Terug naar diensten
Kelder bouwen

Kelder bouwen

Wil je graag meer ruimte toevoegen aan je woning door een kelder te laten bouwen? MyGo helpt je graag met het vinden van een betrouwbare aannemer voor het bouwen van een kelder onder je woning. Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om direct gematcht te worden met de beste aannemer voor jouw specifieke klus. Liever bellen? Dat kan! Bel ons op 085 106 1600.

Kelder bouwen kosten

Een kelder bouwen van 20m2 kost gemiddeld rond de 35.000 euro. De kosten hangen af van jouw specifieke wensen en de omvang van je kelder. Een kelder bouwen is een ideale manier om meer ruimte toe te voegen aan je woning zonder dat je dit ziet aan de buitenkant. Ook kun je een souterrain laten bouwen. Een souterrain ligt slechts voor een gedeelte onder de grond terwijl een kelder helemaal onder de grond ligt. In onderstaande tabel hebben we de gemiddelde kosten voor kelder bouwen voor je op een rijtje gezet:

Oppervlakte kelder bouwen

Gemiddelde kosten

20 m2

€ 35.000

30 m2

€ 45.000

35 m2

€ 50.000

40 m2

€ 55.000

45 m2

€ 60.000

Kelder bouwen

Kelder onder bestaande woning

Wil je een kelder bouwen aan je bestaande woning? Een kelder bouwen onder je bestaande woning kun je doen om allerlei redenen. Een huis onderkelderen kan de volgende functies hebben:

 • Opbergruimte
 • Wijnkelder
 • Extra slaapkamer
 • Woonruimte
 • Een sauna
 • Kinder speelkamer
 • Fitnessruimte
 • Kantoor

Kelder bouwen onder bestaand huis kosten

Een kelder bouwen onder je bestaande woning is geen makkelijke klus. Je kunt rekenen op een vanafprijs van gemiddeld 10.000 euro en daarna tussen de 1.000 en 1.500 euro per vierkante meter voor een kelder onder je huis. Je kunt er ook voor kiezen om een kelder naast de bestaande woning te bouwen in je tuin. Je creëert dan extra kelderruimte maar verliest geen tuinruimte. Een prefab kelder kan eenvoudig worden geplaatst onder de grond in je tuin. De aannemer hoeft slechts een gat te graven en de prefab kelder in het gat te plaatsen.

Voordelen kelder bouwen

Het grootste voordeel van een kelder is dat je extra ruimte toevoegt aan je woning. Of het nou opslagruimte, werkruimte of woonruimte is. Een kelder voegt extra waarde toe aan je woning. Wanneer je een kelder in te tuin laat plaatsen kan dit heel eenvoudig worden gedaan. Je verliest bovendien geen tuinruimte. Daarnaast kunnen kelder in elk gewenst maat worden gefabriceerd.

Kelder bouwen

Waarmee rekening houden?

Er zijn een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden bij het laten bouwen van een kelder:

 • Is een kelder wel mogelijk? De bodem onder je woning moet geschikt zijn voor kelderbouw. Een aannemer zal daarom vaak eerst een bodemonderzoek uitvoeren om te kijken of de bodem onder je woning überhaupt geschikt is voor kelderbouw.
 • Bouwvergunning aanvragen. Een vergunning voor een kelder aanvragen is vaak lastig omdat je ook, door middel van berekeningen, moet kunnen laten zien dat je veilig een kelder onder je bestaande woning kunt bouwen.
 • Kies de juiste aannemer. Kies een aannemer die ervaring heeft met het bouwen van kelders. Wellicht kun je online voorgaand werk van de desbetreffende aannemer vinden.

Budget tips van MyGo

Je kunt op een aantal manier geld besparen bij het bouwen van een kelder:

 • Kies voor een lokale aannemer. Kies een aannemer uit de regio om zo geld te besparen op de voorrijkosten.
 • Vergelijk offertes. Vraag bij meerdere aannemers prijsopgaven of offertes op. Vervolgens kun je deze met elkaar vergelijken om zo de beste aannemer te vinden binnen jouw budget.
 • Plaats kelder in tuin. Een kelder plaatsen in de tuin is erg eenvoudig. Een aannemer hoeft immers slechts een gat te graven en hierin de prefab kelder te plaatsen. Dit is een stuk voordeliger dan een kelder onder je bestaande huis laten plaatsen.

MyGo helpt je graag

MyGo helpt je graag met het vinden van de juiste aannemer voor het bouwen van een kelder. De Matchmaker van MyGo is online 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Wil je liever bellen? Ook dat is mogelijk! Bel ons dan tijdens openingstijden op 085 106 1600. Wij kunnen nog andere vragen voor je beantwoorden als je die hebt of we kunnen je direct doorverbinden met de desbetreffende aannemer.