Terug naar diensten
Hakselaar huren

Hakselaar huren

Misschien heb je flink gesnoeid, mogelijk heb je zelfs enkele bomen of struiken gerooid, en nu zit je met een hoop groenafval die simpelweg teveel ruimte inneemt in de container. Met een hakselaar is dat probleem zo verholpen! Waarschijnlijk heb je niet zomaar een hakselaar staan, maar gelukkig kun je er ook een huren.

Heb je al besloten dat je inderdaad een hakselaar wilt huren? In dat geval brengen wij je graag in contact met een verhuurbedrijf! Bel naar 085 106 1600 om doorverbonden te worden en een telefonische afspraak te maken, of kijk in onze online Matchmaker om te zien waar jij terechtkunt.

Direct een hakselaar nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Waarvoor hakselaar huren?

De hakselaar, ook wel de (mobiele) houtversnipperaar genoemd, is een machine die gebruikt kan worden om hout en ander groenafval snel te versnipperen. Anders dan de standaard versnipperaar valt een hakselaar onder het zware geschut; hiermee kun je niet alleen een einde aan twijgen, maar ook aan dikkere takken maken. Bij takken van circa 19 mm of dikker zal een hakselaar de voorkeur krijgen over de gewone versnipperaar.

Kosten hakselaar huren

Gemiddeld gezien huur je een hakselaar op benzine voor 100 à 150 euro per dag. Een kleinere, elektrische hakselaar (een houtversnipperaar) is daarentegen verkrijgbaar voor rond de 50 euro per dag. Dit zijn eigenlijk wel twee verschillende machines, waardoor de prijzen moeilijk met elkaar te vergelijken zijn.

Hakselaar huren: waarop letten?

Wie een hakselaar wil huren, zal zichzelf enkele vragen willen stellen die invloed hebben op zowel de prijs als andere factoren. Hierbij kun je aan het volgende denken:

  • Heb je een elektrische of een benzinehakselaar nodig? Een elektrische hakselaar lijkt meer op de gewone houtversnipperaar, en is dan ook vooral geschikt voor dunnere takken en ander klein groenafval. De benzinehakselaar daarentegen is een zware machine, die tegen dubbel de prijs wel vele malen meer aankan. Wil je dus enkel af van een gesnoeide struik, dan volstaat het om een elektrische hakselaar te huren. Anders is de benzinehakselaar de verstandigere optie.
  • Bij een bezinehakselaar: zit de benzine bij de huurprijs inbegrepen? Wanneer je een benzinehakselaar huurt, wisselt het per verhuurder of je de benzine los moet aanschaffen of dat daar in de huurprijs rekening mee is gehouden. Anders betaal je voor de benzine nog eens rond de 25 euro (afhankelijk van het aantal liters).
  • Rekent de verhuurder slijtagekosten voor de hakselaar? Omdat een hakselaar, een benzinehakselaar in het bijzonder, zo’n krachtige machine is, slijten de messen door veelvuldig gebruik snel. Om hiervoor te compenseren, vragen sommige verhuurders slijtagekosten. Meestal betreffen deze slijtagekosten slechts een klein bedrag, tenzij de hakselaar die je hebt gehuurd echt schade op mocht lopen.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct het beste verhuurbedrijf in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600
  • Is de genoemde prijs inclusief of exclusief btw? Bedrijven waar je een hakselaar kunt huren zijn vaak gericht op de zakelijke markt, wat betekent dat ze hun prijzen exclusief btw weergeven. Wil je als particulier een hakselaar huren, dan zou daar nog eens 21% bovenop komen. Controleer het btw-tarief daarom altijd goed.
  • Beschik je over de benodigde beschermingsmiddelen? Als je met een hakselaar aan de slag wilt, heb je daarvoor bepaalde beschermingsmiddelen nodig, zoals een gehoorbeschermer, handschoenen en een veiligheidsbril. Heb je deze middelen zelf niet liggen, dan kun je ze vaak samen met de hakselaar huren. Zo weet je zeker dat je zo veilig mogelijk te werk gaat.
  • Hoe moet de hakselaar vervoerd worden? In tegenstelling tot kleine versnipperaars neemt de ware hakselaar de vorm aan van een aanhanger, die je simpelweg achter je auto kunt hangen om hem te vervoeren. De gemiddelde hakselaar weegt daarbij minder dan 750 kilo, dus heb je hiervoor geen rijbewijs BE nodig. Kleinere takkenversnipperaar huren? Daarvoor heb je in de meeste gevallen wél een aanhanger nodig.
  • Heb je al meerdere opties met elkaar vergeleken? Zo voordelig mogelijk een hakselaar huren kan alleen als je weet welke prijzen verschillende verhuurders hanteren voor hun beschikbare modellen. Vraag daarvoor bij voorkeur offertes op, bijvoorbeeld via onze online Matchmaker. Zo krijg je direct een realistisch beeld van de kosten voor het huren van een hakselaar in jouw omgeving.
Snel een verhuurbedrijf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Hakselaar huren? MyGo helpt

Wil je graag een hakselaar huren? MyGo helpt je daar graag bij! Als je belt naar 085 106 1600, verbinden we je door met een machineverhuurbedrijf bij jou in de regio (zodat je je hakselaar gemakkelijk kunt komen ophalen). Regel je je zaken liever online? Maak dan een afspraak via onze online Matchmaker of vraag eerst een of meerdere offertes op.