Puin afvoeren kosten

Puin afvoeren kosten

Ben je aan het verbouwen en wil je weten wat de kosten van puin afvoeren zijn? Vooral bij een grote verbouwing of renovatie moet je vaak erg veel puin afvoeren. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent de kosten van puin afvoeren.

MyGo helpt je graag met het vinden van een vakman of een verhuurbedrijf van afvalcontainers. Je kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week gebruikmaken van de online Matchmaker van MyGo om direct een geschikte vakman in de buurt te vinden voor jouw klus. Wil je liever telefonisch gebruikmaken van de Matchmaker? Ook dat kan! Je kunt ons tijdens normale openingstijden bellen op 085 106 1600.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wat kost puin afvoeren?

De gemiddelde prijs van puin afvoeren hangt af van het soort afval dat je hebt en de regio waar je woont. Ook het aantal kubieke meter afval dat je hebt is bepalend voor de prijs. Wanneer je een afvalcontainer huurt betaal je tevens voor het halen en brengen van de container. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van puin afvoeren.

Werkzaamheid

Gemiddelde tarief puin afvoeren

Uurtarief vakman

€ 40 - € 60

Afvalcontainer hout

€ 150 - € 800

Afvalcontainer bouwafval

€ 250 - € 2.500

Afvalcontainer stenen / puin

€ 150 - € 400

Afvalcontainer dakafval

€ 500 - € 1.900

Afvalcontainer groenafval

€ 150 - € 900

Afvalcontainer schone grond

€ 250 - € 800

Afvalcontainer vervuilde grond

€ 400 - € 1.200

Houd er rekening mee dat bovenstaande prijzen slechts indicaties zijn. De prijzen kunnen hoger uitvallen in jouw regio.

Puin afvoeren kosten

Prijsopbouw puin afvoeren

De prijs voor het afvoeren van puin of sloop hangt af van de volgende factoren:

 • Het soort puin dat je wilt afvoeren. Je betaalt bijvoorbeeld meer voor het afvoeren van vervuilde grond dan voor schoon puin.
 • De omvang van de afvalcontainer die je nodig hebt. Meestal kun je kiezen uit 3 kubieke meter, 6 kubieke meter of 10 kubieke meter.
 • De afstand tot het verhuurbedrijf van afvalcontainers. Hoe verder weg een verhuurbedrijf zit, hoe meer transportkosten je betaalt.
 • Het uurloon van de vakman
 • Hoelang je een afvalcontainer nodig hebt. Doorgaans betaal je voor de eerste 4 tot 6 weken (afhankelijk van het verhuurbedrijf) een vaste prijs. Wanneer je de container langer nodig hebt dan betaal je hiervoor een meerprijs.

Voordelen afvalcontainer huren

Je kunt ervoor kiezen om zelf sloopafval of puin weg te brengen naar de milieustraat. Echter brengt het huren van een afvalcontainer een aantal voordelen met zich mee:

 • Tijdwinst. Je hebt een grote afvalcontainer voor de deur staan waar je al je sloopafval en puin zo in kwijt kan. Hierdoor hou je meer tijd (en tevens ruimte) over voor de verbouwingen dan wanneer je telkens met de aanhangwagen vol naar de vuilstort zou moeten rijden.
 • Je kunt veel afval kwijt. Tijdens het slopen komt er vaak veel en grote stukken afval vrij. Denk aan oude deuren, vloerbalken en ander bouw- en sloopafval. Dit kun je makkelijk kwijt in een grote afvalcontainer van bijvoorbeeld 10m3.
 • Snelle levering. Een afvalcontainer kun je vaak al de volgende dag op de stoep hebben. Ook wanneer de container vol is kan deze doorgaans binnen een dag of twee worden opgehaald. Zodat jij snel van al je puin af bent.
 • Geen zorgen. Tijdens de verbouwing kun je al je afval kwijt in de container. Wanneer de container vol is zal het verhuurbedrijf jouw afvalcontainer snel ophalen en het puin snel verwerken.

Puin afvoeren kosten

Bespaartips van MyGo

Je kunt op een aantal manieren de kosten drukken bij het laten afvoeren van puin.

Kies een lokaal verhuurbedrijf
Kies voor een afvalcontainer verhuurbedrijf uit de buurt. Zo bespaar je geld op de transportkosten.

Kies de juiste container
Zorg ervoor dat je de juiste container huurt voor jouw type afval. Als je het verkeerde soort puin in de container gaat dan betaal je veelal een meerprijs. Ook wanneer de container te vol zit betaal je vaak extra kosten.

Laat de container doordeweeks plaatsen. Wanneer je een container op een zaterdag laat plaatsen rekent het verhuurbedrijf vaak ook extra kosten. Kies daarom voor een doordeweekse dag om geld te besparen.

Hoelang mag je de container huren?
Zorg ervoor dat je de voorwaarden van het verhuurbedrijf kent. Sommige verhuurbedrijven rekenen na twee weken al een meerprijs. Maar bij andere verhuurbedrijven kun je standaard drie maanden een container huren.

Vergelijk tarieven
Vergelijk de prijzen van verschillende afvalcontainer verhuurbedrijven om zo de meest voordelige in jouw regio te kiezen.

Breng zelf afval weg
Je kunt er ook voor kiezen om zelf het afval naar de milieustraat te brengen. In de meeste gemeentes kun je dit kosteloos een paar keer per jaar doen. Het nadeel hiervan is dat een aanhangwagen of auto vaak snel vol zit met sloopafval.

Waarmee rekening houden?

Er zijn een aantal zaken waarmee je rekening kunt houden voordat je puin laat afvoeren:

 • Huur afvalcontainer. Een container kun je doorgaans voor een vaste prijs voor gemiddeld twee weken, zes weken of soms zelfs drie maanden huren. Blijft de container langer staan? Dan betaal je hiervoor vaak extra kosten. Vraag daarom aan het verhuurbedrijf wat de standaardlengte van de huurperiode is.
 • Houd rekening met de milieuregels. Verschillende soorten puin dienen gescheiden te worden. Zorg er daarom voor dat je het juiste afval in de juiste container doet om extra kosten of een boete te voorkomen.
 • Asbest verwijderen. Tref je tijdens de verbouwing asbest of asbestverdachte materialen aan? In bepaalde gevallen mag je kleine hoeveelheden afval zelf afvoeren. Hiervoor dien je veelal wel een sloopmelding te doen bij de gemeente. Na goedkeuring van de gemeente moet je dan zelf, met de sloopmelding naar de milieustraat. Ook dien je het asbest dubbel en luchtdicht te verpakken met stevig plastic. Kijk voor meer informatie over de kosten van asbest verwijderen op deze pagina.

MyGo helpt je graag

MyGo helpt je graag met het vinden van een afvalcontainerverhuurbedrijf in jouw regio. Je kunt 24/7 gebruikmaken van de Matchmaker om direct een lijst met geschikte verhuurbedrijven in jouw regio te krijgen. Ook kun je dan eenvoudig tarieven vergelijken. Wil je liever direct telefonisch contact met een afvalcontainerverhuurbedrijf? Dat kan ook! Bel ons dan tijdens normale openingstijden op 085 106 1600. Wij kunnen je dan meteen doorverbinden of bijvoorbeeld een terugbelverzoek voor je indienen zodat je op een later tijdstip teruggebeld wordt.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!