Motor huren

Motor huren bij jou in de buurt

Vind eenvoudig de beste motorverhuurder

Zoek je een motorverhuurbedrijf dat perfect aan al je wensen voldoet? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een geschikte motordealer bij jou in de buurt. Je kunt online gebruikmaken van de Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600.

Papieren voor een motor huren

Veelgestelde vragen

Waarvoor kun je bij een motorverhuurder terecht?

Wie de vrijheid van een motor wil ervaren zonder er daadwerkelijk een aan te schaffen, kan kiezen voor motorhuur. De meeste motordealers zijn tevens motorverhuurders en bieden verschillende soorten motorfietsen te huur aan. Daarbij kun je denken aan choppers, MP3 motoren, crossmotoren, motorscooters, toermotoren en allroadmotoren. In enkele gevallen is het ook mogelijk om een motor met zijspan, een trike of een quad te huren.

Vaak bieden motordealers één of meer van de volgende motorfietsmerken aan: BMW, Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki, Harley-Davidson, Ducati of KTM. Je kunt daar bijpassende motorkleding bij huren en in sommige gevallen is motornavigatie een extra optie. Wil je voor langere tijd een motorfiets huren, dan kun je bij veel motorzaken een motor leasen.

Wat kost motorverhuur?

Voor motorverhuur betaal je in de meeste gevallen een vaste prijs per dag of per weekend. Ook wordt er vaak tussen de 275 en 750 euro borg gerekend, betaal je zelf voor de brandstof en heb je een eigen risico dat uiteen kan lopen van 750 tot 1500 euro. Je kunt echter een eigenrisicoverzekering afsluiten om dat bedrag te verlagen.

Het dagtarief voor motorhuur ligt gemiddeld tussen de 45 en 180 euro; voor een weekend betaal je gemiddeld tussen de 125 en 325 euro. Bijpassende motorkleding kost gemiddeld 5 euro, motornavigatie tussen de 10 en 25 euro. Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% btw. Wil je de huurprijzen voor specifieke motormodellen weten? Raadpleeg dan onze MyGo Matchmaker.

Een mooie motor huren

Welke factoren bepalen de kosten van motorverhuur?

Zowel de dagprijs als de borg en het eigen risico bij motorhuur zijn afhankelijk van de duur van de huurperiode, het model dat je huurt en verzekeringen die je afsluit. Ook speelt het aantal te rijden kilometers een rol bij de prijs.

In veel gevallen wordt er bij motorverhuur uitgegaan van een bepaald aantal kilometers en moet je per extra gereden kilometer bijbetalen. Annuleer je de afspraak, lever je de motor te laat in of is de tank bij het inleveren niet volledig gevuld, dan betaal je daar tevens een extra bedrag voor.

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van motorverhuurders?

Wil je tarieven voor motorhuur bij verschillende motorzaken met elkaar vergelijken zodat je de optie vindt die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere motorverhuurders.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer over de huurprijs van verschillende motorfietsen kan vertellen? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een motordealer en vervolgens ons nummer 085 106 1600 bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Welke voordelen biedt motorverhuur?

Het huren van een motor kent verschillende pluspunten. Allereerst kun je ervaring opdoen met verschillende modellen en merken. Ten tweede zit je nergens aan vast: je hoeft niet zelf voor stalling en onderhoud van de motor te zorgen en je bent er alleen gedurende de huurperiode verantwoordelijk voor.

Daarnaast is het (af en toe) huren van een motor een stuk goedkoper dan het aanschaffen ervan. Je krijgt bovendien een motor toegewezen die aan alle veiligheidseisen voldoet. Mocht er toch onverhoopt iets misgaan, dan krijg je gratis pechhulp.

Luxe blauwe motor

Waarop letten bij het kiezen van een motorverhuurder?

Als je besluit om een motor te huren, is het handig om eerst een aantal dingen op een rij te hebben zodat je zeker weet dat je een betrouwbare overeenkomst sluit. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een motorverhuurder in zee gaat:

 • Beschikt de motorzaak over de benodigde certificaten (bijvoorbeeld dat van BOVAG)?
 • Werkt de motordealer met een minimumleeftijd voor het huren van motoren?
 • Communiceren de medewerkers van de motorzaak op een manier die je bevalt? Is het bedrijf te allen tijde bereikbaar voor vragen?
 • Profileert de motordealer zich online op een manier die je aanspreekt? Worden er positieve reviews over het bedrijf achtergelaten?
 • Heeft de motordealer vastgelegd hoe vaak en wanneer er onderhoud aan de motoren heeft plaatsgevonden?
 • Hanteert de motorzaak heldere voorwaarden en verhuurperiodes en is het reserveren van een motor eenvoudig?
 • Is voor beide partijen duidelijk wat er van de samenwerking wordt verwacht en wie waarvoor aansprakelijk is bij pech, schade of andere problemen?
 • Hanteert de motordealer heldere tarieven en is duidelijk wat daarbij inbegrepen is (btw, borg, verzekeringskosten, bepaald aantal kilometers)? Is helder hoeveel er extra wordt berekend als je de motor te laat of met een lege tank inlevert?

Hoe vind je direct de meest geschikte motorverhuurder?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar de best passende motorverhuurder voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een motorzaak bij jou in de buurt die aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 106 1600.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!