Machineverhuur

Machineverhuur bij jou in de buurt | 2023

Vind eenvoudig de beste machineverhuurder

Zoek je een machineverhuurbedrijf dat perfect op je wensen aansluit? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een geschikte machineverhuurder bij jou in de buurt. Je kunt online gebruikmaken van de Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600.

Een graafmachine gebruiken voor werkzaamheden

Veelgestelde vragen

Waarvoor kun je bij machineverhuurbedrijven terecht?

Zoals de naam al suggereert, kun je bij machineverhuurders terecht voor het huren van machines in vele soorten en maten. Daarbij gaat het meestal om bouw- of graafmachines, maar er zijn ook verhuurbedrijven die gespecialiseerd zijn in het verhuren van tuinmateriaal en schoonmaakmachines.

Onder bouwmachines worden onder andere pompwagens, bouwliften, rupsdumpers, bouwstofzuigers en bouwdrogers verstaan. Bij graafmachines kun je denken aan (mini)kranen, shovels en minigravers. Je kunt bij veel bedrijven die bouw- en graafmachines verhuren terecht voor hoogwerkers en steigers. Ook is het veelal mogelijk om een aggregaat of compressor te huren.

Bij verhuurbedrijven met een assortiment dat bestaat uit tuinmachines kun je terecht voor onder andere grondboren, kettingzagen, verticuteermachines, tuinfrezen, grond-/sleuven-/stobbenfrezen, hakselaars en bosmaaiers. Daarnaast behoren houtversnipperaars, kloofmachines, tuinwalsen en motorkruiwagens vaak tot de opties.

Ook bedrijven die schoonmaakmachines verhuren, hebben doorgaans een uitgebreid assortiment. Je kunt onder andere bij hen terecht als je een tapijtreiniger, stoomreiniger, hogedrukreiniger, schrobmachine of een boenmachine wilt huren.

Wat kost machineverhuur?

Voor het huren van een machine betaal je in de meeste gevallen een vaste prijs per dag, inclusief 21% btw. Ook betaal je vaak borg en heb je een eigen risico. Alle drie die bedragen verschillen per machine. Hieronder geven we enkele prijsvoorbeelden van verschillende soorten machines.

Voor het huren van een pompwagen betaal je gemiddeld tussen de 25 en 70 euro per dag. Het huren van een graafmachine is een stuk duurder: dat kost je gemiddeld tussen de 145 en 265 euro per dag. Een aggregaat om stroom voor de andere machines mee op te wekken kost je gemiddeld tussen de 40 en 150 euro per dag.

Wie in de tuin aan de slag wil en daarvoor een grondboor wil huren, kan rekenen op een huurprijs van 25 tot 50 euro per dag. Wie wil schoonmaken en daarvoor tijdelijk een hogedrukreiniger nodig heeft, betaalt daar tussen de 30 en 110 euro per dag aan huur voor.

Kettingzaag gebruiken in de tuin

Welke factoren bepalen de kosten van machineverhuur?

Het eindbedrag dat je voor het huren van een machine betaalt, is allereerst afhankelijk van het soort/type machine dat je huurt en de eigenschappen van die machine. Voor het huren van een grote graafmachine betaal je uiteraard meer dan voor het huren van een grondboor of een hogedrukreiniger.

Ook de duur van de huurperiode, de borg die je voor de machine betaalt en de verzekering(en) voor het verlagen van je eigen risico spelen een rol bij het eindbedrag. In veel gevallen kun je korting krijgen als je een machine voor langere tijd huurt. Je moet dan echter wel bijbetalen als je de machine niet op tijd terugbrengt.

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van machineverhuurders?

Wil je tarieven van verschillende machineverhuurders met elkaar vergelijken zodat je de optie vindt die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere machineverhuurders.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer over de huurtarieven van verschillende soorten machines kan vertellen? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een machineverhuurbedrijf en vervolgens ons nummer 085 106 1600 bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Welke voordelen biedt machineverhuur?

Het huren van één of meerdere machines biedt verschillende pluspunten. Het zorgt voor minder risico - vooral voor beginnende bouwbedrijven -, omdat je een stuk minder investeert dan wanneer je de machines koopt. Ook betaal je alleen voor de tijd dat je de machine daadwerkelijk gebruikt, zit je maar voor korte tijd aan verplichtingen vast en krijg je vaak pechhulp aangeboden.

Een ander voordeel is dat de machines bij machineverhuurders meteen tot je beschikking staan en dat je altijd machines huurt die goed onderhouden en veilig zijn. Daarnaast hoef je je niet druk te maken om (kosten voor) de opslag en het onderhoud van de machine. Bovendien is het vaak mogelijk om bemande machines te huren, wat uitkomst biedt voor bedrijven die te maken hebben met een personeelstekort.

Tuinmachines voor in de tuin

Waarop letten bij het kiezen van een machineverhuurder?

Als je besluit om één of meerdere machines te huren, is het handig om een aantal dingen helder te hebben zodat je zeker weet dat je een betrouwbare overeenkomst sluit. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een machineverhuurder in zee gaat:

 • Communiceren de medewerkers van het machineverhuurbedrijf op een manier die je bevalt? Is het bedrijf continu bereikbaar voor vragen?
 • Profileert het machineverhuurbedrijf zich online op een nette manier? Zijn er veel positieve reviews van klanten te vinden?
 • Werkt het machineverhuurbedrijf met een reserveringssysteem dat toegankelijk en eenvoudig te bedienen is?
 • Hanteert het machineverhuurbedrijf heldere voorwaarden en verhuurperiodes?
 • Geven de medewerkers van het machineverhuurbedrijf duidelijke informatie en instructies? Krijg je daadwerkelijk modellen aangeboden die bij je situatie passen, of wordt er alleen naar de duurste opties gekeken?
 • Zijn de machines die het verhuurbedrijf aanbiedt in goede staat? Is vastgelegd hoe oud de machines zijn en wanneer er voor het laatst onderhoud heeft plaatsgevonden?
 • Hanteert het machineverhuurbedrijf heldere tarieven en is duidelijk wat er bij die tarieven is inbegrepen (borg, eigen risico, verzekeringskosten)?
 • Is voor beide partijen duidelijk wat de voorwaarden van de samenwerking zijn en wie er verantwoordelijk is bij pech, schade of andere problemen?

Hoe vind je direct de meest geschikt machineverhuurder?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de meest geschikte machineverhuurder voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een machineverhuurbedrijf bij jou in de buurt dat aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 106 1600.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!