Terug naar diensten
Rijles pakket

Rijles pakket

Ga je binnenkort voor je rijbewijs en wil je een rijles pakket, losse rijlessen of beide? Alles is mogelijk. Er zijn per rijschool verschillende mogelijkheden. Daarom kan het verstandig zijn rijscholen te vergelijken voordat je een keuze maakt. Op deze pagina vind je alle informatie over de mogelijkheden omtrent een rijles pakket.

Ben je op zoek naar een rijschool voor een rijles pakket of losse rijlessen? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde rijschool bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de Matchmakerknop

Kosten rijles

Een rijles kost gemiddeld 42 euro per lesuur. Vaak kun je een korting krijgen als een autorijles-pakket kiest. Zorg er wel voor dat je goed op de hoogte bent van alles wat er in een autorijles-pakket zit. Kijk voor uitgebreid informatie over de kosten van een rijles op mygo.nl/rijles-kosten.

Rijles pakket

Autorijles pakket

Gemiddeld heb je zo’n 40 uur rijles nodig wat doorgaans meer is dan de meeste rijles pakketten die aangeboden worden. Daarnaast geeft een lespakket geen zekerheid dat je niet nog extra lessen nodig hebt. Rijscholen bieden vaak verschillende pakketten aan afhankelijk van je rijervaring.

 • 20 rijlessen. Als je al ervaring hebt en bekend met autorijden, of wanneer je snel leert is dit pakket aan te raden. De gemiddelde prijs voor 20 rijlessen ligt tussen de 700 en 1.200 euro
 • 30 rijlessen. Als je al een keer auto hebt gereden en al weet hoe je moet schakelen bijvoorbeeld is dit pakket een aanrader. De gemiddelde prijs voor een pakket met 30 lessen ligt tussen de 1.000 en 1.700 euro
 • 40 rijlessen. Heb je geen ervaring en weet je niet hoe je moet je schakelen en de auto moet besturen? Dan is het verstandig te kiezen voor 40 lessen. De gemiddeld prijs voor 40 lessen ligt zo rond de 1.300 tot 2.100 euro.

Waarmee rekening houden?

Voordat je een rijles pakket kiest is het verstandig rekening te houden met de volgende zaken:

 • Vraag jezelf af wat je krijgt als je een pakket koopt.
 • Hoe lang duurt een les? 50 minuten? Een uur? Of anderhalf uur?
 • Zijn alle lessen in de auto of ook in een simulator
 • Zitten er één of meerdere herexamens bij de prijs inbegrepen?
 • Krijg je je geld terug als vroegtijdig wilt stoppen?
 • Is de rijschool aangesloten bij een garantiefonds? Als de rijschool dan failliet dan is het geld wat je al betaald hebt verzekerd.

Rijles pakket

Bespaartips van MyGo

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om geld te besparen op je rijlessen

 • Kies een rijles pakket. Doorgaans ben je hiermee voordeliger uit dan wanneer je kiest voor losse rijlessen. Let wel op de voorwaarden, zoals hierboven vermeld.
 • Vergelijk rijscholen. Vraag bij meerdere rijscholen offertes op. Zo kun je de prijzen vergelijken en de beste rijschool binnen jouw budget.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct de best passende rijschool bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.