Terug naar diensten
Jetski huren

Jetski huren

Jetskiën is een spannende sport: je staat op een vaartuig dat binnen 3 seconden kan optrekken van 0 naar 80 km/h, je zigzagt en kunt zelfs allerlei trucs uitvoeren. Nu is een jetski kopen voor de meeste mensen te hoog gegrepen, maar een jetski huren (los of als onderdeel van een cursus) is zeker wel een optie!

Wil jij weten waar jij een jetski kunt huren, mogelijk ook bij jou in de buurt? Kijk dan in de MyGo Matchmaker om te zien welke bedrijven dat aanbieden en hoeveel je dat gaat kosten. Anders kun je ook bellen naar 085 106 1600 en dan regelen wij het zoekwerk voor je!

Direct een jetski verhuurbedrijf nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Jetski of waterscooter huren?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is eigenlijk: wil je een jetski of een waterscooter huren? Veel jetski verhuurders bieden namelijk beide aan, maar tussen een jetski en een waterscooter zitten een aantal belangrijke verschillen.

Een jetski is een vaartuig dat plaats biedt aan één persoon. Op een jetski kun je niet zitten; je bestuurt hem staande.

Een waterscooter daarentegen biedt plaats aan twee of drie personen. Voor hen is wél zitplaats. Een waterscooter is hierdoor net iets minder wendbaar dan een jetski.

Belangrijk om te weten: volgens de Nederlandse Wet pleziervaartuigen zijn jetski’s gewoon een soort waterscooter, terwijl jetski verhuurbedrijven toch eerder schrijven dat ze jetski’s te huur aanbieden. Hierdoor kan de verwoording verwarrend zijn.

Jetski huren kosten

Wil je een jetski huren, dan is de prijs afhankelijk van of je een les wilt nemen of dat je alleen de jetski zelf huurt. Zie onderstaande tabel voor een schatting van de kosten.

Jetski huren

Kosten

Eén jetski huren, 30 minuten

€ 75

Jetski cursus, 5 personen, dagdeel

€ 250 p.p.

Jetski cursus, 10 personen, dagdeel

€ 125 p.p.

Let op: veel bedrijven waar je jetski’s kunt huren hebben liever dat je een offerte opvraagt, zodat ze een pakket op maat kunnen samenstellen. Daarom zijn deze prijzen echt een schatting.

Wil je weten wat een jetski huren jou gaat kosten? Bel dan naar 085 106 1600 of check de MyGo Matchmaker om een realistische offerte te ontvangen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een jetski verhuurbedrijf in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Jetski huren: waarmee rekening houden

Voordat je een jetski huurt, zul je jezelf een aantal vragen moeten stellen om te bepalen bij welk bedrijf jij aan het juiste adres bent. Die vragen hebben we hieronder voor je verzameld.

  • Wil je een jetski huren of wil je jetski lessen nemen? Als je nooit jetski lessen hebt gehad, kun je eigenlijk geen jetski huren. In dat geval zul je dus jetski lessen in groepsverband moeten nemen. Dit wordt over het algemeen gedaan met een groep vrienden met wie je de lessen gezamenlijk boekt. Alleen een jetski huren kan wel, maar niet alle verhuurders staan dit toe. Bovendien huur je de jetski dan vaak voor slechts een halfuur of een uur, dus houdt hier rekening mee.
  • Wil je een jetski of een waterscooter huren? Aangezien je op een jetski moet staan, is een jetski huren eigenlijk geen optie voor diegenen die iets minder goed ter been zijn of die een lage bloeddruk hebben. In dat geval kun je ook een waterscooter huren. Daarop hoef je niet te staan, maar heb je wel een ervaring die lijkt op die van een jetski.
  • Hoelang ga je de jetski huren / hoelang duurt de les? Als je kiest voor jetski lessen, zul je langer van de jetski kunnen genieten dan wanneer je hem huurt. Jetski’s huren is namelijk voor zeer beperkte tijd, terwijl een les toch snel enkele uren in beslag neemt. Langer een jetski huren kan wel, maar weet dat dat erg duur kan worden.
  • Ben je oud genoeg om een jetski te huren? Hoe oud je moet zijn om een jetski te huren, wisselt per verhuurbedrijf. Sommige hanteren een minimumleeftijd van 18 jaar, terwijl je bij andere bedrijven minstens 21 moet zijn. Dit wordt altijd duidelijk aangegeven op de site van de verhuurder, maar ook telefonisch is het belangrijk om hiernaar te vragen, mocht je bijvoorbeeld met een groep 19-jarigen willen gaan jetskiën.
  • Heb je een vaarbewijs nodig om de jetski te huren? Wettelijk gezien mag je geen losse jetski huren als je geen vaarbewijs hebt. Een vaarbewijs is namelijk verplicht bij vaartuigen die harder kunnen dan 20 km/h. Neem je echter jetski lessen, dan heb je daar geen vaarbewijs voor nodig. Zo kun je dus ook zonder vaarbewijs jetski’s huren.

Jetski huren? MyGo geeft tips

Jetski’s huren kan duur zijn, maar gelukkig zijn er enkel tips die je kunt opvolgen om toch nog wat geld te besparen of om juist wat meer uit de ervaring te halen. Die tips luiden als volgt:

  • Huur jetski’s met een grotere groep. Als je kiest voor jetski lessen, doe je dat meestal met een groep. Zo’n groep heeft vaak een maximale grootte, omdat je ook maar met een maximumaantal personen het water op mag. Wel worden de lessen over het algemeen goedkoper als je ze met meer mensen neemt. Zoek dus van tevoren uit of je misschien voordeliger uit bent als je je jetski’s huurt met een grotere groep.
  • Kies bij voorkeur voor een dagprogramma. Als je jetski lessen neemt met een groep, zit daar vaak een heel dagprogramma omheen gebouwd. Je krijgt instructies, tips ’n tricks, en vaak kun je ook nog lunchen, borrelen of bbq’en naderhand. Zo wordt de ervaring extra speciaal.              
  • Houd je aan de regels van het jetski verhuurbedrijf. Ga je een jetski huren, dan moet je je altijd aan bepaalde regels houden. Zo mag je niet zelfstandig gaan jetskiën zonder vaarbewijs en is het bijvoorbeeld niet toegestaan om alcohol te drinken (of te hebben gedronken) zolang je nog het water op gaat. Mocht je deze regels breken, dan kan het verhuurbedrijf je weigeren – en dan krijg je je geld vaak niet terug, aangezien de jetski specifiek voor jou gereserveerd was.
  • Vergelijk verschillende jetski verhuurders met elkaar. Nu zijn er niet zo veel bedrijven waar je jetski’s kunt huren, maar dat betekent niet dat je niet kunt rondkijken. Wie weet ben je bijvoorbeeld veel goedkoper uit als je een eind verderop zoekt. In de MyGo Matchmaker kun je invullen in welke omgeving jij een jetski wilt huren en direct een offerte opvragen.
Snel een jetski verhuurbedrijf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Jetski huren? MyGo helpt

Wil jij een jetski huren of jetski lessen nemen? Bel dan naar 085 106 1600 om uit te vinden waar jij dat kunt doen of gebruik de MyGo Matchmaker om direct een online offerte op te vragen. Voor je het weet sta jij dan op die jetski!