Lichtkoepel prijs

Lichtkoepel prijs

Wat is de prijs van een lichtkoepel?

De prijs van een lichtkoepel inclusief de montage ligt op 1.500 tot 1.800 euro. Wil je ook een elektrische bediening in je lichtkoepel, dan kost dat zo’n 700 euro extra, inclusief de montage. Een lichtkoepel is de ideale manier om meer licht in je woning te creëren via het plafond. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden en de prijs van een lichtkoepel. Wil jij weten hoeveel jouw lichtkoepel precies gaat kosten? Vraag dan één of meerdere offertes aan via de MyGo Matchmaker. Je kunt ook direct een afspraak maken met een specialist: via de Matchmaker of telefonisch via 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw lichtkoepel

In tabel 1 vind je de kosten van een lichtkoepel exclusief en inclusief de montagekosten. Zoals je ziet bedragen de kosten van de montage vaak ongeveer 800 euro. Deze kosten kunnen wat oplopen voor grotere lichtkoepels. Ook hangen de montagekosten af van de complexiteit van de klus en de werkzaamheden die erbij komen kijken.

Tabel 1. Lichtkoepel prijs

Materiaal lichtkoepel

Prijs lichtkoepel per m2

Prijslichtkoepel incl. montage per m2

Acrylaat

€700-800

€1.500-1.600

Acrylaat elektrisch

€1.400-1.500

€2.200-2.300

Polycarbonaat

€800-900

€1.600-1.700

Polycarbonaat elektrisch

€1.500-1.600

€2.300-2.400

Glas

€900-1.000

€1.700-1.800

Glas elektrisch

€1.600-1.700

€2.400-2.500

Mogelijkheden lichtkoepel

Zoals in tabel 1 te zien is, kunnen lichtkoepels van meerdere materialen worden gemaakt. Daarnaast kun je kiezen voor elektrische bediening. Met een elektrische bediening kan de lichtkoepel ook open, zodat de buitenlucht naar binnen komt. Zonder deze bediening staat de koepel vast en kan deze dus niet open. De mogelijke materialen van een lichtkoepel zijn als volgt:

 • Lichtkoepel van acrylaat. Acrylaat is een kunststof dat goedkoper is dan glas en ook nog eens tien tot vijftien keer zo sterk is als glas. Het wordt ook wel plexiglas genoemd en je kunt ze opaal en transparant krijgen. Opaal is melkwat en laat wel licht door maar is niet doorzichtig, zodat er geen schaduwen ontstaan. Ook absorbeert een opalen koepel de warmte. Een transparante koepel laat het licht volledig door en is doorzichtig.
 • Lichtkoepel van polycarbonaat. Polycarbonaat is het sterkste materiaal voor een lichtkoepel: het is 200 tot 250 keer zo sterk als glas. Polycarbonaat is daarom veilig tegen stormschade. Ook polycarbonaat is opaal en transparant beschikbaar.
 • Lichtkoepel van glas. Glas is minder sterk maar biedt wel een uniek, elegant uiterlijk aan de koepel. Glas is vooral populair om de authenticiteit die het meebrengt.

Lichtkoepel isolatie

Het is verstandig om een lichtkoepel goed te laten isoleren. Warmte steigt immers naar boven en kan gemakkelijk verdwijnen bij een slecht of niet geïsoleerde lichtkoepel. Het is verstandig om even na te vragen bij de specialist of de lichtkoepel van zichzelf al voldoende isoleert. Zo niet, vraag dan naar de isolatiemogelijkheden. MyGo heeft een aantal tips verzameld voor de mogelijkheden tot lichtkoepel isolatie:

 • Isolatieglas. Kies je voor een glazen lichtkoepel? Neem dan isolatieglas. HR++ glas heeft het beste rendement en de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Meer weten doe je op onze HR++ glas kosten pagina.
 • Schalen. Een lichtkoepel wordt gebouwd met meerdere schalen. De meeste lichtkoepels bestaan uit twee of drie schalen, maar meer is ook mogelijk. Hoe meer schalen, hoe beter de koepel isoleert. Een lagere isolatiewaarde betekent een betere isolatie:
 • Isolatiewaarde twee schalen: 2.8
 • Isolatiewaarde drie schalen: 1.9
 • Dikte van de wand. De wanddikte van de koepel beïnvloedt de isolatiewaarde. Het is het beste om een driewandige koepel te kopen, omdat er dan nauwelijks warmte verloren gaat of kou binnen komt. Een dubbelwandige koepel isoleert ook vrij goed; een enkelwandige koepel is vooral geschikt voor ruimtes die vrijwel nooit verwarmd worden.

Meer weten over lichtkoepels?

Je kunt een lichtkoepel vaak in allerlei soorten en maten krijgen. De grootte van de koepel hangt volledig af van jouw wensen. Uiteraard hoef je niet per se een koepel te kiezen, maar kun je ook gewoon een platte lichtkoepel nemen. Een lichtstraat is een langwerpige constructie die veel ruimte en licht biedt in de woning. Het bestaat uit meerdere lichtkoepels op een rij, zodat het effect grootser wordt. Lichtstraten moeten op maat worden gemaakt, waardoor de kosten wat kunnen oplopen. Vraag naar jouw mogelijkheden bij een geschikte dakspecialist via de MyGo Matchmaker.

Onderhoud lichtkoepel

Een lichtkoepel hoeft vrijwel niet te worden onderhouden. Het kan echter zijn dat er vuil of bladeren terecht komen op de koepel. Dat beperkt de doorlatendheid van zonlicht en ziet er bovendien niet verzorgd uit. Je kunt een lichtkoepel zelf reinigen met zachte sponzen en neutrale schoonmaakmiddelen. Gebruik je te ruige materialen, dan kan de koepel beschadigen. Je kunt ook een speciale spray aanschaffen tegen groene aanslag. Houd je er niet van om zelf op het dak te klimmen? Laat het lichtkoepel onderhoud dan doen door een dakspecialist. De beste dakspecialisten in jouw regio vind je met de MyGo Matchmaker.

Inbraakveilige lichtkoepel

Ben je bang dat de lichtkoepel gemakkelijk kapot kan gaan tijdens een inbraak? Dan is het verstandig om een inbraakveilige lichtkoepel aan te schaffen. Er worden dan barrièrestangen op de koepel geplaatst die bijna niet opengebroken kunnen worden. Inbraakveilige stangen hebben een weerstandsklasse 2: vraag dit even na bij de monteur. Ook kun je speciale beveiligde beglazing kiezen zodat het glas of de kunststof niet snel stuk gaat. Met deze maatregelen is een lichtkoepel net zo veilig als een deur of een raam.

Bespaartips van MyGo: lichtkoepel

MyGo heeft wat handige tips voor je samengesteld voor een voordelige lichtkoepel:

 1. Offertes vergelijken. Door meerdere offertes te vergelijken kies je snel en gemakkelijk de voordeligste specialist. Offertes aanvragen doe je met onze Matchmaker.
 2. Locale dakspecialist. Door een locale dakspecialist te kiezen met onze Matchmaker bespaar je flink op de voorrijkosten.
 3. Zonwering. In de zomer besparen op de airco? Kies dan een lichtkoepel met zonwering, zodat deze in de zomer minder zon en warmte binnenlaat.
 4. Onderhoudscontract. Wil je dat je lichtkoepel regelmatig even wordt onderhouden, zodat er geen bladeren en vuil op blijven liggen? Dan kan het voordeliger zijn om een onderhoudscontract aan te gaan met een dakspecialist dan om steeds een losse onderhoudsbeurt te betalen. Een onderhoudsspecialist vind je met onze Matchmaker.

MyGo helpt je aan de beste lichtkoepel

MyGo helpt je snel aan de beste lichtkoepel via de MyGo Matchmaker. Je kunt de Matchmaker gebruiken om een geschikte dakspecialist te vinden voor de plaatsing van jouw lichtkoepel. Je ontvangt een handig overzicht met de contactgegevens van geschikte dakspecialisten bij jou in de buurt. Je kunt eerst één of meerdere offertes aanvragen zodat je de voordeligste specialist kunt uitkiezen. Zo weet je van tevoren al precies hoeveel de klus kost. Uiteraard kun je ook direct een afspraak maken met een specialist. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!