Terug naar diensten
Huis verbouwen

Huis verbouwen

Zit je erover na te denken om je huis te verbouwen en ben je op zoek naar een betrouwbare en professionele aannemer? Je huis renoveren kan een behoorlijk klus zijn, daarom is het van belang dat dit nauwkeurig gedaan wordt. MyGo helpt je graag met het vinden van de beste aannemer voor jouw huis renovatie. Je kunt online 24/7 gebruikmaken van de MyGo Matchmaker om direct gematcht te worden met de meest geschikte aannemer voor jou. Liever bellen? Bel ons dan op 085 106 1600.

Woning verbouwen

Wil je je huidige woning renoveren? Dan is het ten eerste belangrijk dat je de juiste aannemer inschakelt. Tevens is het handig dat je een overzichtelijke volgorde van de werkzaamheden omtrent de renovatie hebt en alle kosten die daarbij komen kijken goed op een rijtje hebt gezet. Om er zeker van te zijn dat alles nauwkeurig en professioneel wordt gedaan is het daarom aan te raden om een professionele aannemer in te schakelen. Het verbouwen van je huis vergt namelijk erg veel tijd, inspanning en expertise. En een goede aannemer weet precies wat er moet gebeuren en hoe dit het beste kan worden gedaan.

Duurzaam verbouwen

Duurzaam verbouwen wordt steeds populairder. Renovatie van gebouwen is minder schadelijk voor het milieu dan een nieuwbouwwoning. Door je huis te renoveren, hergebruik je als het ware je woning. Door een niet een geheel nieuwe woning te bouwen, maar je oude woning te renoveren zorg je voor minder CO2 uitstoot. Bovendien is het vaak voordeliger om een huis te renoveren dan te kiezen voor nieuwbouw. Je kunt je huis tijdens de verbouwing tevens zeer duurzaam maken. Je kunt de volgende dingen toepassen tijdens de verbouwing van je woning om je huis te verduurzamen:

 • Zonnepanelen
 • Zonneboiler
 • HR ketel
 • Dakisolatie
 • Spouwmuurisolatie
 • Dubbel glas
 • Vloerisolatie
 • Thuisaccu
 • Led lampen

Huis verbouwen

Kosten verbouwing

De gemiddelde kosten voor huis renovatie kunnen enorm uiteenlopen van 10.000 euro tot wel 100.000 euro. Het hangt natuurlijk af van wat allemaal verbouwd dient te worden. Tevens spelen jouw specifieke wensen een belangrijke rol in de kosten. Het verbouwen van slechts één kamer met standaard afwerking is logischerwijs een stuk voordeliger dan het verbouwen van je gehele woning waarbij alles een luxe afwerking heeft. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van huis renovatie:

Volledige woning renovatie

Gemiddelde kosten per m3

Kleine woning (100 m2)

€ 550

Standaard woning (150 m2)

€ 450

Grote woning (200m2)

€ 400

Bovenstaande prijzen zijn slechts prijsindicaties. De werkelijke prijzen op de offerte kunnen hiervan afwijken. Bij het renoveren van je huis komen heel veel losse werkzaamheden kijken. De werkzaamheden verschillen per renovatie. We hebben hieronder de gemiddelde kosten van een aantal verschillende werkzaamheden omtrent huis renovatie voor je op een rij gezet.

Werkzaamheden huis renovatie

Gemiddelde kosten

Schilderwerk

€ 2.000 - € 8.000

Elektra

€ 300 - € 3.000

Badkamer renovatie

€ 5.000 - € 25.000

Keuken renovatie

€ 2.000 - € 10.000

Aanbouw

€ 20.000 - € 30.000

Toilet renovatie

€ 2.000 - € 5.000

Dakkapel renovatie

€ 4.000 - € 6.000

Huis verbouwen

Voordelen huis renoveren

Je huis laten renoveren door een professionele aannemer brengt veel voordelen met zich mee:

 • Beter voor het milieu
 • Voordeliger dan nieuwbouw
 • Je huis wordt meer waard
 • Een woning met een beter energielabel zorgt voor kostenbesparing

Waarmee rekening houden?

Om er zeker van te zijn dat je goed voorbereid bent. Hebben we hieronder een checklist voor de renovatie van je huis gemaakt:

 • Zorg voor een goede voorbereiding. De renovatie van je woning vergt veel tijd en voorbereiding. Zorg er daarom voor dat je goed weet wat er allemaal verbouwd moet worden en in welke volgorde.
 • Let op je budget. Tijdens de verbouwing van je woning komen er altijd onvoorziene kosten om de hoek kijken. Zorg er daarom voor dat je altijd goed op je budget let. Zet daarnaast ook een bedrag opzij voor onvoorziene kosten. Een aannemer zal dit veelal zelf ook al doen.
 • Vergunningen. Als tijdens de renovatie van je woning ook de buitenkant verandert dien je vergunningen aan te vragen. Vraag voordat je gaat verbouwen altijd na bij je gemeente welke vergunningen vereist zijn voor huis renovatie.
 • Kies je de juiste aannemer. Zorg ervoor dat de stijl van de aannemer en architect goed overeenkomen met jouw specifieke wensen. Wellicht kun je online wat eerder werk van de desbetreffende vakman vinden.

Huis verbouwen

Bespaartips van MyGo

Je kunt op een aantal manieren geld besparen op de renovatie van je woning:

 • Vergelijk offertes. Vraag bij meerdere aannemers offertes of prijsopgaven op. Deze kun je vervolgens eenvoudig met elkaar vergelijken om zo de meest geschikte vakman te vinden binnen jouw specifieke budget.
 • Kies een lokale vakman. Kies voor een vakman uit de buurt om te besparen op de kosten.
 • Doe deel van de werkzaamheden zelf. Je kunt zelf voorbereidend (sloop)werk doen of het afval afvoeren. Hierdoor is de aannemer minder tijd kwijt waardoor je geld zult besparen.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de beste aannemer voor jouw renovatie klus. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Liever telefonisch contact? Ook dat is mogelijk. Bel ons dan tijdens kantoortijden op 085 106 1600, dan kunnen wij je direct doorverbinden of een terugbelverzoek voor je indienen.