Terug naar diensten
Remmen vervangen

Remmen vervangen

Op je remmen wil je kunnen vertrouwen. Tenslotte is dit het onderdeel van je auto waarmee jij je veilig uit anders gevaarlijke situaties redt, zoals onverwacht scherpe bochten en plotseling remmende medeweggebruikers. Zijn je remmen versleten, dan moet je ze dus laten vervangen.

Zoek jij een garage om jouw remmen te laten vervangen? Bel dan naar 085 106 1600 om te worden doorverbonden met een garagebedrijf in jouw regio of gebruik de online MyGo Matchmaker om zelf te kijken waar je remmen vervangen voor jou het voordeligst is.

Direct een autogarage nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Remmen vervangen: wat dat inhoudt

Als je het hebt over het vervangen van de remmen, is de kans groot dat je doelt op het vervangen van de remblokken of de remschijven. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat al deze onderdelen vervangen moeten worden. Om helder te krijgen wat het inhoudt om de verschillende delen van je remmen te vervangen, kijk je hieronder.

De remschijven en de remblokken

Via de assen en de naven zijn de remschijven gekoppeld aan de wielen van je auto. Om de remschijven heen zijn de remtangen bevestigd met daarin de remblokken. Wanneer je remt, worden de remblokken hard tegen de remschijven aangedrukt, zodat de remschijven en daarmee de wielen van je auto niet meer goed kunnen draaien.

Remblokken vervangen

De remblokken kunnen los van de remschijven worden vervangen. Omdat je op elke as van je auto twee remblokken hebt zitten en ze daardoor ongeveer even snel slijten, worden deze auto-onderdelen altijd in paren vervangen. Hiervoor hoeven de remblokken enkel uit de remklauw te worden verwijderd, waarna er nieuwe in hun plaats kunnen komen.

Remschijven vervangen

De remschijven vervangen komt dichter in de buurt van het vervangen van de complete remmen, want de remschijven kunnen niet worden vervangen zonder ook de remblokken te vervangen. De remschijven moeten na verloop van tijd worden vervangen, omdat de druk van de remblokken tijdens het remmen zo hoog is dat de remschijven relatief snel slijten.

Remmen vervangen kosten

Ten opzichte van veel klussen die een garagebedrijf aan je auto kan uitvoeren is je remmen vervangen relatief goedkoop. In de tabel hieronder zie je hoeveel het vervangen van ieder onderdeel je ongeveer zou kosten, plus de arbeidskosten.

Remmen vervangen

Kosten

Remblokken vervangen kosten

€ 15 - € 60 per set van twee

Remschijven vervangen kosten

€ 100 - € 600

Uurtarief garage

€ 60 - € 120 per uur

Kijkend naar deze tabel is het belangrijk om je te realiseren dat sommige garages een vaste prijs hanteren voor de volledige dienst, terwijl andere losse materiaal- en arbeidskosten rekenen. Hierdoor kunnen de prijzen sterk wisselen.

Om een duidelijk beeld te krijgen van hoeveel het je zou kosten om de remmen van jouw specifieke auto te laten vervangen, is het belangrijk om contact op te nemen met een of meerdere garagebedrijven, zodat je een offerte kunt opvragen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste autogarage in jouw omegeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Wanneer remmen vervangen

De verschillende onderdelen van je remmen moeten op verschillende momenten worden vervangen, afhankelijk van hoe snel ze slijten.

De remblokken moeten na 30.000 à 60.000 kilometer worden vervangen, hoewel je ze het beste elke 15.000 kilometer kunt controleren voor zover dit haalbaar is.

De remschijven moeten gemiddeld pas om de 100.000 kilometer vervangen worden.

Zit je nog niet aan de genoemde kilometeraantallen, maar merk je tijdens het remmen een schurend geluid op of moet je het rempedaal opeens harder intrappen? Ook dat zijn tekenen dat je remmen vervangen moeten worden.

Zelf remmen vervangen?

In principe is het af te raden om zelf je remschijven te vervangen. Dit zijn essentiële auto-onderdelen die de veiligheid van jou en je auto moeten garanderen. Daarom kun je dit beter aan een expert overlaten.

Zelf je remblokken vervangen is daarentegen een stuk eenvoudiger, hoewel je niet kunt controleren of je remblokken ook echt aan vervanging toe zijn (op een schurend geluid na dan). Dan koop je simpelweg een paar nieuwe remblokken, verwijder je eerst de wielen en de remklauwen en vervolgens de remblokken. Daarna kun je de nieuwe remblokken op hun plek monteren.

Ook voor remblokken vervangen geldt echter: heb je weinig ervaring met krikken en klussen, laat het dan liever over aan een expert.

Remmen vervangen? MyGo geeft tips

Heb je besloten dat jouw remmen (remschijven of remblokken) vervangen moeten worden of twijfel je nog? Met onderstaande tips blijf je langer veilig doorrijden en kom je niet voor akelige verrassingen te staan.

Laat je remblokken regelmatig controleren. Zoals gezegd kunnen je remblokken het beste elke 15.000 kilometer gecontroleerd worden. Dan kunnen ze sneller worden vervangen wanneer dat nodig is en voorkom je dat ze zover slijten dat je er amper nog veilig mee kunt rijden.

Rijd niet te lang door met versleten remschijven of -blokken. Zijn je remblokken of –schijven wel echt versleten, laat ze dan zo snel mogelijk vervangen. Dan weet je zeker dat ze naar behoren blijven werken en kom je niet in de problemen met een rem die opeens niet goed meer wil remmen.

Laat je remmen vervangen door een garage met een keurmerk. Wanneer je je remmen laat vervangen door een garage met een keurmerk, kun je in principe op kwaliteitsservice rekenen. BOVAG- of ANWB-keurmerken zijn daarbij altijd een positief signaal. Zo weet je dat je auto tijdens deze ingreep in goede handen is.

Weet dat de kosten sterk kunnen wisselen. Remblokken vervangen is normaal gesproken een goedkope ingreep, en remschijven vervangen kan eveneens relatief goedkoop zijn. Toch is het altijd goed om op het slechtste voorbereid te zijn wanneer je met je auto naar de garage gaat. Want: stel nu dat je erop gerekend had dat alleen je remblokken vervangen hoefden te worden, en in de garage hoor je opeens dat het om je complete remmen gaat, dan kunnen de kosten toch opeens flink oplopen. Dan is het wel zo prettig om daarop voorbereid te zijn.

Snel een autogarage in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Remmen vervangen? MyGo helpt!

Moeten jouw remblokken of remschijven vervangen worden en zoek je daarvoor een professioneel garagebedrijf? Bel dan naar 085 106 1600 om gematcht te worden met de automonteur voor jouw klus of voer je gegevens in in de online MyGo Matchmaker.