Terug naar diensten
DJ huren

DJ huren

Ga je over enkele maanden trouwen of wil je om een andere reden een groot dansfeest organiseren, dan wil je mogelijk een DJ huren. Een goede DJ zorgt er namelijk voor dat je gasten de dansvloer pas verlaten wanneer ze niet meer kunnen, en dat ze zelfs dan niet kunnen wachten tot ze weer los kunnen gaan!

Een DJ huren doe je eenvoudig met behulp van de MyGo Matchmaker. Met deze online tool vraag je gemakkelijk offertes op bij verschillende DJ’s, zodat je snel ziet waar jij het goedkoopst uit bent. Of bel tijdens kantoortijden naar 085 106 1600 en dan matchen wij je met een DJ bij jou in de buurt.

Direct een DJ nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Een DJ huren: wat kost dat?

Hoeveel een DJ huren je gaat kosten, hangt er sterk van af wáár je die DJ huurt. Zo zijn DJ’s die zelfstandig opereren goedkoper dan DJ’s die vanuit een overkoepelende organisatie worden ingezet. Daarnaast heb je soms de keuze uit verschillende set-ups die wisselen in uiterlijk en kwaliteit van het geluid; die bepalen eveneens de prijs.

Wil je 4 uur lang een DJ huren, dan kun je uitgaan van een prijs tussen de 300 en 800 euro. Kijk je bij het lagere segment, weet dan wel dat die DJ’s vaak van je vragen dat je zelf een DJ booth, microfoon en overige geluidsapparatuur voor ze regelt, waardoor het kan zijn dat je uiteindelijk een stuk meer betaalt.

Voordelen DJ huren

Een goede DJ weet er een swingend feest van te maken. In tegenstelling tot een playlist is een goede DJ een echte gangmaker, die plaatjes mixt en je gasten een echte beleving voorschotelt. Lijken je gasten niet zo van het feest te genieten, dan zal een goede DJ zijn muziekstijl aanpassen om het feest weer op gang te krijgen. Zo voorkom je dat je dansvloer leegloopt en zorg je ervoor dat je gasten de hele avond met de voetjes van de vloer gaan

Een DJ kan ook dienstdoen als MC. Hoewel niet alle DJ’s deze taak op zich nemen, is het soms mogelijk om een DJ te huren die ook een Master of Ceremonies voor je wil zijn. Tijdens een receptie zorgt de MC er bijvoorbeeld voor dat alle ogen op het juiste moment op het bruidspaar zijn gericht, maar ook dat de gasten weten dat het tijd is voor taart of dat ze kunnen gaan dansen. Normaal gesproken zijn dit de taken van een weddingplanner of ceremoniemeester, maar sommigen nemen beide rollen op zich.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een dj in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Een DJ kan zijn stijl vaak aanpassen van je gasten. Sommige DJ’s houden zich vast aan één stijl, terwijl andere een wat veelzijdiger repertoire hebben. Door een veelzijdige DJ te huren, kun je ervan uitgaan dat je gasten een fantastische avond tegemoet gaan waarop aan hun wensen wordt voldaan.

Een DJ speelt nummers zoals ze horen te klinken. Twijfel je nog of je een DJ of een band wilt inhuren voor je evenement? Weet dan wel dat als je je favoriete nummers door een band laat spelen, ze mogelijk niet meer klinken zoals je zelf in gedachten had – en met een beetje pech nog vals ook. Een DJ huren is daarom een goede manier om ervan verzekerd te zijn dat je lievelingsmuziek zuiver klinkt én dat je de versie te horen krijgt die jij wilt.

Een DJ huren is goedkoper dan een band. Huur je een band, dan betaal je normaal gesproken voor alle bandleden. Daardoor kosten de kosten hoog oplopen. Wie daarentegen een DJ huurt, betaalt over het algemeen voor slechts één persoon, plus eventuele materiaalkosten.

Een DJ huren: waar moet je rekening mee houden?

Controleer hoelang de DJ maximaal draait. De meeste DJ’s die je kunt huren draaien standaard tussen de 2 tot 4 uur, een enkele uitschieter daargelaten. Wil je de hele nacht lang blijven feesten, dan is het dus verstandig om een DJ te huren die daar ook toe bereid is. Het maximum dat meestal gehanteerd wordt is 4 uur, maar ook 5 uur zou een optie kunnen zijn. In het ergste geval ben je anders naderhand aangewezen op je eigen playlist of is het feest gewoon afgelopen.

Past de muzieksmaak van de DJ bij jouw feest (en eigen smaak)? Als je je feest in de orangerie van een kasteel organiseert, zit je misschien niet te wachten op Nederlandstalige hitjes, maar iets klassiekers. Aan de andere kant is dat misschien juist precies wat je zoekt wanneer je een tentfeest geeft. Wat je smaak ook is en waar je evenement ook plaatsvindt, het is altijd handig om te kijken binnen welke genres de DJ die je wilt huren draait.

Luistert de DJ goed naar je wensen? Als de DJ die je wilt huren niet goed luistert naar wat jij wilt, dan kun je die DJ misschien beter niet huren. Dan is de kans namelijk groot dat je feest niet wordt wat je ervan verwacht had, wat een grote domper zou zijn. Bovendien is het nooit verstandig om in zee te gaan met een leverancier met wie je geen klik hebt, aangezien de kans op fouten daardoor sterk toeneemt.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een dj in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Neemt de DJ verzoekjes aan? Misschien wil je graag dat de DJ verzoekjes aanneemt, misschien ook juist niet. Het beste is hoe dan ook om van tevoren te weten hoe de DJ die jij wilt huren met verzoekjes omgaat, of het antwoord op die vraag nu ja of nee is. Weet je bijvoorbeeld dat je gasten een wat heftigere smaak hebben die niet gewaardeerd gaat worden door oudere familieleden, dan kan het verstandig zijn om dat aan je DJ door te geven.

Kun je aan een vervangende DJ komen als degene die je hebt gehuurd ziek wordt? Veel DJ’s beloven je een vervanger als zij zelf ziek worden, maar dit is niet iets waar je van uit kunt gaan. Misschien krijg je in dat geval wel je geld terug… maar dan heb je geen DJ en geen feest! Spreek dit dus altijd goed af en zorg dat er een vervanger klaarstaat voor het geval dat.

Moet je extra betalen voor de apparatuur die de DJ nodig heeft? Ga je een iets goedkopere DJ huren, weet dan dat je vermoedelijk nog wel voor de apparatuur zult moeten betalen. Soms zul je die apparatuur zelfs zelf moeten regelen, waarbij je wel enige regie hebt over de kosten, maar waarbij de prijs wel flink zal oplopen. Zorg er daarom voor dat je dit helder hebt voor je je DJ huurt.

DJ huren? MyGo geeft bespaartips

Kies een DJ die een heldere start- en eindtijd hanteert waarvoor je betaalt. De meeste DJ’s komen voorafgaand aan je feest hun set opbouwen of laten dit doen, maar bij de meesten betaal je hier niet voor. Het is echter wel fijn om dit vast te hebben gelegd, zodat je achteraf niet voor meer uren betaalt dan waarvoor je had getekend.

Laat je niet meeslepen door leuke extra’s. Ga je een DJ huren, dan kun je vaak allerlei extra’s bijbestellen, zoals glowsticks, bellenblaas of zelfs een discobal. De kosten van deze extra’s kunnen alleen heel snel oplopen, vooral doordat je in feite bijbetaalt voor het gemak. Vaak is het daarom slimmer om die glowsticks of die discobal ergens anders te kopen of te huren waar je zelf meer controle hebt over de prijs.

Vergelijk meerdere DJ’s en huur een DJ die transparant is over eventuele bijkomende kosten. Zoals genoemd is het wel zo prettig om te weten hoeveel het nu eigenlijk gaat kosten als je naast je DJ zelf ook apparatuur moet huren. Doe hier daarom onderzoek naar en contacteer bij voorkeur enkele DJ’s, zodat je deze kosten kunt vergelijken. Hiervoor kun je terecht bij de MyGo Matchmaker.

Snel een DJ in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Een DJ huren doe je via MyGo

Wil jij nu een DJ huren? Maak daarvoor gebruik van de online MyGo Matchmaker om 24/7 offertes van DJ’s in jouw regio te vergelijken. Geef je de voorkeur aan bellen? Ook telefonisch kunnen wij jou matchen met de ideale DJ voor jouw feest. Bel daarvoor naar 085 106 1600 en wie weet staat een van onze DJ’s binnenkort op jouw feest te draaien.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!