Terug naar diensten
Koelkast reparatie

Koelkast reparatie

Heeft je koelkast een defect en moet deze gerepareerd worden? Zeker in de zomer is het zaak dat je koelkast goed blijft koelen. Een koelkast reparatie hoeft niet veel te kosten

Ben je op zoek naar een witgoed reparateur om jouw koelkast te repareren? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde witgoed specialist bij jou in de buurt.

Reparatie koelkast

Een kapotte koelkast kan erg vervelend zijn. Echter kan het koelkast defect soms eenvoudig te repareren zijn door een gespecialiseerde monteur. Je kunt dan weer jaren genieten van je koelkast. Een koelkast reparatie bestaat veelal uit de volgende stappen:

 • Geef het defect goed door. Geef zo goed mogelijk door aan de witgoed specialist wat er precies mis is met de koelkast. Zo kan de monteur een goede inschatting maken van welke reparatie uitgevoerd moet worden.
 • Koelkast defect onderzoeken. Een witgoed specialist zal je koelkast onderzoeken en vaststellen wat het defect is.
 • Prijsindicatie. De monteur zal vervolgens zeggen wat de kosten zijn van reparatie van je koelkast.
 • Wel of niet koelkast repareren? Je kunt dan zelf besluiten of je wel of niet je koelkast wilt laten repareren. Een koelkast laten repareren is doorgaans alleen verstandig als de deur van je koelkast kapot is. Wanneer bijvoorbeeld de rubbers of scharnieren vervangen moeten worden. Elk ander defect is doorgaans erg prijzig. In dit geval kan het verstandiger zijn om dit geld te investeren in de aanschaf van een nieuwe koelkast.

Kosten koelkast reparatie

De kosten voor je koelkast hangt af van het probleem dat je hebt. De meest voorkomende klachten bij koelkasten zijn de volgende:

 • Condensvorming binnenin de koelkast
 • Thermostaat van koelkast werkt niet goed
 • Water blijft onderin de koelkast zitten
 • Compressor werk niet naar behoren
 • Koelkast maakt geluid of blijft aanslaan
 • Deurrubbers zijn versleten of stuk waardoor koelkast kou verliest
 • Scharnieren van deur zijn stuk

Koelkast reparatie

In onderstaande tabel hebben we de gemiddelde kosten van een aantal van deze problemen voor je op een rijtje gezet.

Soort reparatie koelkast

Gemiddelde kosten

Voorrijkosten witgoed monteur

€ 40 - € 60

Uurtarief witgoed monteur

€ 60 - € 80

Deurrubber (per stuk)

€ 30 - € 60

Thermostaat (per stuk)

€ 40 - € 80

Deurvak of deurschap

€ 40 - €70


Houd er rekening mee dat dit gemiddelde prijzen zijn. De werkelijke kosten kunnen verschillen afhankelijk van het merk koelkast dat je hebt en de regio waar je woont.

Waarmee rekening houden

Is je koelkast defect? Kijk dan of deze nog onder de garantieperiode valt. Je kunt dan in sommige gevallen kosteloos je koelkast laten repareren. Je kunt door middel van het typenummer of het bonnetje controleren of je nog garantie hebt.

Bespaartips van MyGo

Je kunt op de volgende manieren geld besparen op je koelkast reparatie:

 • Vergelijk offertes van meerdere reparateurs. Vraag bij verschillende witgoed monteurs offertes op. Je kunt deze vervolgens vergelijk om ze de beste monteur binnen jouw budget te vinden.
 • Kies een lokale monteur. Kies voor een monteur uit de regio. Je zult dan besparen op de voorrijkosten. Sommige monteurs rekenen onder een bepaald aantal kilometers zelfs helemaal geen voorrijkosten.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoek direct de best passende witgoed monteur bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.