Terug naar diensten
Gevel stralen

Gevel stralen

Heb je een erg vervuilde gevel? Dan is het zandstralen van je gevel de meest grondige manier van gevelreiniging. MyGo helpt je graag met het vinden van de beste gevelspecialist voor het stralen van je gevel. Je kunt online onze Matchmaker gebruiken om direct gematcht te worden met gevelspecialisten in jouw regio. Tevens kun je telefonisch gebruikmaken van de MyGo Matchmaker door te bellen naar 085 106 1600.

Gevel stralen kosten

De gemiddelde prijs voor het zandstralen van je gevel ligt tussen de 15 en 20 euro per m2. Naast zandstralen van je gevel kun je je gevel ook laten vochtstralen of nevelstralen. Dit wordt doorgaans gedaan bij brozere gevels, wanneer je bijvoorbeeld in een monumentaal pand woont. Het nadeel van nevelstralen of vochtstralen is dat je gevel slechts oppervlakkig schoongemaakt wordt. In onderstaande tabel hebben we de kosten voor gevel stralen voor je op een rijtje gezet:

Gevel stralen

Gemiddelde prijs per m2

Gevel zandstralen

€ 15 - € 20

Gevel nevelstralen

€ 15 - € 18

Gevel vochtstralen

€ 16 - € 18

Gevel hogedruk reinigen (koud of warm water)

€ 7 - € 10

Voor meer informatie over je gevel laten stralen en gevelreiniging kun je onze gevelreiniging pagina raadplegen.

Gevel zandstralen

Welke factoren bepalen de kosten van gevel stralen?

De kosten voor het laten stralen van je gevel hangen ten eerste af van het uurloon van een gevelspecialist en welke vorm van gevelstralen je kiest; zandstralen, vochtstralen of nevelstralen. Ook de omvang van je gevel speelt een rol in de prijs. Echter wanneer je een grote gevel hebt betaal je doorgaans wel minder per vierkante meter voor het laten stralen van je gevel.

Ook is de voorbereiding en bereikbaarheid van je gevel bepalend voor de prijs. Wanneer je een hele hoge gevel hebt met veel lastig te bereiken plekken dan is de gevelspecialist langer bezig en zal hij dus meer uren in rekening brengen. Houd tevens rekening met extra kosten voor het huren van een steiger, voorrijkosten en eventuele kosten voor het afvoeren van puin.

Eenvoudig tarieven van gevelspecialisten vergelijken?

Wil je graag tarieven voor het stralen van je gevel vergelijken? Je kunt dan gebruikmaken van de online Matchmaker om direct een lijst van geschikte gevelspecialisten in jouw regio te ontvangen. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken. Je kunt vervolgens verschillende offertes opvragen en deze met elkaar vergelijken om zo de beste gevelspecialist voor het stralen van jouw gevel te kiezen. Liever direct telefonisch gebruikmaken van de Matchmaker? Dat is ook mogelijk! Bel ons dan tijdens reguliere openingstijden op 085 106 1600.

Gevel zandstralen

Wat zijn de voordelen van je gevel laten zandstralen?

Het laten zandstralen van je gevel is een voordelige en grondige manier van het laten reinigen van je gevel. Hieronder hebben we alle voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Zandstralen verwijdert hardnekkig vuil. Het laten zandstralen van je gevel zorgt ervoor dat al het hardnekkige vuil verwijderd wordt. Zelfs het meest hardnekkige vuil zoals graffiti kan worden verwijderd door je gevel te zandstralen.
  • Zandstralen is niet duur. Zandstralen kost gemiddeld slechts 10 tot 15 euro per vierkante meter. Hierdoor is het een voordelige manier van gevelreiniging, tevens is het een zeer grondige manier van reinigen.
  • Gevel ziet er weer fris en netjes uit. Je gevel ziet er weer schoon en mooi uit. Zo kun je weer lang genieten van een nette en mooie gevel.
  • Meerwaarde van je woning. Een schone gevel zorgt ervoor dat je huis er nieuwer uitziet en daardoor meer waard wordt.

Waarop letten bij het inschakelen van een gevelspecialist?

Wanneer je een gevelspecialist wilt inschakelen voor het zandstralen van je gevel is het verstandig om eerst jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Beschikt de gevelspecialist over het OSB-keurmerk? Kies voor een gevelspecialist met het OSB-keurmerk, dan ben je gegarandeerd van betrouwbaarheid en kwaliteit.
  • Kun je online positieve reviews vinden? Wellicht kun je online goede reviews vinden over het gevelrenovatiebedrijf of wellicht kunnen buren of familie een goede gevelspecialist aanbevelen.
  • Kun je offertes opvragen? Vraag meerdere offertes op bij verschillende gevelspecialisten om zo eenvoudig tarieven te vergelijken.
  • Werkt de gevelspecialist met heldere tarieven en duidelijke afspraken?

Hoe vind je direct de beste gevelspecialist?

MyGo helpt je graag om eenvoudig de beste gevelspecialist te kiezen voor het zandstralen van jouw gevel. Gebruik de online 24/7 Matchmaker van MyGo om direct een geschikte gevelspecialist te kiezen. Liever telefonisch gebruikmaken van de Matchmaker? Dat kan natuurlijk ook! Bel ons dan tijdens reguliere kantoortijden op 085 106 1600.