Terug naar prijzen
Gietvloer prijs

Gietvloer prijs

Wat is de prijs van een gietvloer?

Een gietvloer van minder dan 20 tot 25 vierkante meter kost meestal zo'n 2.500 euro. Een grotere gietvloer kost gemiddeld tussen de 30 en 120 euro per vierkante meter. In dit artikel lees je alles over de soorten en de prijzen van een gietvloer.

Direct een vloerenspecialist inschakelen?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Gietvloer prijsopbouw

Wat een gietvloer kost hangt af van de oppervlakte, het aantal lagen en de soort vloer die je kiest. Een laag gietvloer moet goed opdrogen voordat je er op kunt lopen of er een nieuwe laag op kunt gieten. Daarom kan het een aantal dagen duren om een gietvloer te plaatsen. In tabel 1 vind je de meest gebruikte materialen voor een gietvloer.

Type gietvloer

Dikte (korrelgrootte)

Prijs per m2

Steentapijt

6-10 mm

€30-60

Gevlinderd beton

8-12 cm

€40-70

Troffelvloer

5-6 mm

€60-80

Epoxyvloer

2-3 mm

€70-110

Cementgebonden gietvloer

4-8 mm

€75-120

Polyurethaan vloer

3-5 mm

€80-120

Terrazzo

10-25 mm

€200-250

Starttarief (<20 m2)

-

€2.500

Starttarief gietvloer

De startprijs van een gietvloer geldt voor ruimtes van kleiner dan 20 of 25 vierkante meter, afhankelijk van de specialist. Meestal ligt het starttarief op ongeveer 2.500 euro. Een gietvloer kan meer kosten dan wanneer je een grote ruimte hebt, omdat het veel lastiger is om een gietvloer te plaatsen in een kleine ruimte. Daarom zijn de arbeidskosten hoger voor kleine ruimtes en hanteert de specialist het starttarief.

Soorten gietvloer: eigenschappen

Zoals in tabel 1 te zien is, zijn er verschillende soorten gietvloeren. Hieronder worden de soorten kort uitgelegd:

 • Steentapijt. Steentapijt is beschikbaar in alle kleuren en is zowel slijt- als slipvast. Het materiaal wordt gemaakt van kleine grindkorrels die gebonden zijn met een epoxy kunsthars. De vloer heeft een open structuur omdat er kleine open ruimtes in het grind blijven. Je kunt dit opvullen met een speciaal middel waardoor je een gesloten structuur krijgt. Je kunt een steentapijt gewoon stofzuigen en een steentapijt met gelosten structuur kun je ook dweilen.
 • Gevlinderd beton. Een gevlinderde betonvloer biedt een stijlvolle, moderne uitstraling. Nadat het beton is gestort moet het drogen, waarna het gevlinderd wordt. Dit wordt gedaan met een speciale machine en resulteert in een fijnere structuur. Je kunt de vloer schoonhouden met een impregneerwas.
 • Troffelvloer. Een troffelvloer is extreem krasbestendig en stevig, waardoor het veel gebruikt wordt in idustriële panden. Het kan echter ook mooi staan in een particuliere woning. Het bestaat uit fijngemalen kwarts of grindkorrels. Het materiaal is erg hygiënisch, waardoor het geschikt is voor badkamers en keukens. Een troffelvloer is onderhoudsvrij en je kunt het gewoon stofzuigen en dweilen.
 • Epoxyvloer. Epoxy is een vloeistofdicht materiaal dat bestand is tegen zuren en chemicaliën, waardoor het veel wordt gebruikt in industriële panden. Epoxy is een kunststof polymeer en wordt uit aardolie gewonnen. Het materiaal is erg hygiënisch, maar kan wel gevoelig zijn voor krassen.
 • Cementgebonden gietvloer. Een cementgebonden gietvloer lijkt op beton en kan een bijzondere, moderne uitstraling aan je woning geven. De vloer is niet volledig vochtdicht en kan daarom beter niet in badkamers gebruikt worden. Wel is een cementgebonden vloer erg slijtvast.
 • Polyurethaan vloer. Ook polyutheraan is een kuntstof gietvloer. De vloer scheurt niet, is onderhoudsvrij en elastisch. Polyutheraan past bij een modern uiterlijk en heeft een geluiddempende werking.
 • Terrazzo. Terrazzo is een uitermate stevige en slijtvaste gietvloer die een bijzondere uitstraling biedt. Het bestaat uit vele gebroken korrels marmer waarmee een uniek motief kan worden gecreëerd. Terrazzo geeft een authentiek uiterlijk en komt oorspronkelijk uit Italië. Terrazzo is eenvoudig schoon te maken, maar is wel gevoelig voor scheurvorming.

Meer weten over gietvloeren?

Wanneer je een gietvloer laat leggen, moet eerst de ondervloer klaargemaakt worden. Dit wordt ook wel de voorbewerking genoemd. Soms is het nodig om uitzettingsvoegen te plaatsen, omdat de vloer anders kan beschadigen wanneer het gaat uitzetten. Het is verstandig om van tevoren bij een specialist even na te vragen of de kosten voor de voorbewerking al bij de prijs inzitten. Anders is het mogelijk dat je uiteindelijk meer betaalt dan je had verwacht. De volgende werkzaamheden komen vaak kijken bij het plaatsen van een gietvloer:

 • Ondervloer egaliseren. Als de ondervloer nog niet egaal is, moet deze geëgaliseerd worden. Dit kost ongeveer 8 euro per vierkante meter. Hoe oneffener de vloer is, hoe hoger deze kosten kunnen oplopen.
 • Maken en plaatsen van uitzettingsvoegen.
 • Aanbrengen antisliplaag.
 • Wapeningsnet van polyester op de ondervloer.
 • Toeslagmaterialen plaatsen, zoals vloerprofielen.
 • Plinten afwerken.

Bespaartips van MyGo: gietvloer prijs

MyGo heeft een aantal bespaartips voor je zodat je voordelig je gietvloer kunt plaatsen:

 1. Grote oppervlakte. Je betaalt meestal minder voor grote oppervlaktes dan voor kleine oppervlaktes. Twijfel je in welke ruimte je een gietvloer wilt? Het is dus meestal voordeliger om voor een grote ruimte te kiezen.  
 2. Vloerverwarming. Gietvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Wil je vloerverwarming plaatsen? Dat kan gemakkelijk tegelijk met het plaatsen van de gietvloer. Zo bespaar je op de voorrijkosten omdat je meerdere klussen tegelijk laat uitvoeren. Bovendien hoeft de vloer niet speciaal worden opengebroken om de vloerverwarming te plaatsen. Meer lezen over vloerverwarming kan op deze pagina.
 3. Offertes aanvragen. Wil je zeker weten dat je de voordeligste specialist kiest? Gebruik dan de MyGo Matchmaker om meerdere offertes te kunnen vergelijken.

De beste vloerzetter vind je met MyGo

Een gietvloer kun je laten plaatsen door een specialist. Zo weet je zeker dat de vloer perfect egaal wordt en dat het niet beschadigd raakt. Bovendien bespaar je een hoop tijd en moeite wanneer je je vloer laat plaatsen door een professionele vloerzetter.

Vloerenspecialist in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.