Terug naar prijzen
Kosten tegels leggen woonkamer

Kosten tegels leggen woonkamer

Wat kost tegels laten leggen in de woonkamer?

De gemiddelde prijs voor het laten leggen van tegels in de woonkamer ligt tussen de 40 en 220 euro per vierkante meter inclusief materiaal en legkosten. De prijs hangt af van welke soort tegel je kiest, de extra materiaalkosten en de arbeidskosten van de tegelzetter. Op deze pagina vind je alle informatie over de kosten van tegels laten leggen in de woonkamer.

Benieuwd naar de kosten voor jouw specifieke situatie? Maak dan gebruik van de MyGo matchmaker. MyGo kan je dan matchen met een vakman die het beste geschikt is voor jouw klus. Ook kun je meerdere offertes opvragen en vergelijken. Wil je liever telefonisch iemand spreken? Ook dat kan, bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600, we kunnen je dan meteen doorverbinden met een vakman bij jou in de buurt.

Gemiddelde kosten tegels laten leggen in de woonkamer

De gemiddelde prijs voor tegels laten leggen in je woonkamer hangt af van het soort tegel dat je kiest en wat je allemaal wilt laten betegelen. Natuurstenen tegels zijn vaak duurder dan keramische tegels. Je kunt er voor kiezen om naast de vloer, ook de wanden te laten betegelen. Het laten betegelen van de wanden in de woonkamer wordt steeds populairder. Voor wanden worden vaak dunnere tegels gebruikt dan de vloer in de woonkamer. Vloertegels moeten intensief gebruik kunnen weerstaan. In onderstaand schema zie je een overzicht van de gemiddelde kosten voor tegels laten leggen in de woonkamer.

Kosten omschrijving

Gemiddelde prijs per m2

Keramische vloertegels

€ 15 - € 65

Keramische wandtegels

€ 7,50 - € 45

Natuurstenen vloertegels

€ 25 - € 85

Natuurstenen wandtegels

€ 25 - € 70

Legloon

€ 25 - € 40

Overige materialen

€ 5 - € 20

Wat bepaalt de prijs voor tegels leggen in woonkamer?

De volgende factoren zijn van invloed op de totaalprijs voor tegels laten leggen in de woonkamer.

PEI-waarde tegels

In je woonkamer kun je zowel de wanden als de vloeren laten betegelen. Verschil is dat vloertegels op de vloer en op de wand geplaatst kunnen worden. Wandtegels kunnen slechts op de muur worden geplaatst omdat deze dunner zijn en een lagere PEI-waarde hebben. De PEI-waarde geeft de slijtvastheid van een tegel aan, variërend van PEI-waarde 1 tot PEI-waarde 5. Hoe hoger de waarde, hoe steviger de tegel. PEI-waarde 1 tegels worden daarom gebruikt voor de wand, deze krijgen namelijk weinig te verduren. Voor de woonkamer vloer wordt aangeraden om PEI-waarde 3 of hoger te kiezen.

Natuurstenen of keramische tegels

Voor de woonkamer zijn zowel natuurstenen als keramische tegels geschikt. Natuurstenen tegels kunnen makkelijker beschadigen dan keramische tegels, echter zullen de beschadigingen minder opvallen omdat het een natuurlijk product is. Slijtvaste keramische tegels zullen niet snel beschadigen, maar beschadigingen zijn wel beter waarneembaar dan bij natuursteen. Keramische tegels vergen weinig onderhoud. Natuursteen moet om de zoveel tijd behandeld worden en mag niet in contact komen met zure en chemische schoonmaakmiddelen.

Vloerverwarming

Een tegelvloer in de woonkamer is perfect te combineren met vloerverwarming. Wanneer je kiest voor vloerverwarming heb je geen radiator meer nodig in de woonkamer. Hierdoor creëer je meer ruimte waardoor je meer kan genieten van je woonkamer. Daarbij komt dat vloerverwarming de ruimte van onderaf en gelijkmatig verwarmt. Hierdoor kun je tot wel 15 procent besparen op de energiekosten. Voor een ruimte van 40 vierkante meter betaal je gemiddeld tussen de 900 en 1400 euro voor vloerverwarming.

Hoogglans of matte glans?

Tegels in de woonkamer worden vaak intensief gebruik. Wanneer tegels veel belopen worden verliezen ze op den duur hun hoogglans omdat de toplaag slijt. Door middel van onderhoud kun je dit herstellen. Echter kun je ook kiezen voor matte tegels, deze blijven mat en vergen weinig onderhoud.

Kosten tegelzetter

De prijs die een tegelzetter in rekening brengt per vierkante meter kan enorm uiteenlopen. Gemiddeld betaal je voor de legkosten tussen de 25 en 40 euro per vierkante meter. Dit is exclusief de prijs van de vloer en extra materialen. Voor meer informatie over de kosten van een tegelzetter zie de pagina wat kost een tegelzetter.

Legverband

De legkosten kunnen verschillen per legverband. Vooral wanneer het bijzondere legverbanden zijn zoals het Romaanse verband, visgraat of wildverband. De meest toegepaste legverbanden zijn:

  • Volsteensverband
  • Halfsteensverband
  • Diagonaal verband

Bij een volsteensverband worden de tegels met de zijden recht tegen elkaar aan geplaatst. Het voordeel hiervan is dat het makkelijk te berekenen is hoeveel tegels je nodig hebt. Bij een halfsteensverband begint de eerste rij met een hele tegel en de tweede rij met een halve tegel, soms ook met een derde tegel. Diagonaal verband is gelijk aan volsteensverband alleen worden de tegels diagonaal geplaatst. Vaak heb je bij dit legverband wel meer tegels nodig omdat bij de randen de tegels op maat gesneden moeten worden.

Bespaartips van MyGo

  1. Kies een vakman uit de buurt. Bespaar op de voorrijkosten door een vakman uit de buurt te kiezen.
  2. Verwijder zelf oude tegels. Verwijder zelf oude tegels zodat de tegelzetter dit niet hoeft te doen. Dit bespaart de tegelzetter tijd en hiermee druk je de kosten.
  3. Koop tegels bij outlet winkel. Koop tegels bij een outlet winkel of in de aanbieding. Als je tegels koopt bij een outlet winkel kun je flink besparen op de totale kosten.
  4. Vergelijk meerdere offertes. Maak gebruik van de MyGo Matchmaker om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken. Zo kun je de beste vakman vinden binnen jouw budget.
  5. Kies wandtegels. Wanneer je de wanden van je woonkamer laat betegelen kan dit met zowel wand als vloertegels. Wandtegels zijn dunner en goedkoper dan vloertegels. Kies daarom voor wandtegels om de kosten te drukken.

MyGo helpt je graag

MyGo helpt je te matchen met de best geschikte vakman voor jouw klus, dat kan zowel online als telefonisch. Maak online gebruik van de MyGo Matchmaker, je kunt dan meerdere offertes opvragen en vergelijken of meteen een afspraak maken met een tegelzetter bij jou uit de buurt. De mogelijkheden van de MyGo Matchmaker zijn ook telefonisch beschikbaar. Bel dan gratis en vrijblijvend met 085 106 1600.