Terug naar diensten
Opslagbox huren

Opslagbox huren

Opslagboxen zijn te huur is allerlei soorten en maten, vaak van 1 m3 (een grote kluis met net voldoende ruimte voor wat kleine dingetjes) tot 100 m3 (waarin je met wat proppen een complete inboedel kunt opslaan).

Zoals de naam al suggereert, is een opslagbox bestemd voor de tijdelijke opslag van inboedel. Hierin kun je meubels en andere spullen opslaan, bijvoorbeeld omdat je gaat verhuizen. Het kan namelijk prettig zijn om eerst in je lege, nieuwe woning te gaan klussen en dan pas je meubels neer te zetten, maar als je je ene contract opzegt en het volgende contract ingaat, is dat niet altijd een optie. Ook voor de langere termijn kun je een opslagbox huren, bijvoorbeeld als je tijdelijk naar een kleinere woning gaat verhuizen waar je simpelweg geen plek hebt voor de opslag van al je spullen.

Wil jij een opslagbox huren om je meubels op te slaan? Bel dan eens naar 085 106 1600 om de opties te bespreken, of check onze online Matchmaker om te zien waar bij jou in de buurt je je inboedel tijdelijk kwijt kunt.

Direct een opslagbox nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Opslagruimte huren prijzen

Opslagverhuurbedrijven kunnen voor hun opslagboxen dag-, week- of maandprijzen hanteren, waarbij maand- en weektarieven respectievelijk het meest voorkomen.

Gemiddeld gezien betaal je voor het huren van een opslagruimte tussen de 80 en 200 euro per maand. Onder deze prijzen vallen opbergboxen van alle groottes, hoewel je soms ook zult zien dat bepaalde verhuurders inboedelopslag aanbieden voor slechtste enkele euro’s per week (of zelfs per maand). Daaraan kleven vaak wel bepaalde voorwaarden, dus kijk uit met dergelijke beloftes; de kans is namelijk aanwezig dat zulke prijzen na een zekere termijn sterk omhooggaan.

Wil je weten wat een opslagbox huren jou exact zou kosten? Daarvoor kun je het beste een offerte opvragen, waarin je aangeeft hoeveel ruimte je nodig hebt om al je spullen op te slaan. Maak hiervoor gebruik van de MyGo Matchmaker, waarmee je eenvoudig inboedelopslag in jouw regio kunt regelen.

Opslagbox huren

Opslagbox huren: waarop letten?

Wanneer je een opslagbox huurt, wil je natuurlijk dat je inboedel veilig is, dat je er makkelijk bij kunt én dat je niet teveel betaalt. Daarom raden we je aan op het volgende te letten:

  • Hoe zien de opbergboxen er eigenlijk uit? Sommige opslagboxen zijn smal en diep, terwijl andere vierkant zijn. Daarnaast zijn sommige opbergruimtes metershoog, terwijl andere slechts een metertje hoog zijn. Wat voor opslagbox je nodig hebt, hangt sterk af van de meubels die je erin wilt opslaan. Een grote hoekbank kun je bijvoorbeeld niet kwijt in zo’n lange, diepe opslagbox, tenzij je hem helemaal uit elkaar haalt. En een massieve kast tot aan het plafond kun je niet kwijt in een ruimte met een plafond van een meter hoog. Kijk dus goed hoe de opbergruimte die je op het oog hebt eruitziet, zodat je niet bedrogen uitkomt wanneer je hem huurt.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste opslag in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600
  • Wil je selfstorage of mobiele opslag? Eigenlijk bestaan er twee soorten opslag: selfstorage en mobiele opslag. Bij selfstorage huur je een opslagbox op een bepaalde locatie, en breng je je spullen daar zelf heen. Bij mobiele opslag komt het bedrijf de spullen die je wilt opslaan ophalen met een aanhangwagen of verhuisbusje, en worden ze vervolgens in een container bewaard. Wil je je spullen dan weer terug, dan moet je het bedrijf contacteren en dan worden ze weer bij je afgeleverd. Hoewel mobiele opslag hierdoor iets eenvoudiger is, heb je bij selfstorage meer vrijheid en kun je ook lastminute besluiten je opslagbox te legen.
  • Hoe eenvoudig is de opslagbox te bereiken? Deze vraag is eigenlijk tweeledig: hoe eenvoudig kun je je inboedel zelf bereiken en hoe eenvoudig kunnen dieven erbij? Kies je voor selfstorage, dan wordt je inboedel meestal opgeslagen in een hal met camerabeveiliging, waar je je spullen 24/7 of tussen bepaalde tijden kunt komen ophalen als je een code of sleutel hebt. Dit kan heel prettig zijn, maar anderzijds kan het ook een onveilig gevoel geven. Mobiele opslag daarentegen is amper bereikbaar, maar is ook heel veilig, juist omdat de container met jouw inboedel dan in een stapel met talloze andere containers terechtkomt. Voor je eigen gemoedsrust is de bereikbaarheid van je inboedelopslag dus ook het overwegen waard.

Opslagbox huren

Opslagruimte huren: bespaartips

Onderschat niet hoeveel spullen je kwijt kunt in een opslagbox. De prijzen van opslagruimte zijn grotendeels afhankelijk van de grootte van de box. Misschien denk je nu dat je voor de inboedelopslag van een huis van 200 m2 toch minstens 100 m3 aan opbergruimte nodig hebt, maar dit is niet per se waar; spullen kunnen worden opgestapeld en netjes hoeft het er niet uit te zien. Om te besparen op de kosten van je opslagbox, is het daarom goed om je te beseffen dat je vaak maar weinig ruimte nodig zult hebben. Het belangrijkste is dat je breedste of langste meubels daadwerkelijk in de box passen.

  • Kijk uit met te goed klinkende deals. Wanneer je op zoek bent naar opslagruimte, zul je zien dat sommige verhuurders die al voor 1 euro per maand aanbieden. Dit kan echter niet uit, en is eerder een marketingtruc: na de eerste maand gaat de prijs namelijk fors omhoog, en als je niet oplet, ben je hierdoor al snel een hoop geld kwijt.
  • Controleer of je inboedelverzekeraar tijdelijke opslag van je inboedel dekt (voor het geval dat). De meeste inboedelverzekeraars dekken schade door water, brand en diefstal, maar níet altijd als je inboedel tijdelijk is opgeslagen. Om te zien of jouw inboedelverzekeraar het zou dekken als de opbergbox bijvoorbeeld blank komt te staan of afbrandt, is het dus belangrijk om je eigen polis te raadplegen.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste opslag in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600
  • Huur de opslagbox niet langer dan nodig is. Omdat inboedelopslag snel enkele honderden euro’s per maand kan kosten, wil je je meubels niet langer opslaan dan noodzakelijk. Vergeet daarom niet wanneer de volgende maand ingaat en probeer je verhuizing bij voorkeur zo snel mogelijk af te ronden, zodat je op deze huurkosten kunt besparen. Ben je op zoek naar inboedelopslag voor de lange termijn? Overweeg dan mobiele opslag in plaats van selfstorage.
  • Gemiddeld genomen is mobiele opslag goedkoper dan selfstorage. Hoewel selfstorage meer vrijheid biedt, is mobiele opslag vaak goedkoper. De reden hiervoor is dat je spullen worden opgeslagen in een container, die samen met andere containers wordt opgestapeld. Hierdoor heeft de verhuurder minder ruimte nodig voor alle opslagboxen en is deze vorm van inboedelopslag dus voordeliger.
  • Kies voor inboedelopslag buiten de grote steden. Verhuurders van opslagboxen die buiten de grote steden gevestigd zijn, hebben vaak meer ruimte tot hun beschikking en kunnen het zich daarom veroorloven om lagere termijnen te hanteren. Hoewel je dan waarschijnlijk iets verder zult moeten rijden, is selfstorage op het platteland hierdoor een goede kostenbesparende optie.
  • Vergelijk verschillende aanbieders van selfstorage en andere vormen van inboedelopslag met elkaar. Zo voordelig mogelijk een opslagbox huren is alleen mogelijk als je weet welke opties er zijn en welke prijzen verschillende verhuurders daarvoor hanteren. Voor het beste beeld zou je meerdere offertes kunnen opvragen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Zoek je daarvoor nog een handige tool? Daar hebben wij onze online Matchmaker voor!
Snel een opslagbox in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Opslagbox huren? MyGo helpt!

Ga jij verhuizen of ben je om een andere reden op zoek naar een tijdelijke opslagplek voor je inboedel? Wij van MyGo helpen je in dat geval graag bij het huren van een opslagbox! Voor telefonisch contact bel je naar 085 106 1600 om doorverbonden te worden met een aanbieder van selfstorage of mobiele opslag; online kun je 24/7 gebruikmaken van onze Matchmaker om offertes aan te vragen die zijn aangepast aan jouw wensen en eisen.