Terug naar diensten
Steiger huren

Steiger huren

Ga jij je huis verbouwen en moet je daarbij op grote hoogte werken of wil je misschien gewoon je plafond opnieuw witten? Als je er zo niet bij kunt, maar wel veilig en stabiel te werk wilt gaan, kan een steiger huren een uitkomst bieden.

Wil jij een steiger huren, dan kan MyGo je in contact brengen met een machineverhuurbedrijf bij jou in de buurt. Bel daarvoor naar 085 106 1600 om je te laten matchen of maak gebruik van de MyGo Matchmaker om meteen een uitgebreide offerte op te vragen.

Direct een steiger nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Soort steiger huren

Ga je een steiger huren, dan kun je kiezen uit rolsteigers en kamersteigers. Laat je niet verwarren door de namen, want beide soorten steigers kunnen rollen en kamersteigers zijn niet alleen bedoeld voor gebruik binnenshuis.

Kamersteigers zijn wel geschikter voor binnen dan rolsteigers, omdat deze gemiddeld smaller zijn en een werkhoogte hebben van ongeveer 2,5 meter. Een kamersteiger is daarmee ideaal voor het schilderen van plafonds. Toch kunnen ze ook een maximale werkhoogte hebben van 8 meter. Daarnaast heb je ze in uitvoeringen van 75, 90 of 135 centimeter breed en met een platformlengte van tussen de 150 en 190 centimeter.

Rolsteigers hebben een werkhoogte van maximaal 14 meter, een breedte van 75 of 135 centimeter, en een platformlengte van tussen de 190 en 305 centimeter. Dit is ook waarom voor klussen binnenshuis meestal een kamersteiger wordt gebruikt: voor veel huizen zijn rolsteigers simpelweg te breed. Een voordeel van de rolsteiger is dat de wielen apart in hoogte verstelbaar zijn, zodat ze ook op oneven oppervlakken waterpas kunnen staan.

Voor de meeste klussen zal een rolsteiger huren de voorkeur hebben, maar volstaat een kamersteiger ook, dan is die vaak vele malen goedkoper.

Kosten steiger huren

Zoals aangegeven worden de kosten van een steiger huren deels bepaald door het soort steiger (rol- of kamersteiger), de hoogte en de breedte, de huurperiode en de eventuele opbouw.

Omdat de prijzen per verhuurder zeer sterk uiteenlopen, is het vrijwel niet mogelijk om een prijsbereik op te hogen. Prijzen kunnen namelijk variëren van tien tot enkele honderden of zelfs duizenden euro’s per week.

Wil je weten wat een steiger huren jou echt zou kosten? Vraag dan een offerte aan bij een steigerverhuurbedrijf in jouw regio. Dit kun je eenvoudig doen via onze online MyGo Matchmaker.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een steiger verhuur bedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Waarop letten bij steiger huren

Wie een steiger wil huren, zal zichzelf enkele vragen moeten stellen die invloed hebben op zowel de kosten als de veiligheid. Enkele van deze vragen luiden:

 • Voor hoelang ga/moet je de steiger minimaal huren? Bij sommige verhuurders kun je een steiger huren voor slechts één dag, terwijl anderen een huurperiode van minimaal een week aanhouden. De genoemde prijzen zijn hierop aangepast. Kijk dus altijd goed wat de werkelijke huurtermijn is, hoelang je de steiger wilt huren en of je omgerekend niet ergens anders goedkoper uit zou zijn.
 • Laat je de steiger bezorgen of haal je hem op? Laat je je steiger bezorgen, dan betaal je hiervoor vaak een vast bedrag per kilometer. Hier hoeft de montage niet bij in te zitten. Om op bezorgkosten te besparen, kun je ervoor kiezen om de steiger zelf op te halen. Let er dan wel op dat je in staat moet zijn je steiger ook zelf te monteren.
 • Hoeveel kost de montage van de steiger? Hoewel de montagekosten voor een steiger wisselen per verhuurder, kun je stellen dat een bedrag van 50 à 100 euro voor de montage van een kleinere steiger redelijk is. Nogmaals: de montagekosten en de bezorgkosten hoeven niet in één bedrag te worden weergegeven. Controleer dit goed bij de verhuurder en zorg ervoor dat de montagekosten helder in je offerte zijn opgenomen.
 • Voldoet de steiger aan de NEN-normeringen? Rolsteigers die zijn opgebouwd uit geprefabriceerde onderdelen moeten beschikken over de NEN-EN 1004-normering. Deze normering toont aan dat ze zijn opgebouwd in lijn met de geldende veiligheidsnormen voor constructie en afmetingen. Daarnaast stelt de NEN-EN 1298-normering dat elke steiger voorzien moet zijn van een gebruikshandleiding. Steigers die te huur zijn zouden altijd moeten voldoen aan deze normeringen.
 • Wat is de totale belasting van de steiger? De totale belasting van de steiger bepaalt hoeveel gewicht deze daadwerkelijk kan houden. Kleine steigers hebben vaak een relatief lage totale belasting, dus wil je met zeer zware materialen werken, dan zullen deze niet volstaan. Overschrijd de totale aangegeven belasting ook niet als je een steiger huurt, want niet alleen komt dan je eigen veiligheid in gevaar, maar je bent dan ook niet verzekerd als er wél problemen mochten ontstaan.

Steiger huren? MyGo geeft bespaartips

Juist omdat de prijzen van steigers zo sterk uiteenlopen, is het altijd mogelijk om te besparen op de huurprijs. Met onderstaande tips zou je een heel eind moeten komen:

 • Regel de plaatsing van de steiger zoveel mogelijk zelf. Ben je in staat om de steiger zelf te vervoeren en op te zetten (dit moet standaard met minstens twee personen gebeuren), dan is deze optie zeker voordeliger dan kiezen voor bezorging en montage.
 • Kies voor een steigerverhuurder in je eigen regio. Wil je wel dat je steiger bezorgd en gemonteerd wordt, dan betaal je voor de transportkosten. Des te verder weg de verhuurder waar je de steiger wilt huren is gevestigd, des te hoger de transportkosten zullen uitvallen. Daarom is het altijd verstandig om voor een regionale steigerverhuurder te kiezen.
 • Vergelijk verschillende steigers en verhuurders met elkaar. Er zijn vele verschillende steigerverhuurders met vele verschillende steigers, en allemaal hanteren zij hun eigen prijzen. Om dus zo goedkoop mogelijk uit te zijn, is het altijd verstandig om meerdere offertes op te vragen en je opties te vergelijken. Dit kan eenvoudig via onze online MyGo Matchmaker.
Snel een steiger in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Steiger huren? MyGo helpt!

Wil jij een steiger huren via MyGo? Bel dan naar 085 106 1600 om direct doorverbonden te worden met een verhuurder óf gebruik onze online Matchmaker om één of meerdere offertes op te vragen bij steigerverhuurbedrijven in jouw regio.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!