Terug naar diensten
Dakkapel renovatie

Dakkapel renovatie

Is je dakkapel al enige jaren oud en aan renovatie toe? Met een renovatie van je dakkapel kan je dakkapel er weer als nieuw uitziet. Je kunt nieuwe kozijnen, boeiboorden en zijwangen laten plaatsen zodat de isolatie weer als nieuw is en je dakkapel er weer mooi uitziet. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent de kosten en mogelijkheden van het dakkapel renovatie.

Ben je direct op zoek naar een geschikte dakkapelspecialist? Maak dan online gebruik van de 24/7 MyGo Matchmaker of bel ons tijdens openingstijden op 085 106 1600. We kunnen je dan meteen matchen met een vakman, je kunt een terugbelverzoek indienen of vragen stellen.

Voordelen dakkapel renovatie

Zoals je in bovenstaande tabel ziet heb je naast een totale renovatie ook de keuze uit het laten vervangen van kozijnen, dakbedekking en afwerkingsmaterialen. Het renoveren van je dakkapel brengt veel voordelen met zich mee; doorgaans is het goedkoper dan het vervangen van je hele dakkapel. Bovendien ziet je dakkapel er na de renovatie weer als nieuw uit.  De grootste voordelen van dakkapel renovatie zijn de volgende:

 • Minder onderhoud nodig
  Vooral als je kiest voor een kunststof dakkapel heb je er geen omkijken meer naar en hoeft je dakkapel nooit meer geschilderd te worden.
 • Voordelig
  De kosten voor dakkapel renovatie zijn doorgaans een stuk goedkoper dan plaatsen van een nieuwe dakkapel. Vaak is het renoveren van een dakkapel 25% tot zo’n 50% goedkoper.
 • Zo goed als nieuw
  Door je dakkapel opnieuw te beplaten of bekleden ziet je dakkapel er weer gloednieuw uit. Tevens kun je kiezen voor een authentieke of moderne uitstraling.

Kosten voor een dakkapel renovatie

De gemiddelde kosten voor een dakkapel renovatie variëren van 650 euro tot 3.900 euro. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor dakkapel renovatie voor een dakkapel van 1.5 bij 2.5 meter, inclusief materialen en arbeid.

Soort renovatie

Gemiddelde prijs

Totale renovatie dakkapel

€ 3.900

Vervanging loodslabben

€ 600 - € 700

Vervanging boeiboorden

€ 900

Vervanging dakbedekking dakkapel

€ 700

Prijsvoorbeelden dakkapel renovatie

Bij een dakkapel renovatie bepalen de verschillende keuzes die je maakt de totaalprijs van de renovatie. Hieronder een aantal prijsvoorbeelden:

Kleine of grote dakkapelrenovatie?

De mate van renovatie is natuurlijk de belangrijkste prijsbepaling voor je renovatie. Als alleen je dakbedekking vervangen moet worden is het goedkoper dan wanneer je een totale renovatie nodig hebt.

Renovatie of reparatie?

Soms is je dakkapel zo oud of beschadigd dat renovatie niet genoeg is een dakkapel reparatie nodig is. De kosten van reparatie aan je dakkapel liggen doorgaans lager dan een renovatie. Overleg daarom met een dakkapelspecialist wat in jouw geval nodig is.

Renoveren of vervangen dakkapel?

Renovatie van je dakkapel is bijna altijd goedkoper dan een nieuwe dakkapel laten plaatsen. Maar in sommige gevallen kan het voordeliger en verstandiger zijn om wel een totaal nieuwe dakkapel laten. Vooral wanneer je dakkapel is doorgerot is het vaak moeilijk te repareren. Hieronder zie je een overzicht van de gemiddelde prijzen voor het vervangen van je dakkapel, zo krijg je een goed beeld van de kosten.

Soort vervanging

Gemiddelde kosten (inclusief btw en arbeid)

Kunststof dakkapel vervangen

€ 8.200

Houten dakkapel vervangen

€ 7.000

 

Extra opties

Ook kun je tijdens renovatie meteen een aantal extra opties kiezen in de afwerking van je dakkapel. In onderstaande tabel zie je de eventuele extra opties en de gemiddelde kosten daarvan.

Extra opties

Gemiddelde kosten (inclusief btw en arbeid)

Zonwering

€ 140 - € 1900

HR++ glas

€ 75 - € 100 per m2

Rolluiken

€ 200 - € 1000 per stuk

 Waarmee rekening houden?

Er zijn aantal zaken waar je rekening mee kunt houden bij het laten renoveren van je dakkapel:

 • Heeft de specialist het KOMO-keurmerk of BouwGarant keurmerk?
 • Zonnepanelen laten plaatsen op je dakkapel.
 • Eventueel nieuw draaikiep raam laten plaatsen.
 • Onderhoudsvrije materialen kiezen? Kunststof platen in plaats van houten platen bijvoorbeeld.

Bespaartips

Om kosten te besparen kun je een aantal dingen doen:

 • Kies een lokaal bedrijf om voorrijkosten te besparen.
 • Voer zelf afval af indien mogelijk.
 • Doe zelf de renovatie van de binnenkant van je dakkapel zoals schilderen.
 • Heb je meerdere dakkapellen? Vaak is het dan gunstiger deze samen te laten renoveren.

MyGo helpt je graag

MyGo helpt je graag met de renovatie van je dakkapel. Je kunt altijd de 24/7 Matchmaker gebruiken om de ideale dakkapelspecialist te vinden in jouw buurt voor jouw specifieke renovatie. Wil je liever telefonisch contact opnemen? Bel dan gratis met 085 106 1600. Wij kunnen je dan verder helpen met vragen, je doorverbinden met een vakman of een afspraak voor je inplannen. Ook kun je op een later tijdstip teruggebeld worden door een terugbelverzoek in te dienen.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!