Terug naar diensten
Muur impregneren

Muur impregneren

Is je gevel erg vervuild en heb je last van doorslaand vocht? Dan is het aan te raden om je gevel te laten impregneren. Het impregneren van de muur zorgt ervoor dat je gevel de komende tien jaar goed beschermd is tegen weersomstandigheden.

MyGo helpt je graag met het vinden van de beste gevelspecialist voor jouw klus. Gebruik de 24/7 Matchmaker online om direct gematcht te worden met een gevelspecialist in jouw regio. Liever telefonisch gebruikmaken van de Matchmaker? Ook dat kan! Bel ons dan op 085 106 1600.

Gevel impregneren kosten

De gemiddelde prijs voor het impregneren van je gevel liggen tussen de 8 en 15 euro per vierkante meter, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden. In onderstaande tabel hebben we de gemiddelde kosten van gevel impregneren voor je op een rijtje gezet.

Soort gevelwerkzaamheid

Gemiddelde prijs (voor 100m2 gevel)

Gevel impregneren (ofwel hydrofoberen)

€ 1.000

Gevel reinigen en impregneren

€ 2.200

Gevel voegen, reinigen en impregneren

€ 3.600

Gevel reinigen en impregneren

Wanneer je je gevel laat impregneren dient deze veelal eerst gereinigd te worden. Er zijn verschillende manieren waarop je je gevel kunt laten reinigen. Denk hierbij aan het laten zandstralen van je gevel, je gevel laten reinigen met een hogedrukspuit of door middel van een chemische reiniging. Kijk voor uitgebreide informatie op onze gevelreiniging pagina.

Muur impregneren

Welke factoren bepalen de kosten van gevel impregneren?

De kosten van het laten impregneren van je gevel hangen af van de volgende factoren:

 • Voorrijkosten. Kies een lokale specialist om te besparen op de voorrijkosten.
 • De omvang van de klus. Hoe groter het oppervlak van je gevel, hoe meer je logischerwijs betaalt. Echter betaal je voor een groter oppervlak veelal wel minder per m2.
 • Ook gevelreiniging of gevelrenovatie nodig? Doorgaans dient je gevel gereinigd en (indien nodig) hersteld te worden voordat je de gevel kunt laten impregneren. Dit brengt extra kosten met zich mee.

Eenvoudig prijzen van gevelspecialisten vergelijken?

Je kunt eenvoudig tarieven vergelijken door gebruik te maken van de online Matchmaker. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Liever direct telefonisch gebruikmaken van de Matchmaker? Dat kan uiteraard ook! Bel ons dan tijdens normale openingstijden op 085 106 1600.

Wat zijn de voordelen van gevel impregneren?

Het impregneren van je gevel zorgt ervoor dat je gevel goed beschermd is tegen vocht, vuil en andere weersomstandigheden. Het laten impregneren van je gevel brengt de volgende voordelen met zich mee:

 • Je huis ziet er nieuwer en frisser uit.
 • Je woning wordt meer waard.
 • Je huis is schimmelwerend en waterafstotend gemaakt.
 • Tevens zijn de buitenmuren brandvertragend gemaakt.
 • Je huis heeft een langere levensduur.

Muur impregneren

Waarop letten bij het kiezen van een gevel specialist?

Het is verstandig om rekening te houden met de volgende factoren bij het inschakelen van een gevelspecialist:

 • Vergelijk offertes. Vraag offertes op bij verscheidene gevelspecialisten. Zo kun je eenvoudig tarieven met elkaar vergelijken en zo de meeste geschikte specialist binnen jouw specifieke budget kiezen.
 • Tegelijk met buren doen. Wellicht zitten je buren er ook aan te denken om de gevel te laten impregneren. Wanneer je dit samen kunt doen kun je vaak korting krijgen, bovendien delen jullie dan ook de voorrijkosten.
 • Positieve ervaringen. Wellicht kun je online positieve reviews vinden over de desbetreffende gevelspecialist. Of misschien kunnen vrienden of familie je een goede gevelspecialist aanbevelen.

Hoe kies je direct de beste gevel specialist?

Gebruik de MyGo Matchmaker om direct gematcht te worden met de meest geschikte gevelspecialist voor het impregneren van jouw gevel bij jou in de regio. Wil je liever direct telefonisch contact? Dat is ook mogelijk. Bel ons dan op 085 106 1600.