Hoogwerker huren

Hoogwerker huren bij jou in de buurt | 2021

Vind eenvoudig de beste hoogwerkerverhuurder

Zoek je een hoogwerkerverhuurder die perfect op je wensen aansluit? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een geschikt bedrijf dat hoogwerkers verhuurt bij jou in de buurt. Je kunt online gebruikmaken van de Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 432 00 32.

Hoogwerker gebruiken voor werkzaamheden

Veelgestelde vragen

Waarvoor kun je bij hoogwerkerverhuurders terecht?

Ga je met een klus bezig waarvoor je op grote hoogte moet werken en heb je tijdelijk een hoogwerker nodig? Dan kun je zowel bij veel machinebedrijven als bij specifieke hoogwerkerverhuurders terecht. Bij de meeste aanbieders kun je kiezen uit de volgende soorten:

 • Aanhangerhoogwerkers
 • Telescoophoogwerkers
 • Autohoogwerkers
 • Knikarmhoogwerkers
 • Schaarhoogwerkers/-liften
 • Spinhoogwerkers

In sommige gevallen bieden hoogwerkerverhuurders ook masthoogwerkers en vrachtwagenhoogwerkers aan. Hoewel het doorgaans grote apparaten zijn, kun je bij veel aanbieders tevens een kleine hoogwerker huren. Heftrucks, verreikers, hijskranen of ladderliften zijn in sommige gevallen ook nog opties.

Wil je zeker weten dat je de hoogwerker die je huurt op de juiste manier kunt bedienen? Dan kun je ervoor kiezen om een korte hoogwerker opleiding bij de verhuurder te volgen en een certificaat te behalen.

Wat kost hoogwerker verhuur?

Voor het huren van een hoogwerker betaal je doorgaans een vast bedrag per dag of per week, inclusief 21% btw. Ook moet je vaak borg betalen en sta je garant voor een eigen risico (variërend van 150 tot duizenden euro’s).

Een aanhanger hoogwerker huren kost gemiddeld tussen de 110 en 250 euro per dag. Wil je een schaarhoogwerker huren, dan ben je iets goedkoper uit: de gemiddelde dagprijs voor die soort ligt tussen de 100 en 220 euro.

Een autohoogwerker is dan weer behoorlijk wat duurder, want daarvoor betaal je gemiddeld tussen de 230 en 520 euro per dag. De variatie in prijzen voor hoogwerkers hangt niet alleen af van het model, maar ook van de leeftijd, het aantal meter werkhoogte dat mogelijk is en het benodigde hefvermogen.

Hoogwerker op de werkplaats

Eenvoudig prijzen van hoogwerkerverhuurders vergelijken?

Wil je tarieven van verschillende hoogwerkerverhuurders met elkaar vergelijken zodat je de optie vindt die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere verhuurders van hoogwerkers.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer over de huurtarieven van verschillende soorten hoogwerkers kan vertellen? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een hoogwerkerverhuurder en vervolgens ons nummer 085 432 00 32 bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je op een later moment wordt teruggebeld.

Welke voordelen biedt het huren van een hoogwerker?

Een huur hoogwerker biedt verschillende pluspunten. Zo is het op de lange termijn goedkoper dan het zelf aanschaffen van een hoogwerker, zit je er een stuk minder lang aan vast en betaal je alleen voor de momenten waarop je hem daadwerkelijk gebruikt. Ook wordt het onderhoud en de stalling van de hoogwerker voor je geregeld, waardoor je je daar niet meer druk om hoeft te maken.

Daarnaast kun je altijd professioneel advies van de hoogwerkerverhuurder inwinnen en ben je verzekerd van pechhulp als er iets misgaat. Bovendien worden de hoogwerkers regelmatig door verhuurders gecontroleerd, waardoor je zeker weet dat je een hoogwerker huurt die goed onderhouden en veilig is.

Hoogwerkers in de lucht

Waarop letten bij het kiezen van een hoogwerkerverhuurder?

Als je besluit om een hoogwerker te huren, is het handig om een aantal dingen helder te hebben zodat je zeker weet dat je een betrouwbare overeenkomst sluit. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een verhuurder van hoogwerkers in zee gaat:

 • Communiceren de medewerkers van het hoogwerkerverhuurbedrijf op een manier die je bevalt? Is het bedrijf continu bereikbaar voor vragen?
 • Profileert het hoogwerkerverhuurbedrijf zich online op een nette manier? Zijn er veel positieve reviews van anderen over het bedrijf te vinden?
 • Hanteert het hoogwerkerverhuurbedrijf heldere voorwaarden en verhuurperiodes? Is bijvoorbeeld duidelijk of je moet bijbetalen als je de hoogwerker te laat inlevert en zo ja, hoeveel?
 • Werkt de hoogwerkerverhuurder met een reserveringssysteem dat toegankelijk en eenvoudig te bedienen is?
 • Geven de medewerkers van het hoogwerkerverhuurbedrijf duidelijke informatie en instructies? Kun je bij het bedrijf terecht voor advies over jouw specifieke situatie (wat betreft de hoogwerker die het meest geschikt is voor de ondergrond waar je op gaat werken en de maximumhoogte)?
 • Zijn de hoogwerkers die de verhuurder aanbiedt in goede staat? Is vastgelegd hoe oud de hoogwerkers zijn en wanneer er voor het laatst onderhoud heeft plaatsgevonden?
 • Hanteert de hoogwerkerverhuurder heldere tarieven en is duidelijk wat er bij de prijs is inbegrepen (borg, eigen risico, verzekeringskosten)? Liggen de tarieven in dezelfde lijn als die van concurrerende verhuurders?
 • Is voor beide partijen duidelijk wat de voorwaarden van de samenwerking zijn en wie er aansprakelijk is bij pech, schade of andere problemen?

Hoe vind je direct de meest geschikt hoogwerkerverhuurder?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de meest geschikte verhuurder van hoogwerkers voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een hoogwerkerverhuurder bij jou in de buurt die aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 432 00 32.