Dakraam plaatsen kosten

Dakraam plaatsen kosten

Wat kost een dakraam plaatsen op zolder?

Het plaatsen van een dakraam op zolder kost meestal tussen de 750 en de 1.300 euro, inclusief de materialen en de plaatsing. De gemiddelde kosten van een dakraam plaatsen bedragen zo’n 950 euro. Het plaatsen van een dakraam brengt veel licht met zich mee en zorgt voor betere ventilatie, waardoor de ruimte fijner wordt om in te leven. In dit artikel kun je alles lezen over de mogelijkheden en de kosten van een dakraam plaatsen op zolder.

Voor de precieze kosten van jouw klus kun je een offerte aanvragen via de MyGo Matchmaker. De Matchmaker biedt een overzicht met de beste dakspecialisten bij jou in de buurt. Je kunt bellen voor een afspraak, een offerte of een situatieopname. Voor vragen over de Matchmaker kun je ons bellen op 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw kosten dakraam plaatsen

Tabel 1: Dakraam plaatsen kosten hout en kunststof

Dakraam maat

Hout

Kunststof

Plaatsing

55x77 cm

€545

€585

€215

66x98 cm

€580

€640

€225

78x140 cm

€710

€745

€235

94x160 cm

€820

€875

€245

114x140 cm

€845

€910

€255

134x140 cm

€1.020

€1.065

€285

De bovenstaande kosten bedragen de gemiddelde prijzen van de materialen hout en kunststof voor dakramen van bepaalde maten. Ook de kosten van de plaatsing zijn gemiddeld en kunnen afwijken op basis van de complexiteit van de klus. De materialen hout en kunststof kennen de volgende verschillen:

Houten dakraam

Een houten dakraam heeft een authentieke uitstraling en een levensduur van minimaal veertig jaar. Hout is goedkoper dan kunststof, maar heeft wel af en toe onderhoud nodig. We adviseren om dit jaarlijks te laten doen, zodat het hout niet gaat rotten. Een onderhoudsspecialist kun je vinden via de MyGo Matchmaker.

Kunststof dakraam

Een kunststof dakraam brengt wat betreft de uitstraling veel mogelijkheden met zich mee. Kunststof is onderhoudsvrij en heeft een levensduur van minimaal vijftig jaar.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een dakraam?

Mogelijkheden dakraam plaatsen

De kosten van een dakraam plaatsen hangen dus af van de complexiteit van de klus. Moet er eerst nog een oud dakraam verwijderd worden? Dan brengt dit extra kosten met zich mee. Als er zich nog geen dakraam bevindt op de plek waar het nieuwe dakraam moet komen, moet er nog een gat worden gemaakt in het dak. De kosten daarvan zijn afhankelijk van het type dakbedekking. Hoeveel deze klus precies voor jou zal kosten, kun je te weten komen door één of meerdere offertes aan te vragen bij gerennommeerde dakspecialisten via de MyGo Matchmaker. De drie bekendste soorten dakramen zijn:

  1. Uitzetdakraam. Een uitzetdakraam heeft aan de bovenkant scharnieren en kan naar boven geopend worden. Het is een goedkope oplossing om een kamer te ventileren en te verlichten.
  2. Tuimeldakraam. Dit dakraam heeft scharnieren in het midden, waardoor je het bijna helemaal naar binnen kunt kantelen. Het is gemakkelijk te bedienen en schoon te houden, zelfs aan de buitenkant.
  3. Uitzettuimeldakraam. Dit raam bedien je met een handgreep aan de onderkant en heeft bovenaan scharnieren. Je kunt het helemaal omhoog openen, waardoor er veel ruimte ontstaat. Een uitzettuimeldakraam kost gemiddeld zo’n 100 tot 150 euro meer dan een tuimel- of uitzetdakraam.

Extra opties plaatsen dakraam

Verduistering

Met een rolgordijn of rolluik sluit je het meeste licht buiten en creëer je meer privacy. Zo heb je geen last van een te felle zon in de zomer en verbeter je je nachtrust. Een rolgordijn of rolluik kun je meestal al vanaf 80 euro aanschaffen.

Isolatieglas

Om je dakraam goed te isoleren, kun je het beste kiezen voor HR++ glas. Meer informatie over isolatieglas vind je hier.

Dakkapel

Met een dakkapel verkrijg je niet alleen meer licht in de kamer, maar ook meer ruimte. De waarde van je woning zal flink stijgen met een dakkapel en bovendien creëer je extra leefruimte op zolder. De kosten van een dakkapel plaatsen van twee meter bedragen zo’n 3.000 euro.

Elektrische bediening

Met elektrische bediening kun je je dakraam vanaf een afstand open- en dichtdoen, wat gebruikersgemak optimaliseert. Bij veel dakramen van kwaliteitsmerken zit een elektrische bediening al ingebouwd.

Regensensor

Met een regensensor sluit het dakraam automatisch wanneer het merkt dat het regent. Ook hiervoor kun je meestal het beste een dakraam van een kwaliteitsmerk kopen, zoals Velux of Fakro.

Hor

Om geen last te hebben van muggen en insecten, kun je het beste een hor plaatsen in je dakraam. Een hor kost gemiddeld zo’n 50 tot 140 euro.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een dakraam?

Belangrijke vragen en antwoorden van MyGo voor het plaatsen van een dakraam

Heb je een vergunning nodig voor het plaatsen van een dakraam?

Bij het plaatsen van een dakraam aan de achterzijde van je woning is geen vergunning nodig. Als je een dakraam wilt plaatsen aan de voorkant van je huis, is het wel verstandig om een vergunning aan te vragen bij de gemeente.

Waar vind je dakramen van goede kwaliteit?

De beste dakraam merken zijn Velux, Optilight, Fakro en Ubbink. De dakramen van deze merken zijn van hoge kwaliteit en te verkrijgen in meerdere materialen, zoals kunststof, hout en aluminium. Ook hardhout is een optie. De dakramen zijn te plaatsen op zowel platte als schuine daken.

Hoe wordt een dakraam geplaatst?

De plaatsing van een dakraam kan zowel via binnen als via buiten gebeuren. Ook als het wat regent, kan de plaatsing gewoon doorgaan. De dakpannen worden eerst verwijderd en dan wordt er op maat in het dak gezaagd. Hierbij komt precisie kijken, zodat het dakraam precies op zijn plek valt. Vervolgens worden de dakpannen op maat geslepen en teruggeplaatst.

Kan een dakraam in alle soorten daken worden geplaatst?

Over het algemeen kan een dakraam in alle soorten daken worden geplaatst. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een rieten dak, een dakpannen dak, een plat bitumen dak, een leien dak, een dak met dakpanplaten, een scharnierkap of een sporen kap. De precieze kosten van het plaatsen van een dakraam in jouw dak vind je door een offerte aan te vragen via de MyGo Matchmaker.

Hoe kan je besparen op de montagekosten?

De montagekosten hangen af van de complexiteit van de klus. Een dakspecialist is sneller klaar wanneer er geen troep of vuil in de weg ligt. Je kunt dus besparen op de montagekosten door eerst zelf de weg naar het dak vrij te maken en eventueel wat te reinigen.

Wat zijn de kosten voor het plaatsen van een dakraam?

De beste dakspecialist vind je met MyGo

Omdat voor het plaatsen van een dakraam meestal een gat in het dak moet worden gemaakt, kun je deze klus het beste laten uitvoeren door een professionele dakspecialist. Er komt namelijk veel vakmanschap bij kijken om ervoor te zorgen dat het dak stevig blijft en niet beschadigd raakt. De beste vakmannen in jouw regio kun je vinden via de MyGo Matchmaker. Je kunt hen bellen of mailen voor een offerte of een situatieopname. Ook kun je direct een afspraak maken voor de klus. Je kunt via de Matchmaker zelfs meerdere offertes aanvragen zodat je de prijzen van verschillende specialisten met elkaar kunt vergelijken. Zo weet je zeker dat je een goede én voordelige vakman kiest. Als je vragen hebt over de Matchmaker, kun je bellen naar 085 106 1600.