen, hangt af van een aantal factoren. Die hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

  • De prijs. Een thuiscursus is nu eenmaal goedkoper dan een dagcursus op locatie, maar weet wel dat een thuiscursus inhoudt dat je zelf je theorie examen nog moet boeken. De prijs valt dus wel iets hoger uit dan in eerste instantie het geval lijkt. Als je een dagcursus theorie auto op locatie wilt doen, is het bovendien zo dat veel rijscholen zeer voordelige aanbiedingen hebben. Kijk dus goed rond voor je een beslissing maakt. Dat is waar de MyGo Matchmaker in beeld komt, want daarmee vergelijk je eenvoudig aanbieders van dit soort diensten in jouw regio.
  • Je zelfstandigheid. Als je een dagcursus theorie auto overweegt, doe je dat waarschijnlijk omdat je zelfstandig leren lastig vindt of omdat je het fijn vindt als iemand je kan helpen. Kies je voor een online cursus, dan zul je nog steeds zelfstandig aan het werk moeten gaan. Heb je toch liever een real-life docent, dan kun je beter voor een dagcursus op locatie gaan.

Voordelen dagcursus theorie auto

Twijfel je nog of je een dagcursus theorie auto wilt volgen? Het heeft in ieder geval een aantal voordelen die je kunt overwegen.

  • Je haalt je examen sneller. Gemiddeld heeft men 2,4 pogingen nodig om het theorie examen te halen. Dit aantal is enigszins vertekend, aangezien ongeveer 50% het examen al de eerste keer haalt. Bij verdere pogingen begint dat percentage snel te dalen, ook omdat mensen hierdoor zelfvertrouwen verliezen. Met een dagcursus theorie auto ligt de focus erop dat jij je theorie examen in één keer gaat halen, zodat je daar geen problemen mee krijgt.
  • Je hebt meer zelfvertrouwen. Ook als je al een keer gezakt bent voor het theorie examen, kan een dagcursus auto theorie je meer zelfvertrouwen geven. Tijdens een dergelijke cursus leer je precies waar je op moet letten en wat je moet weten, zodat je steviger in je schoenen staat. Meer zelfvertrouwen = een hogere slagingskans!
  • Je onthoudt de stof beter. Het punt van het theorie examen is dat je de stof ook op termijn onthoudt. Velen vergeten echter al snel wat ze geleerd hebben. Nu zeggen ze dat je stof veel sneller oppikt en beter onthoudt als je hem hoort in plaats van leest. Daar kan een dagcursus auto theorie bij helpen, aangezien je dan een docent hebt die de belangrijkste punten uitlegt.
  • Je kunt meteen examen doen. Het mooie aan een dagcursus auto theorie is dat de organisatie vaak ook direct een theorie examen voor je kan boeken, én dat de cursussen vlakbij een CBR-locatie worden gehouden. Zo zit de stof nog helemaal vers in je geheugen wanneer je aan je examen begint. Dat betekent dat je diezelfde avond nog je theorie kunt hebben gehaald!

Dagcursus theorie auto

Op zoek naar een dagcursus theorie auto? MyGo helpt je!

Ben jij nu op zoek naar een rijschool of organisatie die een dagcursus theorie auto aanbiedt? Gebruik dan de MyGo Matchmaker om heel gemakkelijk een rijschool bij jou in de buurt te vinden! Je kunt ons ook telefonisch bereiken, dan vertellen we je meteen meer over de opties die er zijn. Bel daarvoor naar 085 106 1600.