Terug naar diensten
ICT advies

ICT advies

Advies en ondersteuning professioneel ICT bedrijf

Is je bedrijf toe aan meer grip op bedrijfs- en personeelsprocessen? Een scherpe blik op hoe en waarom processen elkaar beïnvloeden is dan wenselijk, omdat dit helpt om slimmer en efficiënter te kunnen sturen. Hiervoor heb je gedegen ICT advies nodig van een betrokken partij die jouw business begrijpt.

Ben jij nu op zoek naar een bedrijf dat jou ICT advies kan geven? MyGo helpt je verder. Je kan direct bellen naar 085 106 1600 voor een match, of kijk rond met de MyGo Matchmaker om te zien welke ICT bedrijven voldoen aan je wensen. 

Direct een ICT bedrijf nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Kosten ICT advies

De kosten voor professioneel ICT advies liggen ver uit elkaar. De reden hiervoor is dat het advies gegeven wordt op basis van zowel de specificaties als de wensen en behoeften van je bedrijf. Wat wel gezegd kan worden is dat het gemiddelde uurtarief van een zzp’er binnen de ICT-branche ligt tussen de 80 en 90 euro. Kortom, om een helder idee te krijgen van de gemiddelde tarieven die ICT bedrijven hanteren voor ICT consultancy, is het raadzaam om meerdere offertes op te vragen en prijzen te vergelijken.

De MyGo Matchmaker ondersteunt jou hierin. Kom direct in contact met een ICT bedrijf door te bellen naar 085 106 1600. Je kunt tenslotte ook een of meerdere offertes opvragen via MyGo om te vergelijken.    

ICT advies

Waarom extern ICT advies?

Ieder bedrijf dat als dagelijkse taak heeft om administratieve en HR-processen zo goed mogelijk te stroomlijnen, kan baat hebben bij het voordelig inwinnen van deskundig (extern) ICT advies. Een frisse en vooral onafhankelijke blik op ICT uitdagingen kan de oplossing(en) bieden waarnaar je zocht. Ook al heb je een bestaande ICT infrastructuur en de daarvoor benodigde kennis in huis.

Hier volgen een paar extra motivaties om ICT advies te overwegen:

 • Een onafhankelijke en frisse blik kan helpen bij ICT-uitdagingen waar je zelf moeilijk uitkomt
 • Een externe ICT adviseur kan (desgevraagd) een vinger op de zere plek leggen
 • Door extern ICT advies weet je als bedrijf direct hoe je ervoor staat en welke veranderingen wellicht nodig zijn
 • Extern ICT advies kan veel tijd en daarmee onnodige kosten schelen
 • De juiste implementatie van extern ICT advies kan op termijn kosten besparen of meer opbrengsten betekenen
 • ICT advies dat succesvol uitpakt kan voor nieuwe energie en hervonden enthousiasme zorgen op de werkvloer
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een ICT bedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

ICT advies: waarmee rekening houden

Ben je van plan om een extern ICT bedrijf om deskundig advies te vragen? Doe jezelf en de geselecteerde ICT bedrijven in kwestie een plezier en stel eerst zorgvuldig vast waaraan je bedrijf op het gebied van ICT behoefte heeft. MyGo geeft je daarom een aantal aandachtspunten waarmee je rekening kunt houden:

 • Is vastgesteld of er daadwerkelijk behoefte is aan extern ICT advies? Voordat je een breed ingestoken ICT-vraagstuk bij een ICT bedrijf neerlegt, kan het verstandig zijn om eerst intern te bespreken en te bepalen waarom de vraag naar extern ICT advies is ontstaan. Kijk eerst of er interne kennis aanwezig is om mogelijke verbeterpunten aan te pakken. Dan weet je zeker of er daadwerkelijk behoefte is aan ICT advies door een onafhankelijke en deskundige partij.
 • Wat is het voornaamste doel achter het ICT advies dat je wilt ontvangen? Formuleer binnen je managementteam het doel dat vastgesteld dient te worden én welk type ICT advies er nodig is om dat doel te bereiken. Zonder doel heeft de samenwerking tussen je organisatie en het ICT bedrijf uiteraard weinig kans van slagen
 • Welk tak binnen de complexe wereld van ICT gaat jouw bedrijf van het juiste advies voorzien? ICT bestaat uit verschillende takken die al dan wel of niet direct met elkaar te maken hebben. Daarom is het handig om vooraf te weten welke vorm van ICT-kennis- en werkzaamheden je gaan helpen bij je vraagstuk(ken). Denk bijvoorbeeld aan ICT-business adviseurs, ICT-software adviseurs en/of ICT-security adviseurs.
 • Uit welk type werkzaamheden zou het ICT advies kunnen bestaan? Er kunnen een of verschillende types aan ondersteunende werkzaamheden naar voren kunnen komen uit een professioneel ICT advies. Je kunt hierbij denken aan strategische ICT ondersteuning van hoogwaardige specialisten, hardware en/of software-advies, ICT advies en begeleiding bij technische vraagstukken. Of denk aan een grondige inventarisatie inclusief betrouwbaar advies over je ICT-infrastructuur door middel van een ICT scan.
 • Hoelang wil je ICT advies blijven ontvangen van het ICT bedrijf? Het is voor  beide partijen praktisch en handig om alvast te weten of consultants van het ICT bedrijf in kwestie eenmalig voor de duur van een specifiek project samenwerken met je organisatie, of dat dit zo lang kan duren als je zelf wilt.

ICT advies

Kosten voor ICT advies laag houden? MyGo biedt bespaartips

Voordat je de opsomming over nuttige bespaartips op ICT-advies doorleest wil MyGo aanstippen, dat het toepassen van de bovenstaande aandachtspunten met betrekking tot waarmee je rekening kunt houden bij ICT-advies, eveneens financieel voordelig kunnen uitpakken. Als verdere bespaartips adviseert MyGo

 • Vergelijk verschillende offertes. Verzoek meer dan één ICT-bedrijf om een offerte vergelijk deze met elkaar. Dit helpt om te verifiëren of de juiste partij zich alvast heeft verdiept in jouw specifieke ICT-vraagstuk, en een offerte op maat aanbiedt. Daarnaast zal het vergelijken van offertes je helpen om te bepalen welke prijs het scherpst is, terwijl je tegelijkertijd het idee hebt dat ze kwaliteit leveren.  
 • Onafhankelijke online reviews lezen helpt. Lees voordat je een geschikt IC-bedrijf inschakelt aandachtig de online reviews door. Mochten deze onvindbaar zijn, dan kun je al direct je vraagtekens plaatsen, als het gaat om betrouwbaarheid en professionaliteit. Reviews geven in veel gevallen al een vrij accuraat en duidelijk beeld over de werkwijze en reputatie van een bedrijf. Het is daarom van belang om deze serieus te nemen, zodat je niet onaangenaam verrast wordt en onnodige kosten uitgeeft.
 • Kies een ICT-bedrijf in de buurt. Ga daar waar mogelijk voor een ICT-bedrijf in je omgeving. Hiermee kun je weer kosten besparen op de voorrijkosten. Let wel, dit geldt enkel wanneer je de bovenstaande bespaartips zorgvuldig in acht hebt genomen. Anders loop wellicht het risico om alsnog een kat in de zak te kopen.
Snel een ICT bedrijf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

MyGo zoekt met je mee naar ICT advies

De MyGo Matchmaker helpt je om snel en overzichtelijk het ICT-bedrijf te vinden dat voordelig ICT advies op maat voor je kan realiseren. De Matchmaker is 24/7 beschikbaar. Tijdens openingstijden kun je uiteraard ook bellen naar 085 106 1600.