Direct hulp
Terug naar prijzen
Lekkage plafond kosten

Lekkage plafond kosten

Wat kost een plafond lekkage oplossen?

Gemiddeld bedragen de kosten van het oplossen van een plafond lekkage zo’n 300 euro, inclusief de eventuele materialen en de arbeidskosten. Een lekdetectie kost meestal 50 tot 75 euro als de oorzaak snel te vinden is, maar deze kosten kunnen oplopen tot 400 euro wanneer de oorzaak verstopt zit. In dit artikel lees je alles over de oorzaken en de kosten van plafond lekkage verhelpen.

Heb je een spoedgeval en wil je meteen een lekkage specialist inschakelen? Gebruik dan nu de MyGo Matchmaker om zo snel mogelijk een specialist te bellen. Als je geen spoed hebt, kun je eerst een offerte aanvragen. Voor vragen kun je ons bereiken op 085 106 1600.

Prijsopbouw plafond lekkage oplossen

Aan het oplossen van een plafond lekkage komen verschillende werkzaamheden te pas. Eerst moet het lek worden opgespoord zodat de oorzaak bekend wordt. Wanneer het lek makkelijk te vinden is, kost het opsporen van een lek tussen de 50 en de 75 euro. Zit het lek verstopt? Dan gebruikt de lekkage specialist speciale apparatuur om het lek op te sporen. Deze speciale lekdetectie kan tot 400 euro kosten. Meer lezen over lekdetectie doe je hier. Als het lek gedetecteerd is, kan deze worden opgelost. De kosten daarvan verschillen op basis van de moeilijkheidsgraad: hoe erger het lek verstopt zit, hoe hoger de kosten worden. Tabel 1 toont de gemiddelde kosten van plafond lekkage detecteren en verhelpen inclusief de arbeidskosten, materialen en btw.

Werkzaamheid

Prijs

Lekdetectie: eenvoudig te zien

€50-75

Lekdetectie: speciale apparatuur

€75-400

Verhelpen lekkage

€200-300

Met spoed plafond lekkage oplossen?

Heb je een ernstige plafond lekkage die met spoed opgelost dient te worden? Bel dan direct een lekkage specialist via de MyGo Matchmaker. Vermeld direct dat je een spoedgeval hebt, dan kan de specialist waarschijnlijk dezelfde dag nog langskomen. Mocht de specialist niet met spoed beschikbaar zijn, dan toont de Matchmaker gelukkig nog voldoende andere opties. Ook buiten werkuren kun je met spoed een lekkage specialist inschakelen. Wel betaal je hiervoor vaak een toeslag. De toeslag voor spoedgevallen bedraagt meestal zo’n 25 euro. Als je midden in de nacht een lekkage specialist nodig hebt, kan deze toeslag oplopen. Het is verstandig om tijdens het telefoongesprek al te vragen wat de kosten ongeveer zullen zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Waaraan zie je dat je lekkage hebt?

Meestal is een lekkage duidelijk te zien: je ziet dat er ergens veel water ontstaat of er lekt water uit een buis. Een plafond lekkage is vaak minder makkelijk op te sporen, omdat de buizen niet te zien zijn. Je kunt een plafond lekkage als volgt ontdekken:

 1. Waterschade en vochtplekken. Vaak lopen er leidingen door het plafond die niet te zien zijn. Wel kunnen deze leidingen gaan lekken. Het kan lang duren voordat dit te zien wordt. Meestal zie je na een tijdje vochtplekken of andere vormen van waterschade. Ook kan er schimmel ontstaan.
 2. Hoge waterkosten. Bij een lekkage loopt er veel water uit de leidingen, waardoor je meer water verbruikt. Merk je dat je hogere waterkosten hebt die je niet kunt verklaren? Dan kan het zijn dat je ergens lekkage hebt.
 3. Hoge energiekosten. Een lekkage kan ook hogere energiekosten veroorzaken. Dat komt omdat een lek het isolatiesysteem kan beschadigen. De isolatie kan slecht tegen water en kan door lekkage van slag raken. Merk je dat je hogere energiekosten hebt zonder duidelijke oorzaak? Dan kun je een lek hebben.

Oorzaken plafond lekkage

Een plafond lekkage kan verschillende oorzaken hebben:

 1. Lekke waterleiding. Er kunnen druppels water ontsnappen uit de vertakkingspunten van een waterleiding. Hierdoor kan lekkage ontstaan.
 2. Lek in een afvoerbuis. Tijdens het klussen kun je per ongeluk een afvoerbuis beschadigen. Hierdoor kan er een lek ontstaan.
 3. Lekkage aan de verwarming. Een lekkende koppeling aan de cv buizen of een beschadigde cv buis door het klussen kan een lekkage aan de verwarming veroorzaken.

Bespaartips van MyGo: plafond lekkage

MyGo heeft de volgende bespaartips voor je verzameld zodat je voordelig je plafond lekkage kunt oplossen:

 • Standaard werkuren. Kan het verhelpen van de lekkage nog wachten tot de standaard werkuren van de specialist? Bel dan niet met spoed een specialist, want dan betaal je meer.
 • Opruimen. Een specialist moet overal goed bij het plafond kunnen. Ruim daarom de ruimte op en zet eventuele meubels aan de kant.
 • Offertes vergelijken. Door offertes te vergelijken via de MyGo Matchmaker kun je flink besparen op de kosten van een lekkage.
 • Voorzichtig klussen. Tijdens het klussen kun je een afvoerbuis beschadigen. Pas daarom goed op als je klust in de buurt van leidingen.
 • Locale specialist. Kies een locale specialist via de MyGo Matchmaker om op de voorrijkosten te besparen.

De beste lekkage specialist vind je met MyGo

Een lekkage moet worden gedetecteerd en verholpen door een lekkage specialist. De beste lekkage specialisten bij jou in de buurt vind je met de MyGo Matchmaker. Een specialist zorgt ervoor dat de lekkage wordt verholpen én de oorzaak wordt aangepakt, zodat je niet weer lekkage krijgt. Via de Matchmaker ontvang je een handig overzicht van geschikte specialisten voor jouw klus. Je kunt direct een (spoed) afspraak maken of eerst één of meerdere offertes vergelijken. Zo ben je snel en gemakkelijk van je lekkage af. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.