Terug naar diensten
Partytent huren

Partytent huren

Wil jij binnenkort een geweldig feest organiseren? Een bruiloft, een jubileum, een verjaardagsfeest, of gewoon omdat het kan? Als je van plan bent dat feest buiten te houden, kan een partytent huren een slimme zet zijn.

Wat de reden voor je feest ook is, een partytent huren doe je bij de feestverhuurders van MyGo. Via de MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met feestverhuurders bij jou in de buurt, zodat je ze met elkaar kunt vergelijken om de voordeligste te kiezen. Met een mooie partytent weet je dan dat je feest een spetterend succes wordt!

Direct een partytent nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat kost een partytent huren?

Partytenten heb je in verschillende soorten en maten. De kosten van een partytent huren zijn daarom van beide factoren afhankelijk. De op- en afbouwkosten komen hier vaak nog bovenop. Wat een partytent huren je ongeveer zal kosten, zie je in onderstaande tabellen.

Tabel 1. Kosten Easy Up partytent

Grootte tent

Prijs

2 x 2 m

€ 40

3 x 3 m

€ 50

3 x 4,5 m

€ 60

4 x 4 m

€ 65

3 x 6 m

€ 70

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de een partytent in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Tabel 2. Kosten stretchtent

Grootte tent

Prijs

4 x 6 m

€ 250

5 x 7 m

€ 300

8 x 10 m

€ 675

12 x 10 m

€ 950

15 x 10 m

€ 1200

Partytent huren | 2022

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een partytent in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Voordelen partytent huren

Wel of geen partytent? Huren of kopen? Dit zijn vragen die je in overweging moet nemen wanneer je bezig bent met het plannen van je feest. Wel heeft een partytent huren enkele voordelen waar je aan kunt denken bij die overweging. Hieronder hebben we die voor je op een rijtje gezet.

 • Liever huren dan kopen. Een partytent is iets wat je waarschijnlijk niet vaak gebruikt, waardoor het voornamelijk ruimte inneemt in je opslag. Daarom is huren uiteindelijk toch voordeliger – en prettiger – dan kopen.
 • De feestverhuurder zet de partytent voor je op. Een partytent huren houdt in dat de feestverhuurder het opzetwerk in de meeste gevallen voor je overneemt. Voor wie niet heel handig is kan dit heel fijn zijn. Ook hoef je zo veel minder af te bouwen naderhand, want ook dat doet de feestverhuurder voor je.
 • Je gasten blijven droog. Natuurlijk is het comfort van je gasten de grootste reden voor het huren van een partytent. Zeker in ons regenachtige Nederland kan het weer op de meest prachtige zomerdag zomaar omslaan. Bovendien zullen natgeregende gasten niet lang blijven hangen, dus een partytent huren is een win-win voor alle partijen.
 • In een partytent staat eten en drinken veilig. Niet alleen je gasten moeten droog blijven. Heb je bijvoorbeeld heerlijke gerechten of drankjes bereid, dan wil je niet dat die opeens natregenen en koud en zompig worden. Met een partytent zorg je ervoor dat je versnaperingen lang lekker blijven, ook als het weer niet meer zo lekker is.
 • Een partytent geeft gewoon een gezellige uitstraling. Hoewel dit wel een beetje afhankelijk is van de tent zelf, hebben veel partytenten gewoon een gezellige uitstraling. Vooral als je leuke lampjes ophangt, de tent mooi decoreert en misschien nog terrasverwarmers neerzet ontstaat er echt een plaatje waar je nog jaren op terug wilt kijken. Maak hier dus zeker genoeg foto’s van!

Partytent huren | 2022

Partytent huren? Hier moet je rekening mee houden

Als je een tuinfeest gaat geven waarvoor je een partytent wilt huren, is het goed om te beseffen dat hier nog aardig wat bij komt kijken. Overweeg daarom in ieder geval het volgende voor je tot de huur overgaat:

 • Huur een partytent die qua grootte past bij je aantal gasten. De kosten van een partytent huren kunnen hoog oplopen. Om niet onnodig veel geld uit te geven, kun je het beste kiezen voor een partytent die bij de groepsgrootte past. Vaak wordt dit duidelijk aangegeven op de site van de verhuurder, maar de tip hierbij luidt om vooral niet “voor de zekerheid” een veel te grote partytent te huren.
 • Houd het seizoen in je achterhoofd. Hoe je je gehuurde partytent gaat inrichten, zal deels afhangen van het seizoen. Misschien moet je in de koudere maanden bijvoorbeeld ook terrasverwarmers huren om ervoor te zorgen dat je gasten het behaaglijk hebben. Vergeet dat soort dingen niet bij het huren van je partytent.
 • Vergeet niet de juiste vergunningen aan te vragen. Voordat je een partytent laat plaatsen, moet je eerst toestemming vragen aan de gemeente. Niet alleen moet de gemeente het neerzetten van een partytent toestaan, de tent zelf moet ook aan bepaalde veiligheidsvoorwaarden voldoen. Een goede feestverhuurder heeft al vergunningen op het gebied van veiligheid, maar ga je een partytent huren, dan moet je de andere vergunningen zelf regelen.
 • Zorg ervoor dat je een tentboek hebt. Voor het aanvragen van de vergunningen heb je een tentboek nodig. Dit tentboek is waar je direct aan kunt zien dat een feestverhuurder betrouwbaar is. Wil je een partytent huren, kies dus altijd een feestverhuurder die een tentboek meelevert. Dat bespaart je een hoop bureaucratische handelingen.
 • Regel alle extra benodigde voorzieningen. Wil je een partytent huren om een feest op een openbare locatie te geven, dan zijn er niet altijd toiletten in de buurt. Bij het huren van een partytent hoort dus ook het huren van dat soort voorzieningen. Je kunt wel een prachtig feest geven, maar als je gasten nodig naar de wc moeten zullen ze niet lang van je partytent blijven genieten.
 • Pas op met open vuur of gloeiende materialen. Hoewel de feestverhuurder hier zelf waarschijnlijk regels voor zal hebben die invloed hebben op de vergunningen, is het altijd belangrijk om in en rondom een partytent uit te kijken met vuur. Tentdoek is nu eenmaal licht ontvlambaar en ook impregneren biedt geen 100% zekerheid. Steek dus ook geen kampvuren aan nabij je partytent.
 • Vergelijk verschillende feestverhuurders met elkaar. Een partytent huren kan heel voordelig of juist heel duur uitpakken; dat is eigenlijk volledig afhankelijk van de feestverhuurder. Juist daarom is het heel belangrijk om verschillende feestverhuurders met elkaar te vergelijken voor je een partytent huurt, want anders kunnen de bedragen die je vindt weleens heel sterk afwijken van de bedragen die we in dit artikel hebben genoemd.
Snel een partytent nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Een partytent huren doe je bij de feestverhuurders van MyGo

Ga je nu een partytent huren, dan doe je er goed aan om gebruik te maken van de MyGo Matchmaker. Deze tool maakt het je gemakkelijk om verschillende feestverhuurders met elkaar te vergelijken, zodat jij altijd de voordeligste partytent voor je feestje huurt.

Geef je de voorkeur aan telefonisch contact? Bel dan naar 085 106 1600 en dan matchen wij jou met dé ideale feestverhuurder bij jou in de regio.