Terug naar diensten
Relatietherapie

Relatietherapie

Jullie communicatie verloopt stroef, de vlam in de relatie is uitgedoofd of het vertrouwen is niet meer wat het ooit geweest is… Op dat punt kun je ervoor kiezen om de relatie te beëindigen, maar wat nu als dat niet is wat je echt wilt? Wat nu als je denkt dat de relatie mogelijk nog te redden valt? In dat geval kan de tussenkomst van een relatietherapeut een uitkomst bieden.

Willen jullie in relatietherapie gaan en zoeken jullie daarvoor nu een therapeut in jullie regio? MyGo brengt jullie graag in contact met de professional die jullie kan helpen weer vlinders in jullie buik te voelen. Als je belt naar 085 106 1600, verbinden wij je door met een relatietherapeut of dienen we een terugbelverzoek voor je in. Of kijk in onze MyGo Matchmaker om te zien waar jullie in relatietherapie kunnen gaan en mogelijk ook direct een afspraak te maken.

Direct een relatietherapeut nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat houdt relatietherapie in?

Relatietherapie houdt in dat jullie als stel samen met een relatietherapeut gaan zitten om de problemen in jullie relatie te bespreken. Daarbij luistert de relatietherapeut zonder oordeel naar wat er scheelt, en probeert hij of zij tot de kern van jullie strubbelingen te komen. Jullie leren uit te spreken waar jullie echt mee zitten en dat op zo’n manier te doen dat uitslaande ruzie vermeden wordt. Zo beginnen jullie elkaar opnieuw te zien voor wie jullie echt zijn, zodat jullie elkaar meer gaan waarderen en de vonk mogelijk opnieuw overslaat.

Ook voor wie nog wél zeer verliefd is, kan relatietherapie bevorderlijk werken. Loopt de passie bijvoorbeeld steeds zo hoog op dat jullie jullie emoties moeilijk kunnen uiten zonder dat de gevoelens van de ander gekwetst worden? Dan kan de relatietherapeut jullie tips geven over hoe jullie dergelijke gevoelige onderwerpen op een niet-aanvallende toon kunnen aankaarten.

Relatietherapie

Wordt relatietherapie vergoed?

Of relatietherapie wordt vergoed, hangt af van de verzekering die je hebt.

Heb je een basisverzekering, dan wordt relatietherapie daar niet door gedekt, tenzij er lichte tot matige psychologische klachten bij een van jullie zijn geconstateerd die verband houden met de reden voor de relatietherapie. Dan heb je daarvoor wel een doorverwijzing van de huisarts nodig.

Heb je een aanvullende verzekering, dan hangt het van je verzekeraar af of de relatietherapie wordt vergoed. Bij sommige verzekeraars valt relatietherapie namelijk onder de seksuologie of de alternatieve geneeswijzen. Wel moet je dan kiezen voor een relatietherapeut die ook daadwerkelijk bij je verzekeraar is aangesloten. Anders krijg je 0% tot maximaal 60% van de kosten van de relatietherapie vergoed.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste relatietherapeut in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Kosten relatietherapie

Bij relatietherapie betaal je over het algemeen per sessie, waarbij een sessie standaard 60 of 75 à 90 minuten is. De gemiddelde prijzen zie je in onderstaande tabel:

Duur relatietherapie

Kosten

Sessie van 45 à 60 minuten

€ 125

Sessie van 75 à 90 minuten

€ 160

Waarom kiezen voor relatietherapie?

We hebben al uitgelegd wat relatietherapie inhoudt, maar mogelijk vraag je je af in welke situaties je ervoor zou kiezen. Daarom hebben we enkele redenen verzameld voor waarom jullie baat zouden kunnen hebben bij een relatietherapeut. Kies bijvoorbeeld voor relatietherapie:

  • … omdat de passie in jullie relatie dreigt te verdwijnen. Na enkele jaren kan de relatie in een sleur raken, waardoor jullie de ander mogelijk niet meer zo aantrekkelijk vinden als voorheen. Een relatietherapeut kan jullie helpen om hier verandering in te brengen, door jullie elkaar weer met andere ogen naar elkaar te laten kijken.
  • … om het vertrouwen in jullie relatie na bedrog te herwinnen. Is een van jullie vreemdgegaan, of is er bijvoorbeeld gelogen over geldzaken of loze beloften? Veel relaties gaan aan deze situaties ten onder, maar dat betekent niet dat jullie het per se direct hoeven op te geven. Door in relatietherapie te gaan, kunnen jullie op zoek gaan naar de achterliggende redenen voor dergelijk ontrouw en potentieel weer vertrouwen in elkaar krijgen.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste relatietherapeut in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600
  • … om te leren hoe jullie beter met elkaar kunnen communiceren. Voor velen is communiceren op een heldere, transparante en niet-beladen wijze alles behalve natuurlijk. Wie is opgegroeid in een huishouden waar veel werd geschreeuwd of juist verzwegen, heeft hier ook in latere relaties vaak last van en uit zichzelf zoals hij of zij van huis uit heeft meegekregen. Relatietherapie kan dan worden gebruikt als middel om een gezonde communicatiestijl aan te leren, waarbij jullie kalm en eerlijk tegenover elkaar zijn. Zo werken jullie aan de fundering van jullie relatie.
  • … om een antwoord te vinden op de vraag of jullie samen verder willen. Eerlijk is eerlijk: niet iedere relatie kan of moet gered worden, en dat is oké. Als jullie echter nog twijfelen over het verbreken van jullie relatie, kan een relatietherapeut jullie in dit proces bijstaan. Zo voorkomen jullie dat er overhaaste beslissingen worden gemaakt of dat er in het moment dingen worden gezegd die jullie niet meer kunnen terugnemen. En mocht jullie relatie dan wél tot een einde komen, dan kunnen jullie in ieder geval zeggen dat jullie er in relatietherapie voor gevochten hebben.

Relatietherapie

Relatietherapeut kiezen: waarop letten

Voordat je bij een relatietherapeut aanklopt, is het verstandig om jezelf een aantal vragen te stellen die medebepalen of de samenwerking zijn vruchten af zal werpen of niet. Voor je kiest voor relatietherapie, is het volgende van belang:

  • Staan jullie allebei open voor relatietherapie? Relatietherapie is alleen effectief als jullie allebei bereid zijn aan jezelf te werken en te luisteren naar wat de ander te vertellen heeft. Staat je partner daar niet voor open, dan zal relatietherapie al snel zinloos zijn en kun je beter kiezen voor individuele therapie.
  • Kun je je vinden in de denkwijze van de relatietherapeut? Elke relatietherapeut heeft zijn of haar eigen ideeën als het aankomt op gezonde relaties, dus is het belangrijk om er een te kiezen wiens denkwijze aansluit op jullie ideologieën. Sommige relatietherapeuten zijn bijvoorbeeld conservatiever dan anderen en zullen meer waarde hechten aan het redden van een huwelijk, terwijl dit niet per se hoeft te zijn wat jullie nodig hebben.
  • Stelt de relatietherapeut zich onpartijdig op? Een goede relatietherapeut kiest geen kanten en zal in ieder geval niet proberen de partijen tegen elkaar op te zetten. Natuurlijk komt het voor dat een van de partijen gelijk heeft, maar in relatietherapie is het belangrijk dat de partners zelf tot dat inzicht komen – anders zullen de woorden van de therapeut snel hun waarde verliezen, omdat mensen nu eenmaal niet graag horen dat ze fout zitten. In dat geval kan relatietherapie zelfs contraproductief werken.
  • Heb je al verschillende relatietherapeuten met elkaar vergeleken? Hoewel de meeste relatietherapeuten wel ongeveer dezelfde prijs vragen, zit er verschil in de lengte van hun sessies en in hun werkwijze. Omdat het zo belangrijk is om relatietherapie te krijgen van een therapeut die bij jullie past, is het altijd aan te bevelen om meerdere relatietherapeuten aan te schrijven en degene te kiezen met wie jullie een klik hebben.
Snel een relatietherapeut in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Zoek je een relatietherapeut? MyGo helpt!

Willen jij en je partner nu in relatietherapie gaan en zoeken jullie nog een geschikte therapeut in jullie regio? Bel dan naar 085 106 1600 zodat we een terugbelverzoek voor je kunnen indienen bij een relatietherapeut (zodat jullie elkaar ook telefonisch kunnen spreken), of gebruik onze online Matchmaker om een overzicht te zien van relatietherapeuten bij jullie in de buurt.