Terug naar diensten
Garage bouwen

Garage bouwen

Een garage laten bouwen creëert extra berg- en parkeerruimte. Ook wanneer je een extra hobbyruimte wilt is een garage de perfecte plek. MyGo helpt je graag met het vinden van een aannemer voor het bouwen of verbouwen van je garage. Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de beste aannemer voor jouw project.

Garage laten bouwen

Een garage laten bouwen naast of aan je woning zorgt voor meer ruimte en geeft je huis tevens meerwaarde. Je kunt ervoor kiezen om een garage of schuur op je terrein te laten bouwen los van je woning. Vooral wanneer je een gezinsuitbreiding verwacht, of wanneer je simpelweg een vaste, overdekte plek wilt hebben om je auto te parkeren of je hobby uit te voeren. Een garage laten biedt veel extra mogelijkheden.

Garage aanbouwen

Tevens kun je ervoor kiezen om een stenen garage of dubbele garage te laten aanbouwen aan je huis. Een aanbouw garage is vaak verbonden met de woning zodat je niet langs buiten hoeft als je de auto parkeert of je hobby wilt uitvoeren in de garage. Vooral in de winter is een doorloop geen overbodige luxe. Ook een schuur laten aanbouwen met doorloop is zeker mogelijk, hiermee heb je een extra plek voor bijvoorbeeld een vriezer of fietsen. Ook is het veelal mogelijk om bij het aanbouwen van een garage aan je woning een verdieping bovenop de garage te laten plaatsen. Hiermee kun je een extra slaapkamer creëren zodat je de ruimte optimaal benut.

Garage bouwen

Wat kost een garage bouwen

Een garage laten bouwen kost gemiddeld tussen de 10.000 en 35.000 euro. De prijs wordt voornamelijk bepaald door de omvang van de garage en jouw specifieke wensen. Wil je een stenen garage laten bouwen of wil je graag een dubbele garage laten bouwen? De kosten voor een garage aanbouw hangen dus vooral af van jouw wensen, de materiaalkeuze en de omvang van de garage. Voor uitgebreide informatie kun je kijken op mygo.nl/garage-bouwen-kosten.

Voordelen garage bouwen

Een garage laten bouwen of aanbouwen aan je huis heeft veel voordelen:

  • De waarde van je woning stijgt
  • Extra parkeerruimte, opbergruimte of hobbyruimte
  • Eventuele extra woonruimte
  • Je auto en spullen staan veilig en overdekt

Waarmee rekening houden?

Bij het laten aanbouwen of bouwen van een garage of schuur dien je een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Als een nieuwe aanbouw garage niet veel verandert aan het aangezicht van je woning kun je meestal vrij gemakkelijk een bouwvergunning voor een garage aanbouw krijgen. Let er daarnaast wel op dat je genoeg ruimte hebt in de tuin om een garage te laten plaatsen. Vooral wanneer je een kleine tuin hebt is het aan te raden om eerst een 3D-ontwerp te laten maken door een architect zodat je een goed beeld krijgt van hoe je tuin, en woning, eruit komen te zien.

Garage bouwen

MyGo helpt je graag

Met MyGo vind je eenvoudig en snel de beste aannemer voor de bouw van jouw nieuwe garage. Maak online gebruik van de MyGo Matchmaker om direct gematcht te worden met de meest geschikte aannemer voor jouw specifieke klus. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Wil je liever direct telefonisch contact met de aannemer? Dat kan! Bel ons op 085 106 1600, dan kunnen wij je direct doorverbinden of desgewenst een terugbelverzoek voor je indienen zodat je op een later tijdstip wordt teruggebeld.