Terug naar prijzen
Kosten slotenmaker

Kosten slotenmaker

Wat kost een slotenmaker?

Het kost gemiddeld tussen de 70 en de 130 euro om een slot te laten vervangen door een professionele slotenmaker. De exacte prijs hangt af van het type slot dat je hebt en de spoed die bij de klus komt kijken. Hoe ingewikkelder en veiliger het slot is, hoe hoger de kosten zullen zijn. Ook wanneer je met spoed een slotenmaker moet laten komen, kunnen de kosten hoger uitvallen. Je kunt de MyGo Matchmaker gebruiken om snel en eenvoudig in contact te komen met de beste slotenmakers in jouw regio. Zo ben je ervan gegarandeerd dat je snel wordt geholpen met een spoedgeval. In dit artikel kun je meer vinden over de kosten van een slotenmaker en de kosten van verschillende sloten. Voor een geschikte slotenmaker gebruik je dus de MyGo Matchmaker. Voor meer informatie kun je ons telefonisch bereiken op 085-432 00 32.

Prijsopbouw slotenmaker

De kosten van een slotenmaker verschillen op basis van het type slot dat je wilt laten vervangen. De kosten van simpele sloten zullen uiteraard lager zijn dan de kosten van ingewikkeldere sloten. De onderstaande prijzen bevatten de materiaalkosten, de voorrijkosten en de arbeidskosten van een deskundige slotenmaker.

Slotenmaker dienst

Prijs dienst per slot

Cilinder vervangen

€70-90

Klavierslot vervangen

€70-130

Penslot vervangen

€90-120

Sleutel bijbestellen

€20-40

Meerpuntsluitingsslot vervangen

€350

Informatie en kosten diensten slotenmaker

Een slotenmaker kan verschillende diensten uitvoeren wat betreft het vervangen van sloten:

  • Cilinder vervangen. Deze klus wordt uitgevoerd wanneer het slot zelf intact mag blijven, maar alleen de cilinder vervangen hoeft te worden. Je kunt dan met een andere sleutel dit slot openen, maar het slot zelf verandert niet. Vaak is deze optie goedkoper dan het gehele slot vervangen. De gemiddelde kosten van een cilinder vervangen zijn 70 tot 90 euro.
  • Klavierslot vervangen. Een klavierslot is niet het veiligste slot en wordt daarom vooral gebruikt voor binnendeuren en kastdeuren. Een klavierslot laten vervangen kost tussen de 70 en de 130 euro.
  • Penslot vervangen. Een penslot is van betere kwaliteit dan een klavierslot en is daarom geschikt voor buitendeuren. De kosten bedragen ongeveer 90 tot 120 euro.
  • Sleutel bijbestellen. Als je een nieuw slot op een deur zet, heb je hier natuurlijk ook sleutels voor nodig. De kosten voor een sleutel bijmaken liggen gemiddeld tussen de 20 en de 40 euro.
  • Meerpuntsluitingsslot vervangen. Een slot met meerpuntsluiting is ingewikkeld en erg veilig, omdat de deur op meerdere punten op slot gaat. Het vervangen van dit slot kost gemiddeld 350 euro.

Wanneer heb je een slotenmaker nodig?

Er zijn verschillende situaties waarin het slim is om je sloten te vervangen. Veelvoorkomende situaties zijn wanneer je net bent verhuisd en zeker wilt weten dat vorige bewoners niet binnen kunnen komen, of wanneer je een (poging tot) inbraak hebt gehad en het slot beschadigd is. Als je denkt dat je sloten niet van voldoende kwaliteit zijn, kun je ze laten vervangen door betere sloten. Verder vervangt men vaak hun sloten wanneer ze een sleutel zijn kwijtgeraakt en bang zijn dat deze in de verkeerde handen terecht is gekomen. Spoedeisende situaties zijn bijvoorbeeld vlak na een inbraak of wanneer je jezelf hebt buitengesloten en je woning niet meer in kunt. De slotenmaker kan dan het slot openbreken en dit vervangen. Omdat het werken met sloten veel kennis en ervaring vereist, is het altijd verstandig om een deskundige slotenmaker in te schakelen voor deze klussen.

Belangrijke informatie van MyGo over slotenmakers

Hieronder vind je belangrijke informatie over de diensten en kosten van slotenmakers en de types sloten:

  • SKG. Sloten met het SKG-keurmerk beschikken over goede kwaliteit. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en SKG-sloten hebben één, twee of drie sterren, waarbij drie sterren de hoogste veiligheid betekenen.
  • Slot zelf vervangen. Het is mogelijk om een slot of een cilinder zelf te vervangen wanneer deze gemakkelijk los te schroeven is met een schroevendraaier of een bepaalde sleutel. Bij ingewikkelde sloten en buitendeuren is het echter verstandiger om een deskundige in te huren.
  • Spoedsituatie. Voor een spoedsituatie kun je direct terecht bij een deskundige slotenmaker bij jou in de buurt via de MyGo Matchmaker. We spreken van een spoedsituatie wanneer er bijvoorbeeld net ingebroken is of wanneer je jezelf hebt buitengesloten en je je woning niet meer in kunt. Als een slotenmaker met spoed moet komen, zeker wanneer dit ’s nachts is, betaal je gemiddeld zo’n 50 euro meer. Mocht je een goedkoop aanbod krijgen van een slotenmaker voor een spoedsituatie, dan is het verstandig om even door te vragen naar het gehele bedrag. Het kan namelijk zijn dat de slotenmaker eerst alleen de voorrijkosten doorgeeft.
  • Offertes aanvragen. Als je klus geen haast heeft, kun je de prijzen van verschillende slotenmakers vergelijken door offertes aan te vragen via de MyGo Matchmaker. Zo kun je de goedkoopste slotenmaker uitkiezen en weet je van tevoren al wat de prijs gaat zijn.

Met Mygo de beste slotenmaker vinden

Voor een goede slotenmaker bij jou in de buurt gebruik je de MyGo Matchmaker. Je ontvangt dan direct de contactgegevens van geschikte specialisten in jouw regio. Doordat onze Matchmaker alleen zoekt op slotenmakers bij jou in de buurt, kun je besparen op de voorrijkosten. Je kunt direct contact opnemen met een specialist, zowel om direct een afspraak in te plannen als om een offerte aan te vragen. Je kunt bij MyGo zelfs meerdere offertes ontvangen, zodat je verschillende specialisten kunt vergelijken. Zo ben je gegarandeerd van de beste kwaliteit én de voordeligste prijs. Onze offertes zijn gratis en vrijblijvend. Aarzel dus niet om de Matchmaker te gebruiken. Voor meer informatie kun je telefonisch terecht bij 085-432 00 32.