Terug naar diensten
Laptop leasen

Laptop leasen

Met alle tablets en smartphones die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben zou je soms bijna zeggen dat laptops en desktops overbodig zijn geworden. Hoewel niets minder waar is, hebben sommige mensen hierdoor geen echte PC’s meer tot hun beschikking. Toch kan het voorkomen dat je er opeens hard één nodig hebt, maar dat je er geen geld voor over hebt… Wat doe je dan? Gelukkig kun je in dat geval ook een laptop leasen!

Heb je al besloten dat je een laptop wilt leasen? MyGo regelt het graag voor je! Bel naar 085 106 1600  om direct te worden doorverbonden met een leasemaatschappij, of check onze online Matchmaker om te zien waar een laptop leasen voor jou het voordeligst zou zijn.

Direct een laptop nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Waarom laptop leasen?

Als het aankomt op het leasen van laptops, bestaan er twee varianten: zakelijk een laptop leasen of een laptop leasen als particulier. Wat deze twee vormen van leasen inhouden, leggen we hieronder verder uit.

Zakelijk laptop leasen

Het zakelijk leasen van laptops wordt meestal geregeld vanuit de werkgever, die zijn werknemers op deze manier voordelig kan voorzien van laptops waarmee zij zowel thuis als op kantoor kunnen werken. Dit is handig voor bedrijven die werken met flexplekken, maar ook zeker sinds de coronacrisis, toen thuiswerken steeds meer de norm begon te worden en niet iedere werknemer over een eigen thuiswerkplek bezat.

Laptop leasen particulier

Ook voor particulieren is het mogelijk om een laptop te leasen. Voor wie bijvoorbeeld niet direct het vermogen heeft om een laptop aan te schaffen, maar er wel met spoed een nodig heeft, kan dit een uitkomst bieden. Zo voorkom je dat je vastzit aan een tablet of smartphone en kun je genieten van alle gemakken die een computer te bieden heeft, maar dan zonder de hoge kosten die daaraan verbonden kunnen zijn.

Laptop leasen of toch kopen?

Ten opzichte van kopen heeft een laptop leasen zowel enkele voor- als nadelen. Deze punten, die het overwegen waard zijn, hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voordelen laptop leasen

 • Je hoeft geen grote investering te doen.
 • De maandelijkse kosten worden vastgezet.
 • Het leasebedrijf onderhoudt beschadigde laptops/neemt ze terug.
 • Je krijgt toegang tot de nieuwste laptops.

Nadelen laptop leasen

 • Je sluit een vaste leaseperiode af, die je niet vroegtijdig mag afbreken.
 • Op de lange termijn is een laptop leasen duurder dan er een kopen.
 • Het is niet altijd mogelijk om een geleasete laptop aan het eind van de periode over te kopen, waardoor je in principe eerder huurt.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct het beste leasebedrijf in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Kosten laptop leasen

Een laptop leasen kan al vanaf 25 euro per maand, hoewel je je wel moet beseffen dat je voor die prijs vaak wel slechts een eenvoudige notebook ontvangt. De leaseprijs van een laptop kan oplopen tot circa 100 euro per maand, bijvoorbeeld als je er krachtige grafische bewerkingen mee moet kunnen uitvoeren.

Deze prijzen zijn echter wel afhankelijk van de leasetermijn, die bij de particuliere lease van laptops relatief kort is: vaak mag je na enkele maanden al opzeggen, maar betaal je dan een hogere prijs. Zakelijk een laptop leasen daarentegen is vaak gebonden aan een langere leasetermijn, hoewel de kosten daarbij lager zijn.

Laptop leasen: waarmee rekening houden?

Wie een laptop wil leasen, zal zichzelf eerst enkele vragen willen stellen die zowel prijs als prestaties beïnvloeden. Vraag jezelf bijvoorbeeld het volgende af:

 • Voor welke doeleinden heb je de laptop nodig (en hoe krachtig moet hij zijn)? Wie alleen een laptop nodig heeft om aantekeningen te maken, zal voldoende hebben aan een notebook. Echter, wanneer je de laptop moet gebruiken voor uitgebreide data-analyse of het creëren van grafische designs, zul je echt een krachtiger model nodig hebben. Gezien het feit dat de kracht van de laptop van zeer grote invloed is op de prijs, is het verstandig om te controleren hoeveel vermogen je echt nodig hebt voor je je leasecontract tekent.
 • Ben je je bewust van de wetten omtrent thuiswerken? Eén van de regels met betrekking tot de ergonomische thuiswerkplek stelt dat het scherm en het toetsenbord niet aan elkaar vast mogen zitten. Hoewel dit is wat laptops zo draagbaar maakt, worden ze hierdoor eigenlijk niet geschikt geacht voor de thuiswerkplek en heeft een PC de voorkeur. Dit is iets waar vooral werkgevers rekening mee moeten houden wanneer ze laptops leasen voor hun werknemers.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct het beste leasebedrijf in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600
 • Heb je toch niet liever een PC dan een laptop? Zoals genoemd in het vorige punt, zijn laptops minder ergonomisch dan PC’s. Wil je er langere tijd achtereen op kunnen werken, en hoef je je computer eigenlijk niet te verplaatsen, dan kan een PC de voorkeur hebben over een laptop. Bovendien (en dit geldt natuurlijk niet voor leaselaptops die volledig voor het werk bedoeld zijn) trekken PC’s zware applicaties zoals games vaak beter. Zo zou je, afhankelijk van je behoeften, meer uit een PC dan een laptop kunnen halen.
 • Wat is de leasetermijn van de laptop? In tegenstelling tot het leasen van bepaalde andere producten lease je laptops vaak vanaf een bepaalde periode, waarna je de lease op ieder moment mag opzeggen. In dat geval koop je je laptop niet af, maar huur je hem eigenlijk alleen. Heeft de laptop wél een vaste leaseperiode (6 maanden, 1 jaar, 2 jaar…), dan betaal je meestal een vast bedrag waarmee je hem aan het eind wél mag overkopen. Weet wel dat des te korter de leaseperiode is, des te hoger het bedrag is dat je betaalt.
 • Heb je al meerdere leasebedrijven met elkaar vergeleken? Zo voordelig mogelijk een geschikte laptop leasen kan alleen als je weet welke opties er zijn. Per leasebedrijf kunnen de prijzen sterk uiteenlopen, zelfs voor hetzelfde type laptop. Vergelijk dus zeker zowel verschillende laptops als verschillende leasebedrijven met elkaar. Offertes kun je opvragen via onze online MyGo Matchmaker.
Snel een leasebedrijf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Laptop leasen? MyGo helpt!

Heb je je opties overwogen en besloten dat een laptop leasen helemaal iets voor jou (of jouw bedrijf) is? Dan brengen wij van MyGo je graag in contact met een leasemaatschappij! Maak gebruik van onze online Matchmaker om te zien waar in jouw regio jij een laptop kunt leasen (en tegen welke kosten), of bel naar 085 106 1600 om je wensen uitgebreid te bespreken.