Terug naar diensten
Draaiorgel huren

Draaiorgel huren

Het draaiorgel: wanneer je door de stad loopt, hoor je het al van verre staan draaien. Dit Oer-Hollandse instrument geeft sfeer aan veel verschillende evenementen, van markten en kermissen tot tentfeesten en bruiloften.

Wil jij een draaiorgel huren? Bel dan naar 085 106 1600 om met een partyverhuurder gematcht te worden of gebruik onze MyGo Matchmaker om te zien welke feestverhuurders het draaiorgel in hun repertoire hebben.

Direct een draaiorgel nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Waarom draaiorgel huren

Waarschijnlijk heb je al een specifieke reden waarom je een draaiorgel wilt huren, maar ook de volgende redenen worden vaak genoemd. Afhankelijk waarom je het draaiorgel huurt, kan de show daar vaak namelijk op worden aangepast! Huur een draaiorgel:

 • … om een jarige eens flink te verrassen.
 • … om bijvoorbeeld je winkelopening of bedrijfspromotie extra te laten opvallen.
 • … om ouderen in het verzorgingstehuis op te vrolijken.
 • … om er een bijzonder Sinterklaas of Kerstfeest van te maken.
 • … om er een heerlijk Hollands feestje van te maken.

Kosten draaiorgel huren

Nu willen de meeste verhuurders dat je een offerte opvraagt wanneer je bij hen een draaiorgel huurt; hierdoor kan het lastig worden om een prijsbereik te noemen. Om specifiek te weten wat een draaiorgel huren jou zou kosten, is het daarom het verstandigst om even te bellen naar 085 106 1600 of in de MyGo Matchmaker te kijken.

Wil je weten hoeveel de verhuurders vragen die wel vaste prijzen hanteren voor hun draaiorgelverhuur? Kijk dan eens in onderstaande tabel.

Draaiorgel huren

Prijs

30 minuten à 1 uur draaiorgel huren

€ 275 - € 350

1 à 2 uur draaiorgel huren

€ 325 - € 375

2 à 3 uur draaiorgel huren

€ 375 - € 450

3 à 4 uur draaiorgel huren

€ 450 - € 500

Bij deze prijzen maakt het overigens wel uit wat voor draaiorgel je huurt: hoe groter en indrukwekkender het eruitziet, hoe hoger je prijs zal uitvallen.

Draaiorgel huren: waarmee rekening houden

Ga je een draaiorgel huren, dan zijn er een paar vragen die je jezelf zou kunnen stellen waar je mogelijk nog niet aan gedacht had. Juist daarom hebben we de volgende tips voor je verzameld:

 • Hoelang moet het draaiorgel komen draaien? Deze vraag ligt misschien voor de hand, maar als je iemand alleen kort wilt verrassen of ontvangen met een draaiorgel, dan kun je dat vaak al huren voor 20 of 30 minuten (hoewel dan meestal wel een uurtarief wordt gehanteerd). Een draaiorgel huren hoeft dus niet voor de hele dag te zijn, zelfs al kan dat natuurlijk wel! Net als alle professionals heeft de draaiorgel speler dan wel pauze nodig. Vier à vijf uur is het langste wat een draaiorgel meestal achtereen kan spelen.
 • Wil je het draaiorgel huren voor binnen of buiten? Mocht je dit nog niet weten: het is ook mogelijk om een draaiorgel voor binnen te huren! Meestal huur je dan een iets kleiner draaiorgel, zodat de muziek minder luid weerkaatst en je optimaal gebruikmaakt van de akoestiek van de ruimte.
 • Welke stijl muziek wil je dat het draaiorgel draait? Uit draaiorgels komt natuurlijk draaiorgelmuziek, maar dat betekent niet dat je vastzit aan de ware klassiekers. Wil je bijvoorbeeld ABBA of juist recentere hits draaien, dan bestaan daar in veel gevallen fantastische draaiorgelversies van. Neem vooral contact op met de verhuurder om te zien welke opties er zijn.
 • Gaat het alleen om het draaiorgel of zoek je net iets meer? Natuurlijk huur je een draaiorgel omdat je graag draaiorgelmuziek wilt laten horen op je evenement, maar sommige verhuurders gaan nog nét een stapje verder en maken er graag een hele show van! Als dit iets is wat jij zoekt, dan is het slim om dat met de draaiorgelverhuurder te bespreken en te zien of het mogelijk is.
 • Zitten de transportkosten bij de prijs inbegrepen? Als je een draaiorgel huurt, zitten de transportkosten vaak al wel bij de prijs inbegrepen. Daardoor kun je ook overwegen om een wat verder weg gevestigde draaiorgelverhuurder te kiezen. Mochten de transportkosten echter níet bij de prijs inbegrepen zitten, dan zal dat met je gecommuniceerd worden. Dan kun je rekenen op circa 0,50 à 1,00 euro per kilometer extra.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste draaiorgel in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Draaiorgel huren? MyGo geeft bespaartips

Zoals je bij de kosten hebt kunnen zien, kan een draaiorgel huren enigszins prijzig worden. Gelukkig bestaan er manieren om op de kosten te besparen!

 • Controleer of de prijzen inclusief of exclusief btw zijn. Vaak geven draaiorgelverhuurders hun prijzen inclusief btw op, dus ga je het draaiorgel zakelijk huren, dan wordt daar nog de btw van afgetrokken. Mocht je echter een draaiorgelverhuurder hebben gevonden die zijn prijzen in eerste instantie exclusief btw toont en je gaat particulier huren, wees je er dan van bewust dat daar nog 21% bovenop komt.
 • Huur het draaiorgel bij een regionale verhuurder. Vaak zitten de transportkosten al bij de prijs van het draaiorgel inbegrepen en zou je dus kunnen overwegen om ook níet lokaal te huren, maar mochten de verhuurders die je op het oog hebt wel losse reiskosten hanteren, dan is het vaak voordeliger om toch je draaiorgel regionaal te huren. Zo bespaar je op die genoemde 0,50 à 1,00 per kilometer.
 • Vergelijk de prijzen van verschillende draaiorgels en verhuurders met elkaar. Omdat draaiorgelverhuurders meestal met offertes werken, is meerdere offertes opvragen de enige manier om er zeker van te zijn dat je het draaiorgel zo voordelig mogelijk huurt.
Snel een draaiorgel in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Draaiorgel huren? MyGo helpt

Wil jij nu de hulp van MyGo inschakelen om een draaiorgel te huren? Bel dan naar 085 106 1600 of gebruik onze online Matchmaker om op plaats te filteren. Zo word jij eenvoudig gematcht met de draaiorgelverhuurder die jij zoekt.