Terug naar prijzen
Slotenmaker kosten

Slotenmaker kosten

Slotenmaker kosten: slot laten vervangen

Een slot laten vervangen door een professionele slotenmaker kost gemiddeld tussen de 70 en de 130 euro. De exacte prijs hangt af van het type slot dat je wilt laten plaatsen en de mate van spoed die bij de klus komt kijken. Hoe ingewikkelder en veiliger het slot is, hoe hoger de kosten zullen zijn. De kosten kunnen ook hoger uitvallen wanneer de slotenmaker met spoed moet komen. Je kunt de MyGo Matchmaker gebruiken om snel en eenvoudig in contact te komen met de beste slotenmakers in jouw regio.

Direct een slotenmaker inschakelen?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Slotenmaker kosten: buitengesloten

Een andere bekende dienst van slotemakers is het openen van deuren wanneer je bent buitengesloten. Wanneer je bijvoorbeeld je sleutels binnen hebt laten liggen of kwijt bent geraakt, kan een slotenmaker helpen om weer binnen te komen. Buitensluiting laten oplossen door een slotenmaker kost gemiddeld 115 tot 150 euro binnen reguliere werktijden. In het weekend en 's nachts kunnen slotenmaker prijzen oplopen tot zo'n 250 euro. In de meeste gevallen kan een slotenmaker de deur zonder schade openen. Lukt dit niet, dan zal er een nieuw slot moeten worden geplaatst en zullen de kosten hoger uitvallen.

Prijsopbouw slotenmaker

De kosten van een slotenmaker verschillen op basis van het type slot dat je wilt laten vervangen. De kosten van simpele sloten zullen uiteraard lager zijn dan de kosten van ingewikkeldere sloten. De onderstaande kosten bevatten de materiaalkosten, de voorrijkosten en de arbeidskosten van een deskundige slotenmaker.

Tabel 1: Kosten slotenmaker per dienst

Slotenmaker dienst

 Gemiddelde prijzen dienst per slot

Cilinder vervangen

€70-90

Klavierslot vervangen

€70-130

Penslot vervangen

€90-120

Sleutel bijbestellen

€20-40

Meerpuntsluitingsslot vervangen

€350

Buitensluiting verhelpen binnen
standaard werkuren

€115-150

Informatie en kosten diensten slotenmaker

Een slotenmaker kan verschillende diensten uitvoeren wat betreft het vervangen van sloten:

 • Cilinder vervangen. Deze klus wordt uitgevoerd wanneer het slot zelf intact mag blijven, maar alleen de cilinder vervangen hoeft te worden. Je kunt dan met een andere sleutel dit slot openen, maar het slot zelf verandert niet. Vaak is deze optie goedkoper dan het gehele slot vervangen. De gemiddelde kosten van een cilinder vervangen zijn 70 tot 90 euro.
 • Klavierslot vervangen. Een klavierslot is niet het veiligste slot en wordt daarom vooral gebruikt voor binnendeuren en kastdeuren. Een klavierslot laten vervangen kost tussen de 70 en de 130 euro.
 • Penslot vervangen. Een penslot is van betere kwaliteit dan een klavierslot en is daarom geschikt voor buitendeuren. De kosten bedragen ongeveer 90 tot 120 euro.
 • Sleutel bijbestellen. Als je een nieuw slot op een deur zet, heb je hier natuurlijk ook sleutels voor nodig. De kosten voor een sleutel bijmaken liggen gemiddeld tussen de 20 en de 40 euro.
 • Meerpuntsluitingsslot vervangen. Een slot met meerpuntsluiting is ingewikkeld en erg veilig, omdat de deur op meerdere punten op slot gaat. Het vervangen van dit slot kost gemiddeld 350 euro.

Wanneer heb je een slotenmaker nodig?

Het is uitermate belangrijk dat een slot goed wordt geplaatst. Bij fouten bij de plaatsing staat de veiligheid van je woning immers op het spel. Daarom is het altijd verstandig om voor werkzaamheden aan sloten een professionele slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker inschakelen is verstandig in de volgende scenario’s:

 • Verhuizing. Na een verhuizing is het altijd verstandig om het slot te vervangen, zodat je zeker weet dat niemand anders de sleutel tot je woning heeft.
 • Inbraak. Heb je een poging tot inbraak gehad? Dan kun je het overwegen om een steviger slot te laten plaatsen.
 • Beschadiging. Is je slot beschadigd, bijvoorbeeld door een poging tot inbraak of door een storm? Dan kun je het beste direct een nieuw slot laten plaatsen.
 • Veiligheid. Als je sloten niet van goede kwaliteit zijn, is het verstandig om deze de laten vervangen door sloten van betere kwaliteit, bijvoorbeeld pensloten of meerpuntsluitingssloten.
 • Sleutel kwijt. Ben je een sleutel kwijtgeraakt? Je weet maar nooit wie de sleutel heeft gevonden. Om zeker te weten dat niemand anders je woning in kan, is het verstandig om je slot te vervangen.
 • Buitengesloten. Het kan voorkomen dat je jezelf buitensluit door naar buiten te gaan en de sleutel binnen te laten liggen. Daarom is het verstandig om altijd te zorgen dat iemand een reservesleutel heeft. Is dit niet het geval of is de reserve sleutel nu niet beschikbaar? Dan kan een slotenmaker het slot voor je openen.

Belangrijke informatie van MyGo over slotenmakers

Hieronder vind je belangrijke informatie over de diensten en kosten van slotenmakers en de types sloten:

 • SKG-keurmerk. Sloten met het SKG-keurmerk beschikken over goede kwaliteit. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en SKG-sloten hebben één, twee of drie sterren, waarbij drie sterren de hoogste veiligheid betekenen.
 • Slot zelf vervangen. Het is mogelijk om een slot of een cilinder zelf te vervangen wanneer deze gemakkelijk los te schroeven is met een schroevendraaier of een bepaalde sleutel. Bij ingewikkelde sloten en buitendeuren is het echter verstandiger om een deskundige in te huren.
 • Spoedsituatie. Voor een spoedsituatie kun je direct terecht bij een deskundige slotenmaker bij jou in de buurt via de MyGo Matchmaker. We spreken van een spoedsituatie wanneer er bijvoorbeeld net ingebroken is of wanneer je jezelf hebt buitengesloten en je je woning niet meer in kunt. Als een slotenmaker met spoed moet komen, zeker wanneer dit ’s nachts is, betaal je gemiddeld zo’n 50 tot 100 euro meer. Mocht je een verdacht goedkoop aanbod krijgen van een slotenmaker voor een spoedsituatie, dan is het verstandig om even door te vragen naar het gehele bedrag. Het kan namelijk zijn dat de slotenmaker eerst alleen de voorrijkosten doorgeeft.
 • Offertes aanvragen. Als je klus geen haast heeft, kun je de prijzen van verschillende slotenmakers vergelijken door offertes aan te vragen via de MyGo Matchmaker. Zo kun je de goedkoopste slotenmaker uitkiezen en weet je van tevoren al wat de prijs gaat zijn.

Met Mygo de beste slotenmaker vinden

Voor een goede slotenmaker bij jou in de buurt gebruik je de MyGo Matchmaker. Je ontvangt dan direct de contactgegevens van geschikte specialisten in jouw regio.

Slotenmaker uit jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.