Terug naar prijzen
Klinkers leggen prijs per m2

Klinkers leggen prijs per m2

Wat is de prijs per m2 van klinkers leggen?

Klinkers leggen kost gemiddeld zo’n 5 tot 30 euro per vierkante meter, afhankelijk van de soort klinker die je kiest. De plaatsing, inclusief voorbereiden en afwerken, van klinkers kost ongeveer 40 tot 50 euro per vierkante meter. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de prijzen van klinkers leggen per vierkante meter. Wil je precies weten hoeveel deze klus voor jou gaat kosten? Vraag dan direct een offerte aan bij een deskundige stratenmaker bij jou in de buurt via de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker vind je de beste stratenmakers in jouw regio en kun je zelfs direct een afspraak maken. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Prijsopbouw klinkers leggen per m2

De kosten van klinkers leggen hangen af van de soort klinkers en de complexiteit van de klus. De meest gekozen soorten klinkers zijn beton- en kleiklinkers. Deze klinkers kunnen uiteraard verschillende groottes, kleuren en patronen hebben. Een ingewikkelder patroon betekent vaak hogere kosten. Bij de plaatsing van klinkers komt meer kijken dan alleen het leggen van de klinkers. De ondergrond moet namelijk eerst worden geëgaliseerd, zodat de klinkers er recht op kunnen worden gelegd. Daarna moet de vloer worden afgewerkt.

Tabel 1. Kosten klinkers leggen per m2

Onderdeel

Kosten per m2

Betonklinkers

€5-10

Kleiklinkers

€10-30

Egaliseren ondergrond, plaatsing en afwerking

€40-50

Verwijderen + afvoeren oude tuintegels

€25-70 per uur

Verschillende soorten klinkers prijzen

Zoals in tabel 1 te zien is, zijn er verschillende soorten klinkers. Deze hebben uiteraard andere eigenschappen:

  • Betonklinkers. Betonklinkers worden gemaakt van beton met hulpstoffen die de klinker steviger maken en kalkuitbloei verminderen. Betonklinkers kun je met of zonder deklaag aanschaffen. Op deze klinkers kan kalkaanslag, mos- en alggroei ontstaan. Je kunt betonklinkers reinigen met een lagedrukspuit. Betonklinkers worden vaak na zo’n tien jaar minder mooi.
  • Kleiklinkers. Dit worden ook wel gebakken klinkers genoemd. Kleiklinkers worden gemaakt door klei te bakken en kunnen vele natuurlijke kleuren hebben. Op gebakken klinkers groeien meestal geen algen of mossen. Kleiklinkers gaan een stuk langer mee dan betonklinkers: ze kunnen tientallen jaren meegaan.

Meer weten over klinkers leggen?

Het leggen van klinkers is een tijdsrovend en arbeidsintensief karwei dat je het beste kunt uitbesteden aan een professionele stratenmaker. Zo weet je zeker dat de klinkers in één keer goed worden gelegd en dat ze recht en egaal worden geplaatst. De klinkers moeten op een egale, rechte ondergrond worden geplaatst.

  1. Ondergrond. Meestal moet de stratenmaker deze ondergrond eerst creëren. Dit wordt gedaan met fijn, afgetrild steenpuin van ongeveer 10 centimeter dik.
  2. Stabilisé. Dan wordt er een laag van stabilisé opgeplaatst van minstens 10 centimeter.
  3. Klinkers. Vervolgens worden de klinkers geplaatst, die worden aangetrild met een speciale trilplaat.
  4. Voegzand. Tot slot wordt het werk afgewerkt door de voegen op te vullen met zand.

Het plaatsen van klinkers kan lang duren. Voor een oprit van 20 vierkante meter is de specialist meestal wel wel twee hele dagen bezig. Bovendien kan de oprit meestal pas na meer dan drie weken echt worden gebruikt om zware voertuigen op te plaatsen.

Bespaartips van MyGo: klinkers leggen combineren

MyGo heeft een aantal handige tips voor je verzameld zodat je voordelig klinkers kunt leggen:

  1. Zelf materialen aan- en afvoeren. Je kunt op de kosten van een tegelzetter besparen door zelf de materialen aan- en af te voeren. Wel heb je hiervoor een aanhanger nodig.
  2. Tuinontwerp maken. Wil je klinkers laten plaatsen omdat je je tuin aan het renoveren bent? Dan kun je wellicht eerst een tuinontwerp laten maken. Zo weet je zeker dat je tuin er precies zo uit komt te zien als jij in gedachten hebt. Meer informatie over een tuinontwerp vind je hier.
  3. Zwemvijver aanleggen. Ben je je tuin aan het renoveren? Dan kun je misschien ook een zwemvijver aanleggen. Het kan voordeliger zijn om meerdere tuinklussen tegelijk uit te laten voeren, omdat de specialist dan een voordeelprijs hanteert.
  4. Offertes aanvragen. Om de goedkoopste specialist te vinden kun je de MyGo Matchmaker gebruiken. Je kunt bij ons meerdere offertes aanvragen, zodat je de prijzen van specialisten kunt vergelijken.

De beste tegelzetter vind je met MyGo

Tegels leggen is een arbeidsintensieve klus waarvoor je het beste een specialist kunt inschakelen. De beste specialisten bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker. Via de Matchmaker ontvang je een overzicht van geschikte tegelzetters voor jouw klus. Je kunt direct met één een afspraak maken of eerst één of meerdere offertes aanvragen. Zo weet je van tevoren al hoeveel je klus gaat kosten en weet je zeker dat je de goedkoopste tegelzetter uitkiest. Bel je liever? Dat kan ook, naar 085 106 1600.