Terug naar diensten
Koppeling vervangen

Koppeling vervangen

Uit je auto komt gepiep en gekraak, je ruikt die branderige geur steeds sterker en de koppeling schokt: dit zijn allemaal tekenen dat je koppeling vervangen moet worden. Waar je ook maar woont, als je op zoek bent naar een garagebedrijf in jouw regio ben je bij MyGo aan het juiste adres.

Om vrijblijvend één of meerdere offertes op te vragen voor het vervangen van je koppeling, bel je naar 085 106 1600 of ga je naar onze online Matchmaker. Dan zorgen wij ervoor dat deze klus zo snel en voordelig mogelijk geklaard wordt.

Direct een autogarage nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat is de koppeling?

De koppeling is het onderdeel dat de motor in verbinding brengt met de wielen. Die verbinding komt tot stand wanneer je het koppelingspedaal loslaat. Om de verbinding juist te ontkoppelen, druk je het koppelingspedaal in. Pas dan kun je namelijk schakelen.

Aangezien je koppeling constant onder druk staat, zal deze gaan slijten. Vooral als je je auto zwaar belast, gebeurt dit des te sneller.

De koppeling komt niet alleen voor in handmatig geschakelde auto’s, maar ook in automaten. In dat geval spreek je van een vloeistofkoppeling of koppelomvormer. Ook die moeten op een gegeven moment vervangen worden, maar daarvoor zijn periodieke controles noodzakelijk.

Wanneer koppeling vervangen?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de distributieriem hoeft de koppeling niet na een vaste tijd vervangen te worden. Wel is een koppeling na gemiddeld 150.000 tot 250.000 kilometer aan vervanging toe. Daarna is deze versleten en zul je op een gegeven moment niet meer verder kunnen rijden.

Laat je koppeling vervangen voordat deze volledig kapot is. Anders kan ook je versnellingsbak beschadigd raken.

Signalen dat de koppeling moet worden vervangen

Gelukkig zal je auto over het algemeen enkele signalen vertonen dat je koppeling moet worden vervangen vóórdat deze volledig versleten is. Die signalen zijn als volgt:

  1. Je kunt de koppeling niet meer indrukken.
  2. De auto maakt knersende of piepende geluiden wanneer je de koppeling indrukt.
  3. Schakelen gaat met horten en stoten.
  4. Bij het wisselen van versnellingen slaat de auto opeens af.
  5. Er valt een brandgeur te ruiken wanneer je schakelt.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een autogarage in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Koppeling vervangen kosten

Wil je weten wat je koppeling vervangen je ongeveer zal kosten? Kijk daarvoor in onderstaande tabel.

Koppeling vervangen

Kosten

Breed genomen

€ 300 - € 800

Realistischere schatting

€ 450 - € 600

Zoals je aan deze tabel kunt zien, lopen deze kosten sterk uiteen en zijn ze afhankelijk van je eigen situatie en auto. Vaak krijg je daarom ook pas in de garage te horen hoeveel je moet betalen. Wel hanteren sommige garages een vaste prijs voor koppelingen vervangen.

Om te weten wat garages in jouw regio vragen voor het vervangen van een koppeling, kun je gebruikmaken van de MyGo Matchmaker. En bel je naar 085 106 1600, dan brengen wij je direct telefonisch in contact met een van onze partnergarages.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een autogarage in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Zelf je koppeling vervangen?

Hoewel zelf je koppeling vervangen technisch gesproken wel mogelijk is, is dit een zeer tijdrovend klusje waar je wel erg handig voor moet zijn. Online zijn wel stappenplannen te vinden waarin wordt uitgelegd hoe je dit doet; wij zijn echter van mening dat je dergelijke ingrepen beter aan een professional kunt overlaten.

Koppeling laten vervangen? MyGo geeft tips

Maakt jouw koppeling zorgwekkende geluiden of is deze om een andere reden nodig aan vervanging toe? Met de volgende tips ben je beter voorbereid:

  • Wacht niet te lang om je koppeling te laten vervangen. Wanneer eenmaal merkt dat je koppeling versleten begint te raken, is het belangrijk om hem op tijd te laten vervangen. Niet alleen kunnen andere onderdelen in je auto, zoals de drukgroep en druklager, anders ook vervangen moeten worden; het kan ook levensgevaarlijk zijn als je auto het midden op de snelweg opeens begeeft. Laat het daarom niet zover komen en ga op tijd met je auto naar de garage.
  • Wees je bewust van de potentieel hoge kosten. Afhankelijk van je auto en de bijkomende schade kan een koppeling vervangen zeer duur zijn. Zorg daarom bij voorkeur dat je een potje hebt voor auto-onderhoud, zodat je je altijd dit soort klussen kunt veroorloven. In principe is zelf je koppeling vervangen anders ook mogelijk; daar betaal je tussen de 150 en 300 euro voor. Doe dit echter alleen als het echt niet anders kan!
  • Laat je koppeling vervangen door een garage met een keurmerk. Wanneer je je koppeling laat vervangen door een garage met een keurmerk, kun je in principe op kwaliteitsservice rekenen. BOVAG- of ANWB-keurmerken zijn daarbij altijd een positief signaal. Zo weet je dat je auto tijdens deze potentieel dure ingreep in goede handen is.
  • Vergelijk offertes van garages met elkaar. Zolang je koppeling niet met spoed hoeft te worden vervangen, kun je even de tijd nemen om te zien welk bedrag garages bij jou in de buurt voor deze dienst vragen. Offertes opvragen doe je in dat geval ook eenvoudig via de online MyGo Matchmaker, zodat je weet waar jij het goedkoopst uit bent.
Snel een autogarage in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Koppeling vervangen? MyGo helpt

Moet jouw koppeling per direct vervangen worden? Bel dan naar 085 106 1600 en dan zoeken wij het voor je uit! Ook online kun je zien hoeveel dit je gaat kosten, door gebruik te maken van de MyGo Matchmaker.